Po meni se isplati... A2sd, swap....http://android.modaco.com/content/t-...-owners-guide/
Najveca provala na IRC-u. 8 svjetsko cudo Povjest mojih mobova:
Siemens a55>nokia 5210>3310>3510>3100>samsung s100>se t630>nokia 2610>se k300i>nokia 6670>motorola v220>nokia 6680>nokia 5210>8850..continue
Po meni se isplati... A2sd, swap....http://android.modaco.com/content/t-...-owners-guide/
zna netko dali je dasao android 2,2 s froyom, i gdje ga skinuti i uputstva za instalaciju?![]()
<offtopic>
Android 2.2 s Froyom?!
To je kao da pitas jesu li izasli Windowsi sa Vistom.
</offtopic>
voteva... je izasel android 2.2 ili ne?
to mi nisi odgovoril...
yager je dobro rekao,službeno nije,ima na Modaco forumu custom romova,ali ne radi kamera,ne može se producirati video i slični problemi.
Dobro veče!
Trebam pomoć. Na Pulsu sam imao 1.7 vanilla i bio mi je sporiji od T-Comovog, barem sam imao taj osjećaj. Nakon 6 mj. mi je fakat postao prespor i došlo je do toga da šteka kad skrolam poruke, pišem poruke, uglavnom kad baratam porukama, makar sam prije mjesec 2 stavio opet 1.7 a imam možda 3 aplikacije instalirane i njih nikad ne koristim.
Drugi tjedan idem studirat i mobitel mi treba bit tip-top, od interneta, poruka, do gps-a.
Koji rom da stavim? 1.7? Zadnji put kad sam gledao, 2.1 je navodno bio spor i bugovit. Može li biti da se ta sporost javlja zbog previše poruka? Štekalo je i prije kad je bilo manje poruka, tako da trebam neko osobno iskustvo za usporedbu![]()
Pozdrav,
Nov sam na forumu (tj. dugo menije bilo) i uopce ne razumijem Android telefone niti sam radio s njima do sad.
Kupio sam Huawei U8220 (preko oglasnika) nebradirani znaci original (Huawei) a ne onaj T-mobile pulse.
I sad nesto malo cackam po forumu i vidim da ima update softvera 1.7 vanilla i novi 2.1 sluzbeni.
Pa koji preporucate da stavim? Jel ima veze sto na moj mob nikad nije stavljana t-mobile verzija ROM-a?
Jel bi mogao koristiti Harasho-v tutorial za instalaciju vanille za pocetak?
Dobra stvar kod mene je sto ne koristim prevse aplikacija za net koje zderu unutrarnju memoriju uređjaja
samo bi htio da mu se poboljša kamera, meni, te vise mogucnosti podesavanja desktopa.
Jedino sto bi koristio od aplikacija bi bio neki gps navigator (preporucite mi neki - link), music player i
nesto za "ispravnoo" citanje doc, xls i pdf datoteka te par widgeta na destopu tipa za vremensku prognozu i slicno.
Hvala na razumjevanju!
Pogledaj što ti točno piše ispod baterije, koji je model mobitela, jer ako imaš U8220-6, a ne U8220, onda možda nebi ni smio raditi po tutorialu jer je to de facto drugi model, ali nisam više siguran, zaboravih.
Detaljnije prouči ovu temu:ultimate pulse guide, odnosno pogledaj na ovom forumu iskustva onih koji imaju U8220-6 ili U8220 sa drugih mreža: modaco forum - t-mobile pulse
@JImmy23
Probaj ovo (ja jos nisam stavio taj rom ali je on definitivno najnoviji rom na kojem kompletno sve radi i to vrlo brzo)
Joj, imam malo vremena i ne znam dal mi je do testiranja
Jesi li imao ovaj problem s porukama? Sve mi je sporo. Kad pišem zna zablokirat i ne pokazuje slova, pa napamet pišem. Nakon par sekundi izbaci sva slova koja sam pritisnuo u komadu, dakle sve se odjednom pokaže. Kad pošaljem poruku pokaže mi se force close i wait. Gotovo uvijek moram par puta wait stisnut.
Ja jos uvijek isto imam vanilla 1.7 i nije mi se usporio, a brzi mi je od tvornickog firmvera.
Procitaj si malo po modacu sto ljudi najvise koriste i sto im najbrze radi... Ja ti vise nemam nista drugo za preporucit, ispao sam iz fore.
Gle, stavio sam prije nekih 2-3 mjeseca ponovo 1.7 jer je stari bio spor. I ništa se nije promijenilo. Ne znam zašto. Čak sam karticu ponovo formatirao, napravio factory reset, pa wipe, sve živo i onda stavio ko i prije 1.7 i ništa.
Recimo da sad imam 1.7 i hoću opet isti stavit ali da bude "friško". Kako da instaliram, flasham, ROM?
Edit: Nisam napomenuo, glavno mi je da radi GPS, da se mogu pješke kretat po ZG, i da radi net
Zadnji uredio Jimmy23 : 27-09-2010 u 18:57
Stavio sam novi rom, opet poruke štekaju i baca force colse ili wait. Uglavnom na dva broja šaljem poruke, oba su od cure. Jedan ima 6400 poruka, drugi 3600. Moguće da zbog toga šteka?![]()
To ti baca zato što obavezno trebaš napraviti wipe/factory reset nakon instaliranja novog roma, po mogućnosti iz amonra/clockwork recovery menija.
Prije wipe probaj fix_permissions ako to tvoj recovery ima.
Ma jesam uvijek, čak i wipe kartice. Normalno je da mi se nakon instalacije roma ne prebaci na francuski?
Još nešto što me prije zanimalo. Stavim npr. 400 MB ext 3 a pokazuje mi 100 MB dostupnih za programe. To je normalno?
Ovo s porukama znaš? Otkad imam android (12 mj. 2009.), volim spremat sve poruke jer mogu pogledat šta sam kad napisao. Kao razgovori na MSN-u. Sad nisam napravio restore SMS-a jer sam probao i opet je štekalo pa sam opet stavio ROM i restorao bez SMS-a.
Još nešto, kad idem net slagat http://cafe.mobil.hr/threads/69009-I...bile-Vip-Tele2)
Nemam polje MMS protocol: WAP2.0 i Authentication type: PAP
Za mms i net moram posebne postavke napravit, tj. posebni APN, jel?
Ako si instalirao vanilla 1.7 mob bi ti se trebao na francuskom upaliti, ako je u pitanju t-mobile ili FLB rom, onda na engleskom.
koju memorijsku karticu koristiš, izbjegavaj kartice sa class2 brzinama.
P.S ako postavljaš ext3 memoriju preko amonra menija, pazi da swap memoriju staviš na 0, pošto ti po defaultu nudi stavljanje ne 32 MB.
Ne pada mi ništa drugo na pamet, dosta dugo se nisam bavio s tim problemima...
E ovako, imam problem. Htio sam staviti službeni 2.1. update (pa potom custom ROM), i kopirao sam dload folder na root kartice, samo što sam to kopirao direktno iz amonra, ne iz menija mobitela, i kad sam stisnuo POWER + RED (End Call) + VOLUME UP, kako bi mi ga updateo, na trenutak se pojavilo ono "preparing update", al se brzo maknulo, pojavila se neka zbrkana slika, te nakon toga standardni android boot screen, pustio sam ga da se boota, al sam skužio kad se digo sustav da mi ne radi touchscreen (te da mi je osto na 1.7. MoDaCu, al to nije bitno). E sad me zanima, da li se to kome događalo? Napravio sam nandroid restore, sa originalnim 1.5. softverom (skužim po unlock screenu da je to taj). Ako ga odnesem u servis, pošto ima garanciju, oće li ovi skužit da sam prčko po njemu, i da li još nešto trebam napravit na njemu da ne skuže ništa? (po mogućnosti wipe svega živog mi pada na pamet)
1.7 vanilla je :/
Već par puta sam flasao i opet je na engleskom. Prije par mjeseci mi je bacilo na francuskom, i prvi put kad sam flashao, tog se sjećam.
Radio sam po sjećanju i po tutorijalu, isti je rezultat.
Imam karticu koja je došla s mobitelom, nikako da zamjenim. Stavim na računalu ext2 (400 MB particija) a u amonra idem na ext2 to ext3 . Ne znam gdje se swap slaže.
BTW; nakon flasha, već 3 put. nema google maps. Imam streetview u aplikacijama, google maps ne.
Zadnje mi je APN type. Kad pritisnem, otvori mi se prozor i tipkovnica. Moram upisat "PAP"?
Ovako imam:
-Name
-APN
-Proxy
-Port
-Username
-Password
-Server
-MMSC
-MMS proxy
-MMS port
-MMC
-MNC
-APN type
Sliknuo bi ekran ali još nemam sve aplikacije. (Gdje ih vi skidate? Kad sam kupio mobitel, skinuo sam torrenta s aplikacijama)
Između MNC i APN type se nalazi, ne znam zaš nema, napravi bez toga pa vidi jel radi.(btw. MMC kod tebe je MCC u tutorialu).
Android aplikacije koje preporučamo i download
Bookmarks