evo malo dobrih vijesti.iz skladišta su otišle makete n900,i reklamni materijal prema distributerima,vjerujem da će uskoro biti i promocija aparata.
http://www.youtube.com/watch?v=SvKL7...layer_embedded
uvjerljivo najjaci unboxinge da mi je takva kutija i taj sadrzaj..
![]()
hahaha
preeedobro....pogotovo onaj dio s dimom!![]()
takav "paket" bi kod nas doso 10000kuna xD
Lijepa kutijica poslužila bi i za gro drugih stvari samo da se da kupit bilo bi to još bolje
If you are not scared by being in a contract with a provider it seems that vodafone will have n900 for free on £35 per month(600min incl, free texts, free web). I've found this yesterday while visiting carphone warehouse where they did have a n900 mockup on display.
Moram ovaj post podjeliti sa vama da shvatimo koliko nas pljačkaju i to sa osmjehom na licu.na meamo forumu raspravljaju di kupiti n900 u UK pa lik veli da će je uzeti od vodafona .u pretplati 35 funti (cca 280 kn) dobit će aparat BESPLATNO a pretplata uključuje 600 minuta razgovora ,besplatan sms i web.
wtf
Ovim tempom, ovakvo nešto biti će dostupno mojim unucima...
Mi smo sretni ako za 800€, zadnji u regiji, možemo nabaviti sam mobitel.
Lijepa je ova naša država sreca i bog pa cemo Mirka i Slavka na carini zamolit da koji šleper zaustave pa da udjele mobitel za jednu kavu jer ovo više nema smisla.
Cekat hrpu nesposobnih ljudi da se udostoje preuzet uređaje i pustit ih u prodaju pod nerealnoj cijeni ali ok to je HRV zemlja u obliku banane bila i ostala.
upravo citam novi bug i ima mini recenzija n900...
pise da mu je cijena 5299kn
u cijelom tekstu hvale mob pa cu samo napisat sto je po njima pozitino a sto negativno
+
ugrađena memorija, rezolucija i velicina ekrana, podržava DivX i XviD, bogat softver
-
masa i dimezija,korisnicko se sučelje ne prilagođava položaju ekrana,cijena
P.S. samo da se nadovezem na ovo sto uspoređujete UK i Hr...
jednostavno nikada necemo biti niti blizu njima jer tamo vladaju drugaciji zakon trzista...puno je vece trziste, puno je veca konkurencija i nemoze se ocekivat niti priblizne ponude operatera u UK i u Hr.
vale i u americi u engleskoj se prodaju isti uređaji napravljeni u koreji po 100$.hebem mu sve po kojoj onda logici u americi dodje 2500 kn ,u engleskoj 3200 kn u italiji 3500 kn a u nasem selu 5300 kn.nebi im dao tu lovu ni da dobijem na sedmici iz principa.radje cu cekat da mi je frend donese iz usa ili uzet nexus one.i da ne zaboravim da je barem jos i imaju za isporuciti nego se svi u mobisu stiscu oko isprintane slike n900.
U ameri je drugi zakon i ne placa se porez na uvoz iz eu kao što je slucaj u suprotonom.
Razlog ne placanja poretza je jer oni imaju industriju koja izrađuje mobitele pa ne naplacuju porez na to isto je kao i s automobilima.
upravo to...radi se o porezu a i o trzistu...tocno mozes vidjet da se cijena dize kako je manje trziste..USA, UK, Italija...
hrvatska ima veliki porez, nismo u europskoj uniji sto znaci da za svaki proizvod moras platiti carinu i tako dalje i tako dalje....
Sto mislite, hoce li izaci firmware koji omogucava javu na ovom mobu?
A dal znate neki program koji ima istu funkciju kao Sony Ericssonov TrackID, koji radi na ovom mobu? Nasao sam u topicu o TrackID jedan alternativni program, ali on je java ako se ne varam.
U Mobisu čak nisu sigurni glede ovog mjeseca.
@macgyver; nažalost ne znam odgovore na tvoje upite, iskreno, i mene zanimaju.
Mislim da je jedan od razloga zašto još nije došla N900 na naše tržište i u našim programerima makar sumnjam.
Jer sveki mobitel koji dolazi na naše tržište od zadnjih nekoliko godina dolazi "preveden" na naš jezil ili ti s hrv izbornikom.
Zbilja?
A windows mobile i android? Obadva su na engleskom, a WM je prisutan na hrvatskom tržištu valjda 10 godina.
Upravo zbog tog razloga što te platforme općenito podržavaju malen broj jezika ne postoji toliko puno različitih lokaliziranih firmwarea kao na dumbphone nokijama, sonijima itd. Tako da to nije razlog i opravdanje nikako, pogotovo zato što je već dostupan u srbiji.
Meni je jasno da Mobisovci odugovlače, al mi nije jasno kako to da vip nema interesa prvo predstaviti mobitel potencijalno većem, hrvatskom tržištu (vip je u srb nedavno došao)
HH, to možda znači da je mob njesra pa ga zato šalju u Srbiju![]()
![]()
Mobitel je trebao stici u Mobis 8.12.2009 ali je došlo do obustave iz vrha službeno priopcenje upravo dobio od osobe iznutra.
koji je razlog obustave?
mislim da je glavni razlog veliki broj reklamacija (stalno rebutanje,mikrofon).neznam kako se to uspjelo dogodit nokiji ali realnost je da n900 ovakav kakav je nije finiširan.
Mah ako sam do sad živio bez nje mogu i dalje ocito je da nam nije suđena i da cu ako mi se baš bude dalo istraživat uzet n97 ili pricekat neki posve novi mobitel pa možda zadovolji moje apetite od ovoga lagano barem ja odustajem. Preveliki je to vremenski period da se oni nebi udostojali mobitel nabaviti ga za hrv tržište koje je budimo realni cekalo mobitel prije blagdana i bile su naruđžbe vece nego za ono smece kad je dolazilo iPhone.
U vezi n900. Zakon mobitel ,već sada je pun youtube različitih emulatora i spajanja kroz tv-out i pokretanje svega i svačega. Vrlo impresivno.
U početku je autor teme govorio o usporedbi ovoga modela i HTC-a HD2 pa me zanima dal je došlo do prilike da testiraš ili bar probaš htc hd2 i ako jesi kako ti se činu u usporedbi s nokijom?
Pozdrav.
Bookmarks