Prikazujem rezultate 1 do 25 od 204

Threaded View

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jan 2010
    Mobitel
    Moto Milestone
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo i mojih dojmova nakon nekoliko dana intenzivnog koristenja.

dakle, ukratko se radi o hardverski izvrsnom uređaju sa nekoliko softverskih nedostataka koji bi trebali biti ispravljeni vrlo uskoro (barem se nadam

A sad malo detaljnije:

Sto se tice dizajna, mob izgleda dosta neprivlačno na slikama, ali u živo kad ga primite u ruke izgleda odlicno, dapače meni osobno bolje i ljepše od nekih uređaja koji više ciljaju na dizajn (mnogi ce reci da ona ''stepenica'' kvari dojam,ali ona je tu ocito s razlogom tako da olaksava drzanje uređaja u landscape modu jer bi se bez nje češće slučajno pritiskale one 4 tipke koje su jednako osjetljive kao i ostatak ekrana).

Kvaliteta izrade je na visokoj razini i tu nemam nikakvih prigovora (mob mi je bio mrvicu pretezak prva dva dana,al nakon kratke prilagodbe vise to ne osjecam toliko).
    Hardverska tipovnica je solidna i premda mi to nije bio nuzan uvjet za kupovinu milestonea, sada je koristim češće nego softversku jer se duži e-mailovi pišu puno brže i preciznije.

Ekran i prikaz boja je fenomenalan i usudio bih se reci najbolji na tržištu dosad.Osjetljivost je također vrhunska.

Kvaliteta zvuka unutar razgovora je vrlo dobra,prepoznatljiva motorola kvaliteta i ima jos nekih dodatnih postavki koje nisam stigao isprobati.

Baterija je mozda i iznad ocekivanja za ovakav tip uređaja. Meni bez problema izdrži 1 cijeli dan (znaci od 10pm to 11-12pm drugi dan) uz dosta koristenja (znaci push email, wireless po 3-4 sata na dan upaljen, weather/clock/calendar widgeti,rss update,kompletna sinkronizacija i automatski update, internet 1-1.5h, 20-30 min razgovora, par emailova/smsa, 1-2h muzike, po potrebi upaljen 3G i GPS i jos oko 1h prckanja po aplikacijama i marketu , malo videa...).Preko vikenda kad sam ga manje koristio izdrzala je baterija 2 dana sto je po meni sasvim dovoljno.

Pocetno postavljanje mobitela je zaista trivijalno i ako nikad niste koristili android nemate nikakvih problema.

Sto se tice povezivosti sve radi ko svicarski sat. WiFi nalazi i spaja se na posluzitelje doslovno u sekundi i na 2-3 mjesta na kojima sam probao (bilo da je enkripcija u pitanju ili ne) sve je radilo iz prve (sto nije slucaj cak i na nekim prijenosnicima).3G valjda radi ovisno o operateru, meni na Tele 2 dosta dobro, tocnije i u Zg i u Ck je dosta cesto lovio HSPA (jos da ima kakav data paket da ne moram stalno gasiti 3G...).Bluetooth sam probao samo jednom za prebacivanje s moba na mob i radio je bez problema.

Koristim dosta googleovih usluga i sinkronizacija sa mobitelom je odlicna. Gmail, rss, kontakti, kalendari sve se synca bez ikakvih muka i s te strane sam jako zadovoljan. Također MotoPortal (za razliku od media linka koji se dobije na cd-u i s kojim nisam bas zadovoljan) radi za deset.

Sto se tice hardverske snage uređaja, dosta cesto se spominje 550mhz procesor(gsmarena pokazuje 600mhz,sad neznam dal je to tocno) kao potencijalno preslab za ovakav uređaj, ali to je apsolutno netocno. Android u trenutnom stanju (2.0,2.1) ne moze iskoristiti takav hardver ni priblizno, tako da ima jos dosta zaliha za buducnost (dokaz su hero,magic i ostali stariji android mobiteli koji ce također dobiti update na 2.0) Netko ce reci pa 528mhz qualcommi su blizu toga,razlika je nekih 20ak mhz, ali istina je da nisu ni do koljena. Taj isti procesor se nalazi i u Iphoneu 3gs(ARM Cortex A8, samo sto je ovaj underclockan sa 600 na 550 jer ocito nije bilo potrebe za vise) i ima jos dodatan graficki cip (PowerVR SGX graphics)), a svi znamo koliko brzo iphone radi i kakve ima graficke mogucnosti.
    Brzina izvedbe je skoro u rangu 1Ghz Snapdragona koji se nalazi u Nexusu tako da je svaka usporedba sa starijim procesorima suvišna.

Turn by turn GPS nisam previse probao jer Motonav, koji je predinstaliran, nema hrvatske mape i samo je probna verzija na 60 dana tako da cekam iGO koji bi uskoro trebao biti dostupan.
    Google maps radi, al nema turn by turn kao americka verzija Droid.

Kameru sam probao svega par minuta, za moje potrebe (nekoliko slika u mjesec dana) je sasvim solidna. Video također zadovoljavajuće kvalitete.

E sad, da nebi sve bilo sjajno ima nekih nedostataka koji su softverskog tipa i smatram da se mogu ispraviti.

Kod ''listanja'' stranica homescreena postoji mali, ali evidentan lag (pogotovo ako ima vise widgeta). Također isto se javlja kod scrollanja kroz izbornik sa aplikacijama. Ovo nije neki veliki minus, ali volio bih da ide potpuno fluidno. Koliko sam vidio ovo bi trebalo biti ispravljeno sa 2.0.1 updejtom koji dolazi za koji dan. Posto update ide OverTheAir, a mob je kupljen u Njemackoj nadam se da necu imati problema oko toga.

Drugi problem je da se dosta cesto javlja poruka ''Force close''/''Wait'' što smatram da je povezano uglavnom sa nekim lošije napravljenim aplikacijama sa marketa za 2.0 android (ovdje se radi o odlicno ocjenjenim aplikacijama pa neznam zasto dolazi do problema). To ne bi bio veliki problem da se nakon toga ponekad (nije to prečesto da nebi netko pomislio nešto vrlo loše) mobitel potpuno ne uspori i potrebno ga je ugasiti/upaliti da se ''sredi''. Ovo se najčešće događalo zbog raznih task manager aplikacija koje sam odma instalirao, ali sad vidim da jednostavno nema potrebe za njima jer android radi drugacije nego windowsi i samo bezveze uspore mobitel tako da sam ih sve uninstall. Stabilnost bi se također trebala bitno popraviti sa nadolazećim updejtom.
    Postoje jos neke sitnice koje mi se ne sviđaju, ali to je vise stvar osobnog dojma.

Meni najveci nedostatak je nemogućnost skidanja aplikacija koje se plaćaju sa android marketa. Sad ili ovo nije jos dostupno u Hrvatskoj ili ja ne mogu naći način kako da dođem do njih.Google checkout ima ponuđenu Hrvatsku kao zemlju pa ne vidim razlog zasto nece izlistati paid apps na marketu. Prije nego je milestone dosao vec sam sve zacrtao kako da obogatim mob,a onda je doslo do razocaranja.

Ako netko zna nacin da se dođe do aplikacija koje se plaćaju ili zna neka dobra ''alternativna'' rjesenja volio bih da pomogne.

Za kraj mogu reci da je ovo jedan od najboljih smartphonea na tržištu i definitivno najbolji android uređaj sa kulturnom cijenom npr. u Njemackoj (neznam kako ce biti kod nas) tako da unatoč nedostacima nisam fulao što sam ga nabavio.

2. 'Hvala' kažu:

Slične teme

1. Motorola Droid - Najava
    By pajo2 in forum Lenovo / Motorola
    Odgovora: 39
    Posljednji post: 03-11-2009, 18:47
  2. Motorola E11-najava
    By Vepar in forum Motorola
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 19-09-2009, 13:19
  3. Motorola ZN300-najava
    By Vepar in forum Motorola