Evo da kazem svoje iskustvo ukratko ovako: HTC HD predan 21.01.2010.g. na servis, naravno Agramservis, zvao ih par puta odgovor bio strpite se malo, aparat je u Italiji, pa ona doci ce ovaj tjedan, pa doci ce onaj tjedan i tako sve dok nisam rekao da zelim da mi daju novi aparat, jer mi u jamstvenom listu pise da ukoliko ne mogu otkloniti kvar ili popravak traje duze od 15 dana da su mi duzni dati novi uredaj. To je bio petak 05.03.2010.g., te sam im jos rekao ako mi do ponedjeljka ne posalju uredaj da cu ih prijaviti drzavnom inspektoratu. U ponedjeljak me zovu da mi je apart dosao sa servisa, kakva podudarnost. za ne povjerovati. naravno nazovem ih i kazem da ja ne zelim stari uredaj, nego zelim novi uredaj, i onda je krenulo ono pa nemozemo mi tako, vas uredaj je popravljen, servisiran, bla bla. No ne odustajem. Rekao sam im da mi do srijede dostave novi uredaj a o istom sam obavijestio drzavni inspektorat. U inspektoratu su zaprimili prijavu, gospoda koja je radila je rekla da imam na to pravo posto mi je uredaj duze od 15 dana na servisu. u srijedu me zovu i kazu da ce mi poslati novi uredaj. Danas dosao nov novcat uredaj, te su mi se jos i ispricali. A sa starim neka oni pricaju.
E svaka čast. Tako im i treba kada zahebavaju ljude.![]()
PREDATOR
Prije par dana na ekranu se pojavila tzv. "naftna mrlja".
Naime, ista se povremeno javlja, i kada malo telefon "prodrmam" nestane.
Već par dana pokušavm dokučiti zbog čega se pojavljuje anomalija na ekranu, ali nemam neko logično objašnjenje.
Jedino što sam primjetio da se ista pojavljuje u dijelu ekrana gdje stoji baterija. Mrlja se manifestuje u vidu neke ljubičaste boje.
Da li da idem sa garancijom, ili ima neko kakav prijedlog?
Telefon je kupljen početkom prosinca kod VIP-a, i osim ovoga sa tel. nemam nikakvih probelma.
Saletije, svaka čast.
Možeš biti za primjer drugima. Ne treba cviliti nad svojom teškom sudbinom, nego nešto pokušati napraviti. A i na korist je svima, jer će dva put razmisliti da li će opet, nakon takvog iskustva, zavlačiti i ostale.
@387ena
Hd2 ne može imati newton rings, jer je ekran kapacitivnog tipa.
Za tako nešto još nisam čuo. Ako možeš postaj sliku u temi od hd2 da tu ne oftopičarimo.
http://www.inspektorat.hr/DirhWeb/Pa...nePrijava.aspx
ili direktno kod njih u uredu.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Vidjet ćemo sada što će biti.
Zadnji uredio Joker2206 : 15-03-2010 u 12:49
Ovo mi se čini kao presedan da je netko uspio dobiti novi uređaj. Ali, treba biti uporan.
Ja sam prije par godina u T-Mobileu kupio novi mobitel, donio ga kući, i ustanovim da joystick ne radi prema gore i da kad uključim kameru ne radi jedan red piksela na ekranu. Odem sutra ujutro u T-mobile i tražim novi uređaj, a oni me šalju u servis.
Kažem im jesu li oni normalni, pa telefon nisam niti koristio, prodali su mi pokvaren telefon.
I nakon navlačenja dali su mi novi mobitel.
Treba samo biti uporan i neodustajati.
Postovana gospodo, ovo je moje iskustvo s agramservisom:
Kao prvo zahvaljujem salutijeu sto mi je pripomogao kako ovo izvesti.
E ovako je bilo. Slicno kao i njemu, nisu mi popravili telefon u roku i zvao sam ih da su mi duzni dati novi jer je prosao rok od 30 dana, a ne od 15.
Prvo su mi rekli da oni ne znaju nista o davanju novog uredaja.
Nakon toga sam obavijestio drz. inspektorat (iako se ne ponosim ovime, ipak je za mene ispalo dobro na kraju, ali izgleda da je biti bezobrazan ponekad neophodno) da nisu ispostovali rok i poslao im sve papire gdje to pise te da su mi duzni dati novi uredaj.
Nakon par dana (danas sam primio poziv) su me nazvali iz servisa i rekli su da posto ne zelim uzeti svoj uredaj jer nisu stigli popraviti u roku (Touch Diamond 2) da ce mi dati novi uredaj, ali posto nemaju TD2 vise novih, mogu mi ponuditi HD2 i da li zelim to prihvatiti.
Prvo sam mislio da je gospoda krivo rekla, ali pitao sam HD2 i ona je potvrdila.
Nakon pola sata sam dobio mail da po tel. razgovoru kako je dogovoreno me ceka HD2 umjesto TD2.
Ja sam zadovoljan ovim ishodom, iako kao sto sam rekao ne ponosim se ovim nacinom da izborim nesto.
Svaki puta su rekli da je telefon na putu iz Italije, a u zadnjem razgovoru su rekli da ne znaju gdje je telefon i da moraju to provjeriti. U firmi u kojoj ja radim te uklone s radnog mjesta za takve stvari.
Cak se i moj stari sjetio kada je vidio gdje idemo da je tamo nosio za firmu neke telefone i da su koma sto se tice musterija.
Zena mi je rekla kada me nazvala da nisu oni krivi vec ovi u Italiji. Ja vjerujem da su ih oni kocili, ali onda neka oni to rjese s njima. Ja sam telefon posteno platio i zelim posten servis.
Svaka čast dečki (obojica, saletije i Joker2206).
Joker2206, nemaš se što sramiti to nek ti je na pohvalu, valjda će im doći u glavu da porade na usluzi, što će svima nama biti od koristi.
HC4L
Slazem se. Musterije im moraju biti na prvom mjestu.
Jesi morao nadoplatit nešto?
Sad kad ljudi krenu kupovat HTC uređaje preko oglasnika i čekat da im prođe ovo za HD2.![]()
Drago mi je da je neko postupio kao i ja. Naravno, niko ne zeli da se netko vuce za nos a i naravno ne voli to. jednostavno, treba samo citati ono sto pise na papiru. ja sam se prvo predomisljao što i kako napraviti, no kako je u garanciji pisalo da ukoliko ne poprave telefon u roku koji ne moze biti duze od 15 dana, jednostavno sam nakon 30 dana da oprostite na izrazu popizdio i rekao da me moj uredaj vise ne zanima, ne zelim ga i da su ga pozlatili. Zelim ono sto mi pripada cpo zakonu, a to je novi uredaj. Nerka, vidim da su neki prosli i bolje od mene, svaka cast Jocker2206 na novom HD2.
Pa ne znam kako to ide s HTC-om. Neke firme ti ne priznaju International warranty. Dakle, ono sto kupe u oglasniku obicno je doslo iz neke druge zemlje i onda ti ovdje nece priznati garanciju.
Ako za HTC vrijedi onda je to super.
Uglavnom...nadajmo se da ce agramservis bolje postupati prema musterijama...iako mi nisu djelovali kao da ce se tu ista promjeniti.
Evo mene opet u ovom odjeljku, no ovaj puta ne zbog problema već zbog informacija koje sam dobio.
Neki dan sam naletio na kolegicu kojoj je tata pravnik, a i ona ide u tom smjeru (to nisam znao do neki dan dok ju nisam sreo) i spomenuo sam joj ovaj slučaj s mobitelom koji se desio.
Uglavnom, što mi je rekla odprilike koliko sam polovio:
Ako je uređaj pod garancijom i odneseš ga na servis (naravno, pod uvjetom da nisi ti kriv za kvar uređaja) ti ne moraš uopće pristati na popravak telefona.
Dakle, imaš pravo odmah na novi telefon dok je telefon pod garancijom.
Ako pristaneš na garanciju onda ti moraju u nekom razumnom roku to rješiti.
Iako sam to malo slušao s nevjericom, rekla mi je da čak postoji i solucija povrata novca, a da su njima ako se ne drže pravila kazne dosta velike.
Eto, ako netko bude imao problema, neka proba malo potražiti mišljenje nekog stručnijeg za to pa neka se vidi koji je ishod moguć.
Ona nevjerica koju si imao je opravdana, jer to što ti prijateljica kaže nije točno.
Pomješala je pojmove garancije i materjalnih nedostataka stvari.
Vrlo su slični (u oba slučaja mob ne radi), ali i vrlo različiti (kod mat. nedostataka se traži da takvi nedostaci moraju postojati u trenutku predaje stvari, a ne da ti nedostaci nastanu kasnije).
Ovo što je ona rekla važilo bi da kupiš mobitel, raspakiraš ga i da odmah ne radi ili odmah ima neku grešku (slučaj vidljivih nedostataka, postoje i skriveni nedostaci, ali to sad nije bitno...).
U tom slučaju možeš:
1. Zahtijevati da se nedostatak ukloni ili da se preda druga takva stvar bez nedostatka
2. Zahtjevati sniženje cijene
3. Raskinuti ugovor (povrat novca, a kupac stvari)
4. Zahtjevati naknadu štete u svakom od tih slučajeva.
Prava iz garancije sam naveo ovdje.
To bi bilo objašnjenje, ugrubo.
HTH
Evo ga, danas sam mob ostavio u agram servis.
Naime, na ekranu se pojavila ljubičasta mrlja, koja je ispočetka (prije mjesec dana) bila povremeno, a sada je stalna. Naglasio bi da sada jačina te mrlje varira od slabijeg (često) do jačeg (povremeno). Inače telefon nikada nije ispao, i stalno koristim futolu.
Tako se odlučim da odem u servis (Mostar, Agram servis), gdje su mi rekli da se radi o mehaničkom oštećenju, te da se boje da će ga i u Italiji (ovlašteni servis) tako okarakterisati.
Na kraju su me ipak savjetovali da ga pošaljemo da vidimo šta će reći, u nadi da bi mogao biti otklonjen kvar (neka folija), odlučim da ga pošaljem.
Prema njihovim riječima, mob bi trebao doći sa servisa za cca. 20-30 dana, te ukoliko bude komplikacija da će me nazvati.
Sačekam, pa napišem iskustva.
Garanciju imam naravno.
Telefon nije ispadao i nije oštećen.
Sve sam uredno za sobom pospreimo oko HSPL i ROM-ova.
p.s.
Nisam primjetio da je netko imao sličnih problema.
Šta je uzrok navedenog. Prema riječima servisa, nastala je mehaničkim pritiskom, što po monei nije realno, jer sam bom baš čuvao.
Ok ekipo, dali ste možda uređaje nosili u đepu kada vam se ta mrlja pojavila? Može biti i to kao razlog ako je uređaj nošen u đepu?
i jeli to slučaj samo sa HD ili i ostalim?
HC4L
Ja sam nosio svoj HD u prednjem džepu, okrenut ekranom prema nozi. Uređaj nikada nije bio prejako pritisnut (nisam sjeo na njega niti išta slično).
Vjerojatno je to i bio uzrok kvara, ali ja ne smatram da je to nepravilno korištenje. Smatram je ekran loš i da se to ne bi smjelo događati. Imao sam masu uređaja s ts-om i niti jedan nije crko (osim hd-a).
387ena-da li si možda slikao urađaj prije slanja u servis? Ako jesi plz. postaj slike. Nevjerojatno mi je da se to desilo na hd2.
Koliko sam vidio, najviše tih problema su imali HD i TD2, a na XDA se spominju još neki modeli...mislim da TD i čak još pokoji.
Dakle, kao što je kolega gore pitao da li smo nosili mobitel po džepu ?! Ne, ja nisam i pažljivo sam rukovao s njime i to nije od džepa ne samo meni već i svima drugima.
Ovi telefoni imaju izrazito loše ekrane što se tiče toga i nemojte popuštati ako je ovaj problem u pitanju. Nemojte slušati fore tipa: To je od jakog pritiskanja itd.
Da, moguće je da od jakog pritiskanja, ali ne u tako velikom broju.
Sada više nemam TD2 već HD2 i ekran je bar staklo, a ne plastika.
Na telefonu sam dobio naljepnicu kada sam otvorio kutiju na kojoj piše: "Do not make excessive pressure on the screen" i "If you wear device in your pocket, remove it from your pocket before you seat".. odprilike.
Dakle, vjerujem da isto vrijedi i za TD2 koji je znatno manji od HD2 (dakle još manja mogućnost džepnog oštećenja).
E, da još nečeg sam se sjetio... Kada sam došao na servis meni su rekli istu stvar kao i tebi... i hrpi drugih.
Samo im reci da znaš da je tvornička greška i da hrpa ljudi ima isti problem bla bla.. NE POPUŠTAJ.
Bookmarks