Da bi radio panorame mora ti i fotoaparat i kartica podržavat tu opciju. Pogledaj u uputama fotoaparata da li on podržava panoramu.
ovako..posto na search nisam nasao nista pa otvaram temu..
naime imam olympus fe-340..i koliko sam citao on ako se posjeduje xD Picture Card Type M+ koju imam mogu se raditi panorama fotke..
esad mene zanima kako to namjestiti pokusavao samo preko fotica nisam nis nasao..na google nema nikakvih objasnjenja nit nista...pa ako netko zna bio bih zahvalan..
pozz
Da bi radio panorame mora ti i fotoaparat i kartica podržavat tu opciju. Pogledaj u uputama fotoaparata da li on podržava panoramu.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Potraži po izborniku. Princip je slijedeći. Kad aktiviraš Panoramu dobiješ ovo što ti je prikazano u uputama. Okineš prvu fotku i aparat pomagneš u smjeru strelica za drugu fotku i tako dok ne poslikaš sve što trebaš ili do 10 okinutih fotki. Smjer u kojem ćeš pokretat fotoaparat odabereš sa strelicama. Ako hoćeš prekinut prije 10-te fotke samo stisneš OK. Spajanje radiš u Camedia Master (ne znam da li se isporučuje uz taj Olympus, ako ne javi). Na samom aparatu ne možeš pogledat panoramu, nego samo pojedinačne slike.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
taj Carmedia Master bi trebao dobit na cd-u?
dobio sam 2 cd-a..jedan je Advanced Manual to nista..
a drugi je software Olympues Master 2..jel bi to trebalo biti na tome?
jel ima to na tom cd-u? jer ja to nemrem nac :S
Da, Camedia Master bi to trebao znati napraviti. Jedino kod Olympusa je problem što zahtjeva svoju "panorama" xD karticu. Ako nije takva u aparatu, izbornik panorame se uopće ne pojavi.
Druga varijanta je da poslikaš prostor sa 20%-tnim praklapanjem slika, učitaš slike u AutoPano Pro (imaš demo varijantu na webu ili ju možeš "kupiti" na torentima) i pustiš njemu da složi panoramu.
Tako je rađeno ovo:
Panorame
Treba omogućiti instalaciju Active X kontrole.
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)
Moja isprika, zaboravio sam na ovu temu.
Nije mi poznato kakve mogućnosti ima Olympus master, ali programi koji dolaze uz fotoaparate obično su jednostavni za korištenje pa nebi trebao biti problem pronaći sve opcije koje ima.
Ima tu negdje na forumu i link za Camediu, ali ne znam točno gdje.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks