Dajte ljudi, kaj vam je.
Da je Nokia otišla na stranu Androida bila bi samo "jedan od proizvođača s Android mobitelima" kojih već sad ima jako puno.
Također, Nokia bi bila jedna od posljednjih (ako ne i posljednja) firma koja bi uzela Android kao main OS što bi automatski značilo vrlo mali udio na tržištu. WP7 je dobar smjer koji su uzeli, kao što i od prije tvrdim, bolji smjer nego Android. WP7 je još u razvoju no već ima kakve takve temelje koji bi u budućnosti mogli ozbiljno ugroziti Android, Apple, RIM etc.
Slična stvar sa Meegom. Veliki fail je što je Nokia napravila N9 i što ga je pokopala zajedno sa OS-om. Najvjerojatnije su Nokia i Intel imali ugovor kojim se Nokia obvezala napraviti jedan uređaj sa MeeGo OS-om. To su i učinili i, usudio bih se reći, nasreću odustali od daljnjeg razvoja MeeGa. Zašto na sreću? Zato jer MeeGo nema ni približno razvijen eko sustav kakvim raspolažu Apple, Google i MS.
Nokia je učinila dobar korak stupivši u suradnju s MS-om, koliko god to nevjerojatno zvučalo. N9 je fail koji su (vjerojatno) morali napraviti. A i tko zna, možda N9 služi kao svojevrsni poligon za testiranje za WP7 proizvode, od ergonomije, dizajna, hardvera, veličine ekrana, relativno novih tehnologija (NFC). NEugradnja dvojezgrenog procesora? Isto naznaka koja ide u korist mišljenju da je N9 koncept Nokijinog WP7 telefona. Mogli su oni bez problema ugraditi dvojezgreni procesor no meni onda WP7 ne bi mogao (tako skoro) na takav hardver.
Nek se oni međusobno tuže, Samsung, Apple, Nokia, HTC - neka se tuku. Bolje to nego da se udruže i da primjerice zajednički dignu cijene proizvoda (što ne bi bilo prvi puta u mobilnoj kao ni u informatičkoj industriji, bez obzira na zakone.) ili da spuste standard kvalitete radi većeg profita.
Eto, ja sam svoje rekao![]()

Bookmarks