Imam jedan problem.....idem uskoro na brod navigati, e sad treba mi roming i zanima me koja mreza vip,tmobile,tele2,tomato itd... imaju najbolju pokrivenost u inozemstvu...??
Ako netko ima iskustva ili slicno...
hvala
Imam jedan problem.....idem uskoro na brod navigati, e sad treba mi roming i zanima me koja mreza vip,tmobile,tele2,tomato itd... imaju najbolju pokrivenost u inozemstvu...??
Ako netko ima iskustva ili slicno...
hvala
Svaki operater ima popis roaming partnera na netu, pa pogledaj koje te zemlje interesiraju. Đabe ti je da netko ima savršeno pokrivenu Europu, ako ćeš biti po Aziji. Druga stvar, ako će biti večinom na otvorenom moru, onda računaj da vjerojatno nećeš imati signala, a kad pristaneš, u većini zemalja ti je govornica isplativija. Ispitaj i mogučnost da li ćeš moći koristiti Skype, barem dok si u luci.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
...ili je čak isplativije kupiti prepaid karticu u zemlji u kojoj se nalaziš...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Tele2 izbjegavaj nisam nešto zadovoljan sa njima što se tiče rominga (pokrivenost, kompliciranost). VIP preporuka pošto me nije iznevijerio po americi, a i po EU. T-mobile ne koristim. Nisam pomorac.
...znam dva pomorca jedan je na VIP-u dok je drugi kod T-mobila tako da predpostavljam da nećeš ni sa jednim pogriješiti. A što se tiče "pomidora" milim da ti on i nema roming-a.
Ovisi koliko dugo i gdje ces se zadrzati, ti se isplati kupovat karticu zemlje u kojoj jesi. Iako neke cak imaju vise cijene za slanje poruka u hrv nego sto su nase u roamingu. Za razliku od HCSC ja imam odlicna iskustva s Tele2 u roamingu, barem sto se europe i azije tice. Uvijek je bilo signala (istina nekad je trebalo ukucat pin sa jedinicom ispred), pozivi, poruke cak i data roaming, sve radilo super.
Roaming se ne isplati ni sa jednim našim operaterom. Raspitaj se malo o prepaid karticama za internacionalne razgovore, telefoniranju preko Interneta i ostalim alternativnim načinima. Ako budeš koristio roaming ne gine ti bankrot!
Peace
Bookmarks