http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=287...FYOOzAodRW_VMQ
Vidim do sad nitko nije komentirao. Zgodna stvar.
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=287...FYOOzAodRW_VMQ
Vidim do sad nitko nije komentirao. Zgodna stvar.
dobar grah daleko se čuje
Prvenstveno namijenjeno firmama koje žele spriječiti zaposlenike da koriste službeni auto u privatne svrhe. Može poslužiti protiv krađe, ali plaćati mjesečnu naknadu, a nema nikakve garancije. Kako većina novijih i skupljih auta ide na leasing ili kredit, mora biti kasko osigurana. Potpuni kasko uključuje i krađu. Za starije aute se ne isplati davati tolike novce.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Gledao sam ovo u praksi na jednoj emisiji o automagazinu na TV-u (nesjećam se koja). Fora je što može pokazivati gdje si se sve vozio, kolikom brzinom, koliko kilometara...
Lopova će se uvjek moći pronaći.
Pokušat ću pronać link da vidite kako to djeluje.
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
montirao sam par komada u aute. radi ok.
pratiš kretanje vozila svake minute. vrijeme stajanja, max. brzina, kad je upalio, kad je ugasio auto. montaža se naplaćuje od 150kn. zgodno za firme, koje su većinom i kupci.
Nadam se da ovim lagano započinje era suzbijanja terora kojeg vozači dostavnih vozila, Ininih cisterni, gradskih autobusa i ostalih službenih/zaduženih prometala vrše nad nedužnim civilima.
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Mislim da je poslodavcima itekako stalo da im se auti ne rasturaju i ne razvaljuju, a ovaj sustav ima potencijala da da omogući poslodavcu uvid u zaposlenikovo divljaštvo, koliko toliko.
No, vidićemo.....
@ KaKaV NeReD & tmk
Mozete li napisati tehnicku pozadinu tog uredjaja (ja bih rekao da on usporedjuje udaljenosti baznih stanica i prelazak iz celije u celiju)?
Sto se tu ima ugradjivati i to za 150kn (osim umetnuti sim karticu i priljuciti na napajanje-upaljac)?
Pa uredjaj je pravi GPS prijemnik koji biljezi tocke kretanja i iste putem GPRS-a salje na neki server a onda je to korisniku vidljivo kroz graficki interface na webu.
Dakle lokacija uredjaja ne ide putem GSM infrastrukture vec putem GPS satelita.
dobar grah daleko se čuje
Bookmarks