= Citat = Izvorno postao coma_zgb Pregledaj post
ok, ali mislim da se dosta toga moze staviti u samu memoriju telefona, a onda neki dodaci ajde neka idu preko neta.
oke, hibridni model je isto jedna opcija koju netko možda u budućnosti isfura - npr. tipa ovi kojima će google sad stat na žulj možda naprave GSM-enabled GPS uređaje i naprave hibridni model kako bi bili konkurentniji...

a možda i google nekad napravi neku varijantu 'gearsa' za mobilne google mapse pa da možeš mape što često koristiš imat u telefonu. mape nisu toliki bed, problem je sa satelitskim slikama koje google nudi u google mapsima, a koje u nekih 18 levela zooma ipak traže puno mjesta

= Citat = Izvorno postao coma_zgb Pregledaj post
Ali recimo ja odem negdje van mozda 3 puta godisnje, e a tada mi bas jako treba GPS, i osudjen sam na roaming...ti si rekao nekome da za 100kn mjesecno BB nudi roaming data, e pa necu placati 1200kn godisnje da bi imao tri puta godisnje gps vani.
platiš samo u onim mjesecima kad ideš van i kad ti treba...

a da imaš i stalno uključeno - 1200 kuna za kompletan data roaming, dakle ne samo GPS, nego mailovi, web i ostalo i nije strašna cifra ako ti to treba. usporedi koliko košta samostojeći GPS uređaj s pripadnim kartama? dakle izbor je na korisniku, i to je super.

i super mi je što je ovim google udario malo na poslovni model samostojećih GPS uređaja koji će morati ili snižavati cijene ili unaprijediti uređaje i ponuditi povezivost na internet, ponuditi real-time POI funkcionalnosti i osvježavanje POI-ja prema aktualnom stanju na terenu, čime se pak otvara cijeli novi svijet mobilnih usluga baziranih na geo-pozicioniranju koje danas ne postoje na takvim uređajima...