kako namjestiti da mi Omnia na x gasi aplikacije, a ne minimizra ih? hvala na pomoci!
U pitanju je omnia Pro B7610, naime svaki program za email i google maps spajaju mi se na vodafon konekciju, a ne na konekciju koju sam kreirao za vip internet.
Opera mini i internet explorer uredno se spajaju na konakciju koju sam postavio kao glavnu za net, znaći vip, a ostali programi jednostavno ne žele koristiti tu konekciju već neku vodafon live za koju nemam blage di je u mob.
Napopisu konekcija ne želi mi se ispisati sve konekcije koje imam, i kako da ih onda obrišem.
Ima netko da zna to riješiti ?
Thnx
kako namjestiti da mi Omnia na x gasi aplikacije, a ne minimizra ih? hvala na pomoci!
Samsung settings - General settings - Button - X button
ok, nasao sam sam...ali hvala. i sad imam jos par pitanja. nabacio bih spb shell 3.5, i neki skin. pa jel bi mi mogao dati neki korisni site sa nekim tutorialom? treba mi bas bas detaljna uputa!
Pa SPB MS ti je .cab, a i skinovi također. cab prebaciš na mob (kartica ili memorija telefona) i pokreneš ga. On se instalira i to je to.
SPB MS i skinove potraži na ppcware... ili http://www.spbclub.com/forum/viewfor...f7600550798aca
hvala opet! (puno cu ti se zahvaljivati ovih dana, cini mi se)napravit cu to ovih dana, pa ti se javim sa rezultatima...ili novim pitanjima..
![]()
Zato smo tu, da si međusobno pomažemo.
sad jos jedno pitanje...prilikom instaliranja spb shell-a, odnosno, prilikom spajanja moba sa PC-jem, jel potrebno ugasiti mobitel, pa tek onda spojiti ga sa kompom ili to nema veze i telefon moze biti upaljen prilikom spajanja? i jos jedno...onaj backup, koji se preporuca raditi prilikom instaliranja neceg novog, se radi kako?![]()
1. tako sto prebacim sve podatke sa moba na komp?
2. neki drugi nacin?
hvala!![]()
Ne znam na šta misliš sa ovimgašenjem. Kada bi ga gasio? Zašto?
Backup? Imaš par backup programa. Instaliraš i napraviš backup onoga što želiš na karticu.
Ma evo sad muku mucim sa prebacivanjem file-ova (glazba uglavnom). Nije mi jasno na koju foru prebacujem filove i gdje. Npr. ja uradim sync fileova i prebacim ih u My music na telefonu...medjutim, izbaci mi note : Low space!... i sad mi nije jasno... A prebacio sam samo 5 pjesama, standardnih velicina za pjesmu od 5 min. I odem sad u telefonu u memoriju, u My storage, kad tamo vidim brdo slobodnog mjesta. :S Stvarno se osjecam glupo... Gdje trebam kopirati fileove (koje zelim prebaciti sa PC-a na telefon) na telefonu, da mi ne zauzimaju prostor i da mogu normalno koristiti te fileove?
evo sad sam malo procitao po netu, i malo sam pogledao memoriju, sad mi je malo jasnije. sve sto kopiram sa kompa na mobitel, moram kopirati u My Storage, zato sto ima 8GB memorije, a Main storage je za programe koji rade. pa sam sad sve fino iz Main storage-a kopirao u My storage i uredio sve lijepo.I od sad sve kopiram u My storage sa PC-a.
Moram dodati da se tesko snalazim u onom Madia playeru u omnii. Ja, recimo, pustim neku stvar iz My sotrage-a na player, on mi je zapamti nekoliko puta, pa i pod neke albume, a ne mogu to sve izbrisati, nego samo dodavati. Sad, konkretno, imam 3 puta istu stvar na playlisti, a ne znam kako skloniti. Jel imas neki prijedlog?
uzmes cd koji dobis s omnion gore ti je software popratni...
instaliras il ono od windowsa ili new pc studio...
i rucno prebaci muziku u direktorij music na my storage..
pokrenes media player on searcha i katalogizira sve i gotov si...
u media playeru ti je muzika sortirana po autorima, albumima... tak ja vecinom se snalazim i pustam muziku..
e a ja imam pitanje za sve vas i Riddicka...
jel ko flashiro mob?
ja sam stavil gore 6.5.3 verziju ROM-a... JB1...
pa bi imal mali zahtjev, da mi napisete svoje PDA, CSC i Phone verzije... naime ja sam zaboravio koju tocno verziju sam ja imal...
NAPOMENA: Za Uredaje kupljene u VIP-u!
jer ako flashiran natrag na taj rok, mogu da slat na servis ako nesto krepa, jer se teoretski flashiranjem gubi garancija![]()
PDA : I8000NXXII9
CSC : I8000DBTII9
Phone : I8000XXII9
Ali nije kupljen u VIP-u pa ne znam koliko ti to pomaže.
Ja sam flashao 6.5.5 23529. Nije loše, imam više RAM-a od originalnog, a to mi je bitno.
Odakle si skinuo ROM?
ne pomaze, treba netko ko je kupio u VIP-u
s modaca, kstan sto je objavio... nije los, RAM-a ima nesto sitno vise, ali ima 2-3 buga koji lagano iritiraju, pa cekam neku noviju verziju da secany objavi pa da napravi netko lite...
skuzio sam 99,9% stvari kako funkcionira...konacno!![]()
riddick...imam jedno pitanje? jel imas instaliran Garmin, i koliko zauzima, sve ukupno sam mapama hrvatske? nije mi potreban GPS, ali ono, kad vec mogu imati, zasto ne?ali ne bih instalirao ako mi zauzima previse mjesta. i jos jedno pitanje....jel imas mozda micro SD, uzeo bih neku od 16GB, pa nek zvoni od prostora!
i koliko dodje sad microSD i koja je najbolja?
hvala!
Ne sviđa mi se Garmin. Imam Mireo i iGo. Mireo mi zauzima nekih 85MB sa kartama Hrvatske, BiH, Slovenije, Mađarske i Srbije. iGo nekih 700MB, ali imam karte+skin+dem file Europe.
Karticu imam. 8GB, mislim SanDisk.
Jel radi koji bez da se spaja na net, mireo, iGo?
Oba. Skineš mepe koje te zanimaju staviš na mob i nema spajanja na net. Jedino paziš da je xtra (A-GPS) isključena.
S tim da je Mireo Hrvatski pa mislim da je karta Hrvatske najpreciznija.
surfam sa moba... prezadovoljan sam
mogu reci samo da sam prezadovoljan telefonom... imam jedno (mozda glupo) pitanje. jel znas mozda, onaj Acuweather widget, jel on trosi net kada radi, ili radi na foru gps-a, pa ne trosi internet?
Pa vjerovatno troši jer skida podatke o tome kakvo je vrijeme u gradu koji si izabrao.
ma i mislio sam da je tako. ali sam se ponadao da radi na foru GPS-a, koji ne trosi internet, vec dobija podatke sa satelita... ali nema veze. jel imas adresu za skidanje free full verzije spb-shell-a? jos cu i ja potraziti na modaco-u, ali ono, skratit ces mi vrijeme pretrage.sve sto sam nasao su trial verzije od po 15 dana. i nasao sam neke crack verzije...mozda njih skidam?
Nema besplatne verzije, samo crackane. Potraži na PPCWare...
Riddick, sinoc sam stavio SPB shell 3.5.3. i vrlo mi se svidja, ali mi zauzima jako puno RAM-a...jel to tako normalno? posto kad ga ja instaliram u My storage, kao .Cab, i onda kad ga pokrenem on se automatski inastalira u main storage. pa me zanima jel to normalno? meni ne ostane dovoljno RAM-a ni za upaliti cameru?!![]()
Bookmarks