Evo da se i ja priključim ovoj temi. Potpuno isti problem kao i kod vas. Mrlja "od nafte" ispod ekrana. Čitao sam na XDa developers i svi kažu da je to tvornička greška, a navodno da može otići i od prejakog stiskanja. Znam da telefon nije grubo korišten (moja cura ga ima i pazi na njega kao na oči u glavi).
Čim sam došao u agramservis, odmah su počeli cviliti, ali za sada još ne znam što će biti.
Znam da neću odustati lako s obzirom na to da vidim kako hrpa ljudi ima jedan te isti problem.
Javim što je bilo.
Zadnji uredio Joker2206 : 15-02-2010 u 11:04
Td2...........
decki i tako ja posaljem svoj mob na servis iz vipa...kazu ide u mmm agram servis..ja reko dobro doce vjerojatno brzo...odem ja provjerit nakon tjedan i po dana kad ono iznenadjenje....majstor nazove kaze njemu tip da je mob otisao u centralni servis u Italiju i da ga ocekuju za dva tjedna..koju kurcevu Italiju pa nisam ga u milanu kupio...jebeno sam popizdio...ne znam sad sta radit,jel se isplati kome zalit ili samo cekanje preostaje...
jel imao ko isti slucaj???
Imao sam ja sličan slučaj.
Koliko je meni poznato, u garantnom listu piše da ako garancija vrijedi, a ne mogu popraviti uredaj u roku od 15 dana, imaš pravo na drugi uredaj.
Da li uopće priznaju garanciju ili će tek "vidjeti"?
E moji decki, ja sam svoj htc hd predao 21.01.2010.g. preko Vipa u servis koji je naravno Agram, 25.01.2010.g. su ga zaprimili u Agramservisu, a radi se o tome da mi je otisla kamera, jos uvijek mi nije dosao uredaj sa servisa jer je poslan u Italiju, pa se ja pitam, zar u tom Agramservisu nitko nezna promjeniti kameru, sto oni servisiraju, po meni samo brisu prasinu sa displeya. Strasno. Za ne povjerovati, da na uredaj cekam skoro mjesec dana da se zamjeni kamera. Zasto taj popravak traje tako dugo to mi jos uvijek nije jasno, a lijepo pise da ukoliko nisu u mogucnosti servisirati uredaj u okviru 15 dana daju novi uredaj, kome oni prodaju muda pod bubrege. Evo samo da se zna kakva su iskustva sa Agramservisom.
Ako vam priznaju garanciju, a uređaja nema duže od 15 dana (vrijedi za hd) nazovite ih i kažite da su vam dužni dati novi uređaj.
Kontaktirajte direktno HTC i žalite se. Ja jesam i znam da im je user experiance dosta bitan.
Znam da zvuči otrcano, ali ako se sami nećemo izboriti za bolju uslugu, vjerojatno je nećemo ni dobiti.
HTC europe mail i anketa
Uz sve to podnesite i prijavu putem DI
https://prijava.mingorp.hr/CD/webObrazac.do
Tko rano rani, zajebo je pjetla
I ja sam se pitao zašto ovdje kod nas ne bi rastavljali HTC uređaje i popravljali kada postoje "lokalni" serviseri koji rastave i sastave bilo koji mob.
Postoji mogućnost da to rade zbog neikh troškova. Možda ljudi moraju na obuku pa im to predstavlja troškove i lakše im je poslati iz recimo HR i tko zna kojih još zemalja u ITA na servis nego često obučavati ljude.
Možda pak ne žele da svi znaju rastavljati HTC uređaje.....recimo naučiš ljude i oni ti odu iz firme i otvore svoj servis. Ne znam... ima tko kakvu drugu ideju ?
Pa napisao sam da se rok od 15 dana spominje u garanciji od HTC Touch hd (u mojoj se spominjalo). Pogledaj što piše u tvojoj, koliko vidim imaš td2? Može biti da je različito. Npr u garantnom listu od hd2 ne piše rok u kojem uređaj mora biti popravljen.
Da, našao sam. Možda ne piše kod HD2 direktno na garanciji, ali piše u uvjetima garancije.
Dakle, u pravu si 15 dana od zaprimanja uređaja, ne računajući vrijeme utrošeno na popravak.
Što će reći da je taj rok puno veći od 15 dana jer sigurno računaju cijelo vrijeme provedeno u Italiji pod vrijeme utrošeno na popravak.
Očito je su malo drugačiji uvjeti.
Meni je na stražnjoj strani garantnog lista pisalo (za htc Touch HD):
Čl. 7.
Jamstvo obuhvaća besplatan popravak i ugradnju rezervnih dijelova, ili, ako je kvar nemoguće popraviti , zamjenu uređaja. Ukoliko kvar ne bude popravljen u roku, koji ne može biti duži od 15 dana od dana zaprimanja uređaja u servis davatelja jamstva, uređaj će biti zamjenjen novim (NN43/200, #702, toč. 5). Vrijeme utrošeno na popravak izuzima se iz jamstvenog roka.
Dakle, bez dodatka da se ne računa vrijeme utrošeno na popravak.
Ako se ne računa vrijeme koje je utrošeno na popravak, koje se vijeme uopće uračunava u rok?
Evo da javim da sam upravo sada poslao mail na HTC, pa da vidim sto ce oni odgovoriti. naveo sam da nisam zadovoljan uslugom servisa, i naravno da mi je nepojmljivo da za popravak uredaja kojemu je otisla kamera treba više od 20 dana. Evo cim dobijem odgovor od istih javim vam.
To se i ja pitam. Ali neki zakonski rok postoji. Vidiš da su naveli NN43/200 itd.
Znači tamo mora detaljno pisati. Vjerujem da nije više od 45 dana ukupno jer vidio sam tamo na onim uvjetima koje su oni napisali na nalogu da imaju pravo zadržati uređaj trajno ako ga vlasnik ne podigne u roku 45 dana od zaprimanja. Mislim da tako nešto.
Vrijeme utroseno na popravak se odnosi na to ako vam je uredaj na servisu bio recimo 15 dana, ili naravno vise, za to vrijeme vam se produzuje garancija. Ali nije to glavni problem, problem je to sto skupo platite uredaj, nesto se pokida i onda ostajete bez uredaja skoro mjesec dana kao u mom slucaju. pa nisam platio uredaj skupo da mi bude na servisu mjesec dana nego da uzivam u njemu i njegovim mogucnostima.
Kod mene na nalogu pise da ukoliko ne podignem uredaj u roku od 90 dana isti zadržavaju uredaj. To je stvar od operatera do operatera ili do onogo tko prodaje uredaj.
Saletije, to je bilo retoričko pitanje.
Imaš hd. Imaš garantni list? Jel možeš okrenuti garantni list i vidjeti da li su ti uvjeti isti kao meni? Ako jesu tada odmah imaš pravo na novi urađaj.
Točan zakonski rok, u kojem stvar treba biti popravljena, ne postoji. Spominje se samo razuman rok koji nije određen. Obično se uzima rok od 45 dana kao razuman rok.
Iz zakona o obveznim odnosima:
3. Jamstvo za ispravnost prodane stvari (garancija)
Odgovornost prodavatelja i proizvođača
Članak 423.
(1) Ako proizvođač jamči za ispravnost stvari u tijeku određenog vremena, računajući od njezine predaje kupcu, kupac može ako stvar nije ispravna, zahtijevati kako od prodavatelja tako i od proizvođača, da stvar popravi u razumnom roku ili, ako to ne učini, da mu umjesto nje preda ispravnu stvar.
(2) Ako prodavatelj jamči za ispravnost stvari u tijeku određenog vremena, računajući od njezine predaje kupcu, kupac može, ako stvar nije ispravna, zahtijevati od prodavatelja da stvar popravi u razumnom roku ili, ako to ne učini, da mu umjesto nje preda ispravnu stvar.
(3) Jamstvo obvezuje pod uvjetima pod kojima je dano bez obzira na oblik u kojem je dano (jamstveni list, usmena izjava, popratno reklamiranje i sl.), ali je kupac ovlašten zahtijevati da mu jamstvo bude izdano u pisanom obliku ili u nekom drugom, njemu dostupnom, trajnom mediju.
(4) Ova pravila ne isključuju primjenu pravila o odgovornosti prodavatelja za nedostatke stvari.
(5) U jamstvu moraju biti navedena prava iz jamstva koja pripadaju kupcu, te jasno navedeno da jamstvo ne utječe na ostala prava koja pripadaju kupcu po drugim pravnim osnovama.
(6) Jamstvo mora sadržavati pojedinosti koje su potrebne kupcu za ostvarivanje njegovih prava, a posebno trajanje jamstva i teritorijalno područje važenja, te ime, odnosno naziv i adresu osobe koja je
izdala jamstvo.
(7) Neispunjenje obveza iz stavka 5. i 6. ovoga članka ne utječe na valjanost jamstva.
Traženje popravka ili zamjene
Članak 424.
(1) Kupac može zbog neispravnosti stvari zahtijevati od prodavatelja, odnosno od proizvođača popravak ili zamjenu stvari u tijeku jamstvenog roka, bez obzira na to kad se nedostatak pojavio.
(2) On ima pravo na naknadu štete koju je pretrpio zbog toga što je bio lišen uporabe stvari od trenutka traženja popravka ili zamjene do njihova izvršenja.
Produljenje jamstvenog roka
Članak 425.
(1) U slučaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lišen uporabe stvari.
(2) Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, odnosno od vraćanja popravljene stvari.
(3) Ako je zamijenjen ili bitno popravljen samo neki dio stvari, jamstveni rok počinje teći ponovno samo za taj dio.
Raskid ugovora i sniženje cijene
Članak 426.
Ako prodavatelj ne izvrši u razumnom roku popravak ili zamjenu stvari, kupac ima pravo na raskid ugovora ili sniženje cijene, a u svakom slučaju i pravo na popravljanje štete.
Troškovi i rizik
Članak 427.
(1) Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se treba popraviti, odnosno zamijeniti te popravljenu, odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu.
(2) Za to vrijeme prodavatelj, odnosno proizvođač snosi rizik za propast ili oštećenje stvari.
Odgovornost više proizvođača
Članak 428.
Kad je u izradi stvari sudjelovalo više samostalnih proizvođača pojedinih dijelova stvari ili izvođača pojedinih radova, njihova odgovornost prema proizvođaču stvari za njezinu neispravnost, koja potječe od tih dijelova ili od tih radova, prestaje kad prestane odgovornost proizvođača stvari prema kupcu.
Rok za ostvarivanje prava
Članak 429.
Prava kupca po osnovi jamstva gase se nakon isteka jedne godine računajući od dana kad je od njega zatražio popravak ili zamjenu stvari.
Pozdrav ekipa
Dobio sam Danas odgovor na email koji sam proslijedio za HTC HD i sto se tiće duzina boravka moga uredaja na servisu. Ovim putem bih zamolio nekog da mi pomogne. kako je moj uređaj još uvijek na servisu u Italiji, a tako i jamstveni list, dali bi neko mogao da mi posalje e mailom jamstveni list od MOVENS-a, a da se tiće za HTC HD, bio bi mu jako zahvalan. Ovi iz HTC-a mi kazu da bi voljeli vidjeti taj jamstveni list pa da im posaljem da vidi o kojem se roku popravka radi. Znaci ako neko ima, neka ga slika i neka mi posalje sliku. Hvala puno.
Pozdrav ekipi
Strašno. Neznam kako uopće imam volje da pišem, ali mislim da je ovo što se kod nas događa strašno. Naime, danas sam razgovarao sa djelatnicom u Movensu. Kulturna, iskrena, topla osoba. Ista mi je ukratko odgovorila da iako na jamstvenom listu piše da su oni davatelji jamstva, to više ne vrijedi, bili jesu, ali više nisu, ili po seljačkom žargonu "puj pik ne važi". Agramservis je sada Bog i batina. Svoja prava oko roka servisiranja ne možete ostvariti, jer ovi u Movensu nisu davatelji jamstva, a ovi u Agramservisu su pošteni i nemožete im pera odbiti jer oni su samo serviseri, davatelj jamstva je zakonski obvezan da vam da telefon ako se ovaj ne može popraviti u jamstvenom roku od 15 dana (a oni to više nisu). Igramo se mačke i miša. Tko je tu lud a tko je tu normalan. Možda je i bolje što ne živim u Zagrebu, jer vjerujte mi da bih otišao negdje i čuda napravio kako sam ljut i kako se osijećam prevarenim i izigranim. Kada treba nama krajnjim kupcima nešto riješiti to se gospodo moja jako dugo čeka, a kada treba dati 2000 - 3000 kn za nesto onda ti se umiljavaju i sl. Strašno.
Saletije, nemoj se dati vozat.
Pročitaj članak 6. i 10. garancije. Mogu oni biti ljubazni koliko hoće, lažu te i varaju. Jesu li ovlašteni zastupnik za htc? Jesu. Da li su ti oni prodali uređaj(posredno) i izdali važeću garanciju? Jesu. Što teba briga kako oni rješavaju servis, to je njihova stvar.
Garancijski list i list wc papira nemaju/na bi trebali imati jednaku vrijednost.
samo riječi hvale za isti...
mobitel odnio na servis, mobitel idući dan bio gotov...
riječ je o xperii, otišao displey...
drugi dan mobitel bio gotov, sve super...
i drago mi je što na zaprimanju uređaja radi netko tko se kui u mobitele i tko zna šta radi...
veliki![]()
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
Pozdrav
Evo da se javim, naravno HTC HD jos mi nije dosao sa servisa, ali evo kako su rekli u petak, u ponedjeljak bi ga trebao dobiti. Dosao je iz Italije. Hvala Bogu. Telefon mi je bio na servisu 33 radna dana, što iznosi oko 6 tjedana. Naravno, poslao sam email u Agram servis i rekao im ponovo da sam razovaran servisiranjem mobitela, te da su pješice išli u Italiju da je već odavno trebao biti servisiran, te sam im napisao da ukoliko mi mobitel ne rijese do 08.03.2010.g. vise mi ga ne moraju slati, neka ga zadrže jer ga ja ne želim, te da su mi po jamstvenom listu dužni dati navi mobitel, a o svemu cu upoznati drzavni inspektorat.. Na to su mi odgovorili da cu mobitel dobiti u ruke u ponedjeljak i da mi se ispricavaju sto je tako ispalo te da se evo strpim, a cak su mi poslali i kopiju maila koji su dobili od Centralnog servisa u Italiji kada ce poslati mobitel. Pa zar nije previse da mobitel putuje tjedan dana u Italiju i tjedna dana iz Italije, i da im je potrebno 4 tjedna za sevisiranje istog. Prestrasno.
Ja sam svoj TD2 predao 12.2.10. Oni su ga poslali 15.02.10 u ITA.
Dnas je 12.03. i telefon jos nije dosao nazad.
Dam 4000 Kn za mobitel...pokvari se i onda budem mjesec dana bez telefona.
Sto da ja sada radim ? Da se zalim nekome ?
Ne kuzim....kao da ga biciklom voze u Italiju.
Znam da mora preci granicu .. i papri itd.... ali od 15.2 do 13.3.... nema sanse.
Moja firma vozi robu svaki dan za Austriju i vozacima treba nekoliko sati do tamo (ukljucujuci sve papire, granicne prijelaze i dolazak do Austrije) + kada se vracaju ponovo dovoze drugu robu i opet ista procedura.
Krenu oko recimo 10 sati ujutro i vrate se navecer 8 - 10 sati. S par tona robe.
Bookmarks