beetleman di je zapeo danasnji blog?? nestrpljivo ocekujem....![]()
2DomagojR: Ima aplikacija i biti ce ih jos i vise, za sada cisto dovoljno.
5800? molim ne usporedjivati uopce ta dva uredjaja![]()
beetleman di je zapeo danasnji blog?? nestrpljivo ocekujem....![]()
Evo ga, zadnji i poslijednji, cisto zakljucak cjele price:
Dan je zapoceo budjenjem uz glasne zvukove alarma N900, nakon toga, cekiranje mailova iz kreveta uz zvukove 101-ice. Ovo mi je vec postala praksa, nekako me N900 uljenio, a notebook dobio malo time off.
Baterija je na pola kapaciteta, napunio sam je u nedjelju, stoga zakljucujem ono sto sam prije rekao, intezivno koristenje, racunajte 2 dana autonomije. A to znaci da je uredjaj cjelo vrijeme na wifi-u, koristenje skypea, e-mailova i surfanje. I tako jutro zapoceo mailovima, i attachementima, pa sam odlucio vidjeti kako se nosi s time.
Kao zadnji dan bloga odlucio sam vise napisati svoje osobne dojmove o ovom uredjaju kao i dojmove ljudi koji su ga isprobali te ga malo usporediti sa postojecim uredjajima na nasem trzistu koji ce doci ili su vec dosli.
I da, dotaknu cu se nezaobilaznog iPhonea 3GS, iako N900 je klasa daleko iznad iPhonea 3GS, iako djele isti procesor.
LINK
Ovdje nastavljam odgovarati na vasa pitanja dok se jos sa uredjajem druzimTj. vrlo tesko cu se rastati od njega
![]()
odlican blog....sve pohvale
jako mi se svidja mob i pozorno sam pratio sve sto pises...primjetio sam da nisi reko niti jednu losu stvar o mobu...pa daj reci i neke minuse, sto ti se nije svidjalo u ovih par dana??
nezahvalno je davati ocjene ali jer bi mogo dati neku opcu ocijenu uređaja od 1-10?
Hvala drago mi je da ti se svidjelo kao i ostalima, da sam barem malo priblizio ovaj uredjaj.
Hm, da,nisam rekao,jer je tehnicki niti nema. Niti jednom u intezivnom koristenju on se nije zablokirao, jednom je pokazao trenutak slabosti, no ja sam pretjerao, bilo je 9 programa ukljuceno, odnosno prozora, od toga mp3 svirac, youtube na netu, word....
Hm, sto jos, recimo plasticni stylus koji nisam niti jednom koristio, zbilja je jeftin.
I to je to, zbilja nista toliko bitno da bih rekao, uf zbog toga nebi ovaj uredjaj uzeo. Da uzeo bi ga, da zamjenio bi mi netbook i notebook u velikoj mjeri. Mozda da je baterija jaca, no opet... budimo realni, neke uredjaje sam punio svaku vecer,nije ni to lose.
Hm, opca ocjena, 8/10.
@beetleman;
da li imaš namjeru sebi uzimati N900, pa da ubuduće imamo neku kontinuiranu spiku oko uređaja (preporuke app-a, tips n tricks i slično)?
@vale24; tebe podrazumijevam po tom pitanju.![]()
Onda.... usporedba sa Communicator verzijama, npr. E90 koliko može zamijeniti njihov koncept, ponajviše mislim na pisanje i u radu sa e-mailom, vidim da to koristiš. Tvoj stav.
I da, malo o stabilnosti OS-a vidim da si nešto malo i zagrebao ali usporedivo sa WM ima potreba sa resetom, a možeš dati i koju usporedbu sa Symbianom. Kažeš nije se rušilo?
I + za bateriju, kažeš dva dana intezivnog rada, uključen WiFi i nešto Skype, na WM uređaju uz takav rad meni ode za pola dana tako da ova dva dana su respect.
...inače čestitke za sve ovo (trud).
HC4L
2Ambivalent: vjerovatno da, no pricekati cu jos i HTC modele, definitivno planiram sebi uzeti novi uredjaj za 2010. godinu, stoga n900 je na vrhu popisa.
2HCSC: Ovako, imam kod kuce 9500 koji sam koristio do nedavno, imao sam i E90, mislim da je ovo najblize zamjeni Communicator linije, primjerice da sam ja u Nokiji, uskoro bi izdao E900 sa metalnim kucistem (poput E71). Kao sto rekoh, ovo je kao mali netbook, sto se tice surfanja i e-mailova. Moj stav je da je ovo najbolja moguca kombinacija.
Evo, niti jednom se OS nije srusio niti zablokirao, kad sam ga potpuno opteretio, pokazao je znakove umora, ali ne i rusenja, cim sam pogasio nekoliko taskova, on je radio normalno, sto znaci da praznjenje RAM-a radi vrlo efikasno.
Mislim da je stabilnost uvelike vezana za sam OS, a ovo je Debian kernel, koji obecava stabilnost.
Baterija, sto da kazem, napunio je u nedjelju popodne, danas ujutro se javio da je low. Pa cu ga pustit da "umre"
Hvala![]()
evo upravo stigao n900 i u moje ruke...
na prvi dojam ludilo od mobitela. zasluzuje svaku pohvalu, ali nadam se da ce uskoro izaci i koja korisna aplikacija za njega..poput garmina , Sygic Map ili neke druge navigacije.
![]()
To si službeno dobio (tipa Beetleman) ili si ga kupio za sebe?
Koliko znam, Mobis ga još nije dobio... ili?
popey 023 koliko kosta u svicarskoj??
Oko 400€ , naravno u ducanu sa garancijom i racunom
Znači ne punih 3k kn. Da bi ga kod nas prodavali za okvirnih 5.5k kn!
Čisto iz perspektive naših cijena, tamo su 3 Nokije N900 kao kod nas dvije. Takoreć treća gratis. LOL
Strava!
Jel mozda netko zna kolko kosta u Grazu ili u Trstu?
Jel netko primjetio da tipkovnica na beetelmanovoj i popey-ovoj023 nije jednaka, razlika je u dodavanju slova sa prijelazom umjesto strelica a sto sa sobom povlači i funkcionalnost na koju smo navikli sa big tastature. Znači trebat če paziti kod kupovine na crno da nebi poslije bilo![]()
hehe, da da odlicno primjeceno jojovzbr!!!
Nadam se da će verzija iz Mobisa imati standardno pozicionirane Z i Y.
EDIT: U Mobisu vele da ga preko vikenda ne očekuju, već tijekom idućeg tjedna...
Zadnji uredio Ambivalent_ : 11-12-2009 u 14:11
iskreno da vam kazem u kojem ducanu i gdje tocno ga je uzeo ne znam...
i meni je cijena bila malo preniska, ali mozda ga je uzeo netko od njegove rodbine iz Švicarske na ugovor pa je zato možda ta cijena....
morati cu ga pitati za detalje
Prvo cu da pohvalim beetleman-a sto je odvojio vrijeme pa nas mao bolje upoznao sa ovom nokiom, ali ono sto me sada cudi je to koliko je stabilan mob tj. da mu se nije ni jednom restartovao????
Evo zasto ovo i govorim na stranici
http://talk.maemo.org/forumdisplay.p...aysprune=&f=44
naci ce te mnogo o ovom mobu i vidjet ce te da se svijet UZASNO zali na restartovanje mobitela. To restarovanje je prisutno i kod N97 ne znam o cemu se radi, ali mu je to najveca mana za sada kao i to da se na nekim modeli pojavljuje i greska prilikom osvjetljavanja tastature, tj. da se pozadinsko svijetlo ugasi i da se ne moze upaliti dok se mob ne ugasi i izvadi baterija.
Na datom linku mozete dosta procitati i cak se i zabrinuti oko stabilonisti ovog moba.
Druga sstvar je cijena sto mi ne ide u glavu nikako i u Evropi i u SAD ista mu je cijena tj oko 600 u Evropi eura a u Americi dolara ??? Covjek da ne povjeruje da ovo rade, znaci ako imas nekog u SAD mozes dobro ustediti.
Neko je gore iznad spomenuo da tastatura nije ista kao sto je kod beetleman-a, evo o cemu se radi. Na youtube sam gledao vidio gdje je bila prezentacija ove nokie i gdje su naglasili da za svedsko trziste tastarura je drugacija tj tastaturao kod ovog zadnjeg lika sto ju je pokzao.
Ne bi zelio da sad ispadne da mrzim nokiu i nesto slicnu, jer ja jedva cekam da istu i kupim samo me strah ovih nuspojava koje se javljaju kod nje.
kolko vidim strava mobitel. hvala na kratkoj prezentaciji beetleman!
Vjerovali ili ne, u Mobisu kažu da je izlazak ponovno prolongiran i da ga ne očekuju čitav ovaj tjedan!
što se tiće mobisa sutra dobijem infu dirktno iz nokije pa javim kada dolazi u hrvatsku.mala kolicina je došla ali je otišla dalje.
s obzirom da se na uredjajima koji su isporućeni u prvoj turi događaju ućestalo dvije greške (ne radi mikrofon i stalni rebut softwera kod 10% korisnika) isporuka je vjerojatno prolongirana dok se to ne rijesi.ima i podosta bugova ali to će se riješiti novom verzijom sf-a.najviše me nervira cijena koja je u usa 2500 kn ,u europi 3000-3500 kn a kod nas će biti 5000 ćuna.
Bookmarks