Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 16 od 16

Hybrid View

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Google Maps Navigation - Yes, this will be HUGE

Ne da mi se prevoditi cijeli tekst, pa ću samo C/P. Engleski nam valjda svima ide...

Vjerojatno je većina čula za šuškanja oko Googleovog projekta za GPS navigaciju (turn-by-turn, dakle ono "pravo" što svi želimo). E pa dogodilo se. I po prvim recenzijama, stvar radi za nevjerovat. Istina, prvo će krenut na druge platforme, a na iPhone će doći "ako AppStore dopusti" - što sad, kad je AppStore politika pod povećalom, i kad već postoje druge takve aplikacije na iPhonu, ne bi trebalo predstavljati problem. Veći problem će biti ostalim proizvođačima softvera iste namjene

No, evo ovdje kompletan tekst, a komentare/mišljenja/pljuvanja slobodno nadovežite u nastavku...

Kod mene svakako imaju veliki i
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovo je isto moglo u mobilne općenito, pogotovo zbog toga što će na iPhone zadnje doći. Bilo bi glupo sad u svakoj smartphone rubrici otvorit istu temu.
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ova tema bi se mogla premjestit u općenito i biti za sve platforme da se ne otvara u svakom podforumu.
    inače imate u Android 2.0 temi više slika

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    HT
    Bodovi
    14.685
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne znam zasto stvarate toliko hype oko toga, potrebna je internet veza.

ok, za hrv je super, ali sto kad idemo u inozemstvo kad mi je vecinom i potrebna navigacija? u hrv se vise manje znam snaci, kao i vecina vas.

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao SrKi Pregledaj post
    ne znam zasto stvarate toliko hype oko toga, potrebna je internet veza.

ok, za hrv je super, ali sto kad idemo u inozemstvo kad mi je vecinom i potrebna navigacija? u hrv se vise manje znam snaci, kao i vecina vas.
    dakle, BlackBerry platforma za svega 100-tinjak kuna nudi data roaming, pa tko je često u inozemstvu i treba nešto poput navigacije plus i sve ostalo na data tarifi, to nije cifra koju se ne isplati investirati. vjerujem da će operateri u budućnosti ponuditi pristojne roaming data tarife i za ostale smartphone platforme (ili će korisnici kojima to treba odabrati BB )

hype je u tome što time sada i google (do sada amAze) daju alternativnu (i besplatnu) uslugu koja se do sada mogla dobiti od drugih providera uz određenu cijenu. sad postoji izbor i to je dobro

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    HT
    Bodovi
    14.685
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ali ovo se necem oci koristit na BBu, a iskreno, cisto sumnjam da ce kod nas itko od operatera dati neki povoljan datea roaming.

sve u svemu, za unutar hrv ce biti super za ekipu sa datea paketima, a mi ostali cemo i dalje korisiti garmin, tom tom i iGo koji ce nas gotovo jednako kvalitetno dovesti bilo u hrv bilo u inozemstvu.

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao SrKi Pregledaj post
    ali ovo se necem oci koristit na BBu, a iskreno, cisto sumnjam da ce kod nas itko od operatera dati neki povoljan datea roaming.

sve u svemu, za unutar hrv ce biti super za ekipu sa datea paketima, a mi ostali cemo i dalje korisiti garmin, tom tom i iGo koji ce nas gotovo jednako kvalitetno dovesti bilo u hrv bilo u inozemstvu.
    jesi siguran da neće bit na BB-u? do sad je google maps uredno izlazio za BB platformu, ne vidim razlog da ovaj feature ne izađe.. ali vidjet ćemo

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran3 months registered10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    xperia Neo "Slow boy"
    Operater
    bonbon
    Bodovi
    11.227
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.227, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ček , opet ce trazit internet konekciju?kaj nemogu napravit nekak da ne trazi vezu s internetom?imas satelit , imas google maps , pa sta tolko kompliciraju.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SL45i, SL55, K750
    Operater
    vip.me
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    al bas, u cemu je fora da ne moze biti offline aplikacija, zasto forsaju stalno spajanje sa netom?!

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao coma_zgb Pregledaj post
    al bas, u cemu je fora da ne moze biti offline aplikacija, zasto forsaju stalno spajanje sa netom?!
    zato da ne moraš imati sve karte cijelog svijeta na uređaju, povuče točno ono što mu treba... zatim, zato da ti može ponuditi location-awareness usluge - npr. tražiš najbliži bankomat svoje banke. non-connected GPS ti to ne može ponuditi, bar ne u real-timeu, dok connected GPS može...

ok, bankomati su statični i mogu se svako toliko natočiti osvježeni podaci u GPS, ali recimo idemo na cugu negdje gdje nisi nikad bio, kasniš i nemreš nas naći - ako imamo connected aplikaciju, možemo kreirati kratkotrajnu ad-hoc točku gdje smo i ti se dofuraš do nas.

takvih primjera možeš smislit milion, ja ne kužim zakaj toliki otpor 'connected' aplikacijama kad cijene mobilnog interneta u budućnosti jedino mogu ići dolje jer je ideja cijele priče mobilne tehnologije 'always connected', uostalom još uvijek postoji izbor uzeti connected ili non-connected, ali connected je dobro ako već imaš mobilni telefon i data tarifu kaj si uzel radi fejsbuka (jer je vip tak reko na reklami) pa gle čuda usput imaš i GPS navigaciju ni kriv ni dužan, ne moraš posebno kupit GPS uređaj

Veteran10000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10 Pro,
    Operater
    091, 095,
    Bodovi
    22.106
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.106, Nivo: 36
    Bodovi: 22.106, Nivo: 36
    Ukupna aktivnost: 99,9%
    Ukupna aktivnost: 99,9%
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ni meni se ne sviđa to da se mora povezivati na internet da bi skinuo karte i pokazao poziciju. Npr. kad sam na Braču i kad se vozim bikeom off road još uvijek ima mjesta gdje nema signala ili je jako loš. Tu mi ovo nebi koristilo. Zato volim čistu vezu sa satelitom da te može locirati bez da ovisiš o mreži i signalu.
    PREDATOR

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SL45i, SL55, K750
    Operater
    vip.me
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zappan Pregledaj post
    zato da ne moraš imati sve karte cijelog svijeta na uređaju, povuče točno ono što mu treba... zatim, zato da ti može ponuditi location-awareness usluge - npr. tražiš najbliži bankomat svoje banke. non-connected GPS ti to ne može ponuditi, bar ne u real-timeu, dok connected GPS može...

ok, bankomati su statični i mogu se svako toliko natočiti osvježeni podaci u GPS, ali recimo idemo na cugu negdje gdje nisi nikad bio, kasniš i nemreš nas naći - ako imamo connected aplikaciju, možemo kreirati kratkotrajnu ad-hoc točku gdje smo i ti se dofuraš do nas.

takvih primjera možeš smislit milion, ja ne kužim zakaj toliki otpor 'connected' aplikacijama kad cijene mobilnog interneta u budućnosti jedino mogu ići dolje jer je ideja cijele priče mobilne tehnologije 'always connected', uostalom još uvijek postoji izbor uzeti connected ili non-connected, ali connected je dobro ako već imaš mobilni telefon i data tarifu kaj si uzel radi fejsbuka (jer je vip tak reko na reklami) pa gle čuda usput imaš i GPS navigaciju ni kriv ni dužan, ne moraš posebno kupit GPS uređaj
    ok, ali mislim da se dosta toga moze staviti u samu memoriju telefona, a onda neki dodaci ajde neka idu preko neta. Ali recimo ja odem negdje van mozda 3 puta godisnje, e a tada mi bas jako treba GPS, i osudjen sam na roaming...ti si rekao nekome da za 100kn mjesecno BB nudi roaming data, e pa necu placati 1200kn godisnje da bi imao tri puta godisnje gps vani. Isto tako kada najvise treba gps nego kada si u prirodi negdje na nepoznatom, na tim mjestima 3g signala obicno nema.
    Mislim da treba kombinirati i jedno u drugo, a isto tako dati korisniku da odluci sta tocno zeli u postavkama

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ok, ali mislim da se dosta toga moze staviti u samu memoriju telefona, a onda neki dodaci ajde neka idu preko neta.
    oke, hibridni model je isto jedna opcija koju netko možda u budućnosti isfura - npr. tipa ovi kojima će google sad stat na žulj možda naprave GSM-enabled GPS uređaje i naprave hibridni model kako bi bili konkurentniji...

a možda i google nekad napravi neku varijantu 'gearsa' za mobilne google mapse pa da možeš mape što često koristiš imat u telefonu. mape nisu toliki bed, problem je sa satelitskim slikama koje google nudi u google mapsima, a koje u nekih 18 levela zooma ipak traže puno mjesta

Ali recimo ja odem negdje van mozda 3 puta godisnje, e a tada mi bas jako treba GPS, i osudjen sam na roaming...ti si rekao nekome da za 100kn mjesecno BB nudi roaming data, e pa necu placati 1200kn godisnje da bi imao tri puta godisnje gps vani.
    platiš samo u onim mjesecima kad ideš van i kad ti treba...

a da imaš i stalno uključeno - 1200 kuna za kompletan data roaming, dakle ne samo GPS, nego mailovi, web i ostalo i nije strašna cifra ako ti to treba. usporedi koliko košta samostojeći GPS uređaj s pripadnim kartama? dakle izbor je na korisniku, i to je super.

i super mi je što je ovim google udario malo na poslovni model samostojećih GPS uređaja koji će morati ili snižavati cijene ili unaprijediti uređaje i ponuditi povezivost na internet, ponuditi real-time POI funkcionalnosti i osvježavanje POI-ja prema aktualnom stanju na terenu, čime se pak otvara cijeli novi svijet mobilnih usluga baziranih na geo-pozicioniranju koje danas ne postoje na takvim uređajima...

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    HT
    Bodovi
    14.685
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ajmo biti realni, to je radeno za amere prvenstveno. nemaju roaming, jedna velika drzava i gotovo svi imaju date pakete.

a nas tko jebe.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran3 months registered10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    xperia Neo "Slow boy"
    Operater
    bonbon
    Bodovi
    11.227
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A i to kaj velis.

inace , netrebaju meni karte cijelog svijeta. karte za aute funkcioniraju just fine bez pristupa internetu.imas karte za ex-yu , ex-yu plus srednja europa , jednostavno to prekopirajte na mobitel i svi ce biti sretni . Well , I would .
    mislim, vecina nasih ljudi kam ide , ex-yu i ova okolica ITA SLO GER AUT FRA .
    to kaj se moze povezat na net je samo velika prednost , mozes skinut azurirane podatke nekog mjesta ak se bojis da je karta out-of-date ili , s druge strane , zelis saznati koje sadrzaja ima u blizini.
    sta ja znam , idem na skijanje u AUT i sad , crko mi je punjac za mob . pitam mob , di ima neki veci trgovacki centar ili gešeft sa elektronikom . skine pdoatak i kaze mi .

a ne da za Zagreb di sam 95 posto godine moram svaki fakin put iznova skidat kartu s neta.

eh , da me poslusaju

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da stave da možeš odabrati koje karte želiš trajno pohraniti (recimo Hrvatsku), pa da skida samo POI, te da se može pripremiti trenutna karta i POI nekoliko država za off-line mode kad se ide u inozemstvo, još sve skupa free, pogazili bi konkurenciju.
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Google Maps
    By Johny_st in forum Općenito
    Odgovora: 27
    Posljednji post: 26-09-2013, 12:19
  2. Iphone -GPS i Google maps
    By ivan_sibenik in forum iPhone 2/3G/3GS
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 04-05-2009, 11:24
  3. Software and maps for navigation
    By Mate.S in forum Symbian aplikacije (software)
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 22-08-2007, 21:24
  4. MG-maps: Google Maps na mobitelu
    By BlueDevil in forum Općenito
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 29-05-2006, 10:58

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove