koja je točno razlika u između macintosha i pc-a? dali se isplati kupovat mac,ako ti komp većinom služi za surfanje,obradu slike i zvuka,a ne za igranje igrica??? dali ima kakav "emulator" za pokretanje pc programa na mac-u?
koja je točno razlika u između macintosha i pc-a? dali se isplati kupovat mac,ako ti komp većinom služi za surfanje,obradu slike i zvuka,a ne za igranje igrica??? dali ima kakav "emulator" za pokretanje pc programa na mac-u?
Želiš reći da surfati, obrađivati sliku i zvuk ne možeš na pc-u?
ma mogu,al mek je kul! ostavlja puno bolji dojam na klijente! a i softver za njega je puno humaniji već za pc!Izvorno postao gog
Za = izgled, sminka, manje ili nista virusa
Protiv = MAC je, nedostatak aplikacija, nema ga niko (s kim ces tracat)
Nedostatak aplikacija. Čak i ako mobitel misliš povezivati, neznam da li postoji koja aplikacija za to.
Ma Mac-ovci su posebna vrsta. PC i Mac se ne mogu uspoređivati. On je daleko zastupljeniji kod ljudi koji se bave grafikom i obradom zvuka jel je puno stabilniji i k tome ne postoji ni jedan virus za njega pa tako ni ne postoji antivirusni program za njega. Izgled i korištenje aplikacija i operativnog sustava je user frendly i puno lakse nego na PC-u (ipak je Apple prvi izmislio GUI kojeg je Microsoft pokrao). Aplikacije su puno stabilnije i jednostavnije. Ima dosta programa pa čak i igara samo što kod nas nije toliko zastupljen ali sve se da nabaviti ili u najgorem slučaju skinut s intreneta.
Postoji program koji emulira Windows XP ali je jako spor. Postoji također starija verzija koja je puno brža i manje zahtjevnija. Ali taj program emulira PC i to sa vrlo slabom konfiguracijom tako da se ne mogu vrtiti neki zahtjevniji programi, a pogotovo ne igre.
Uff al sam se raspisao![]()
e sad,znam da nije dobro ni "moralno" ovo što ću napisat,al dali imaju kod nas dileri softvera za mac-a?
Jako slabo ali ima dosta ljudi na www.jabucnjak.info koji su voljni za pivo iIzvorno postao niten
cevape dati program koji ti treba
ne tražim gdje ni kako ni koliko,već samo dal imaju!
...pa i ne baš...
www.apple.hr
ja sam sad isto u fazi... podivljao sam za tim macom..... to je valjda zato jer se cesce reklamira. ali na kraju ipak mislim nama to nije potrebno.... to nek ostane za amerikance![]()
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
slabo je sa softverom za mac jer kod nas vlada nelicenciran softver, na PC-u imaš i freeware softvera koji je dobar, dok za maca to i nije slučaj. mac je puuuuno skuplja investicija u startu i kasnije. lijepo izgleda, vele da je stabilniji, tj. netko tko ne zna s računalom će ga teže srušit neg windowse, ne znam koliko ti je to presudno.
danas je PC sustigao maca poprilično u obradi multimedije, to još jedino ne žele priznati zastupnici i dealeri maca, te oni freakovi koji su opsjednuti macom toliko da ne vide dalje od monitora maca. amd-ov 64-bitni proc je oprao najnovijeg maca u filpanju ogromne slike (tiff nekakav), bilo u vidiju taj test kad se pojavio 64-bitni AMD. ne znam je li napravljeno ikad detaljnije testiranej u različitim multimedijskim testovima, potraži na netu...
ko linuxaši kad spomeneš windows!Izvorno postao cyberphere
ja srušio mac-a u roku 5 minuta kaj sam sjeo za njegaIzvorno postao zappan
istina radilo se o nekoj redakcijskoj "kurvi" od kompjutera (ne u Mobilu, nego u Jutarnjem) koji je već imao i godina na leđima
![]()
ko amd-ovci kad spomenes intel![]()
Kad smo već kod Macova, kako na njihov laptop instalirati win?
moguce je na mac-u imati emulaciju windowsa, dakle na os x otovris program taj i eto windowsa
A da li bi bilo moguće uzeti disk van i formatirati ga u drogum kompu ili nešto slično?
Kojim? Gdje se može nabaviti taj emulator?
Bookmarks