= Citat = Izvorno postao Winamp Pregledaj post
ne razumijem zašto tomato pokušava da što više ljudi zove njihove brojeve??
razumijem da velik broj ljudi koji koriste tomato koriste ga da bi zvali druge ljude, a uz to imaju drugi broj (kod drugog operatera) na koji ga svi zovu.

u nečem mora biti fora, previše oni daju para po minuti primljenog poziva, mora im se isplati i to jako ak dijele 1kn...

i da postoji jako dobra fora za zarađivat minute na tomato, vjerujem da se par ljudi sjetilo u čem je fora...
Pa radi ICF-a ("interconnection fee").
Svaki put kad netko iz T-Mobilea nazove Vip, Vip naplacuje od T-Mobilea (odnosno prebija). Ova tarifa nije nista novo - znam da je prije par godina uvedena u Velikoj Britaniji, i u Austriji je bila ali se vise ne prodaje.
Nego, kad kazu "iz drugih mreza", to se ne odnosi na Vip pretpostavljam, inace naravno pusiona.
Da ce biti "loadera" - bit ce.
No opcenito to sa ICF billingom je po meni prilican shit, smisla ima na razvijenim trzistima, na malenim poput naseg stavlja malene (nove) operatere u nezavidan polozaj. To cesto zavrsi tako da regulator intervenira i sam propise vece ICFove u korist tog novog operatera. Alternativa je naravno ono sto je recimo i u SADu - da i onaj koji prima poziv "placa" taj poziv (odnosno da se troskovi dijele).
Dakle, ili monopol ili intervencionizam.