Pošto postoji dosta načina da se dođe do certifikata, potpiše aplikacija ili hakira mobitel, ja ću u ovoj temi navesti naj jednostavniji način kako doći do certifikata i kako hakirati mobitel.
DOBIVANJE CERTIFIKATA
Ajmo na taj homepage...
http://isign.imobile.com.cn/
1. korak - izrada accounta...
Popunite potrebna polja kao na screenshotu.
Brzo i jednostavno...
2. korak - dodavanje IMEI-a
Nakon uspješne registracije, sustav ce vas preusmjeriti na ovu lokaciju. Kliknite na zeleni botun...
A sada ćete unijeti vaš IMEI u textbox, a zatim kliknite botun.
Izvješće vašeg sustava prikazuje uspjesnost kao što je prikazano u nastavku
Sad triba samo cekati....
LOGIN
Odaberite drugi tab da biste pogledali rezultat. Ako sustav prikazuje istu ovu sliku, možete skiniti SignTool.
(u izborniku (na slici označeno sa crvenim) izaberite prvu opciju! (ne drugu) i skinite )
Skinuli ste Singtool2 i sada će te moći potpisati aplikacije!
Kada ste skinuli SignTool2 u ZIP formatu, ekstraktaje ga i dobiti će te 2 fajla (kao na slici)
Hvala članu lb23211 za tutorial
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
POTPISIVANJE APLIKACIJE POMOĆU SIGNTOOL-a
Iz foldera SingTool2 pokrenite signtool
kada ste ga pokrenuli, otvorit će vam se slijedeće:
U prvo polje upiše nešto (ja sam upisao nick koji sam koristio za log-in na isign stranicu ) , te odaberite aplikaciju koju želite potpisati:
Kada ste odabrali aplikaciju koju želite potpisati, još samo trebate odabrati "path" do foldera SignTool2
Kada ste stisnuli na taj gumb, samo trebate izabrati folder SignTool2 i stisnuti OK
Nakon što ste sve odabrali, signtool bi trebao izgledati ovako:
Sada još samo trebate stisnuti "Sign" tipku i pričekati malo
Kada vam se otvori novi prozorčić, znači da je aplikacija potpisana, i samo stisnite OK.
Sada ste u folderu SignTool2 dobili potpisanu aplikaciju koju možete instalirati na svoj mobitel.![]()
Drugi način dobivanja certifikata:
Ovo je vjerojatno jedan od najbržih nacina dobivanja certifikata
Otvorite sljedecu stranicu: http://cer.opda.cn/en/
Zatim napravite sljedece:
1. korak
2. korak
- ispunite polja kao što je prikazano na slici i kliknite submit
3. korak
- ako ste sve tocno napravili pojavit ce vam se sljedece tekst
- kada vam se pojavi pricekajte koju sekundu da vam pokaže login
4. korak
5. korak
- nakon što se logirate vratit ce vas na Home i zatim napravite sljedece
6. korak
- upisivanje IMEI-a
7. korak
- pojavit ce vam sljedece
8. korak
- certifikat možete dobiti odmah, ako ne dode odmah u roku od 12-24 sati bi trebao doc
- kada dobijete certifikat kliknite na Cer, a zatim na Key za download
Što se tiče potpisivanja potpisujem sa SignSis GUI koji je na engleskom.
Kako potpisati aplikaciju sa certifikatom i SignSis je objašnjeno u postu ispod
Hvala članu yager na ovom tutorialu
Zadnji uredio Ico : 05-01-2010 u 15:13
Potpisivanje aplikacija sa SignSIS GUI v1.1
Zahtjevi za potpisivanje:
-certifikat i kljuc
-SignSIS GUI program
-aplikacije koje potpisujete moraju se nalaziti na C disku
Nako što ste skinuli program sa ove stranice instalirajte program i pokrenite ga. Pri prvom pokretanju ce vam se pojaviti prozor za dobivanje certifikata, ali pošto vi imate vec certifikat samo ugasite taj prozor.
Polje "Profile/IMEI" ostavite prazno.
DevCert polje: kliknite gdje je broj 1. i pronadite na svome racunalu certifikat koji ste dobili sa opda.cn/en stranice
KeyFile polje: kliknite gdje je broj 2. i pronadite na svome racunalu key file koji ste dobili sa opda.cn/en stranice
Output filename settings:
Ovo birate sami kako želite da vam izgleda naziv potpisane aplikacije
Symbian OS Installer File:
Input.sis(x): kliknite gdje je broj 3. i pronadite aplikaciju koju želite potpisati
Output.sis(x): kliknite gdje je broj 4. ako želite promijenite mhesto na koje ce vam se spremiti potpisana aplikacija. Ako ostavite kako je spremit ce vam se u folder gdje vam se nalazi ta ista nepotpisana aplikacija.
Kada to završite kliknite gdje je broj 5., odnosno kliknite SignSIS!. Kada uspješno potpišete aplikaciju javite ce vam se prozor "Successful signed!" i kliknite "Ok".
**Ako vam se pojavi error da ne može napraviti neki file ili folder, odnosno stvoriti potpisanu aplikaciju kopirajte onda nepotpisanu aplikaciju na C:/ (direktno na C disk, ni u jedan folder). Promijenite Input file i kliknite SignSIS!.
Hvala članu yager na ovom tutorialu
Zadnji uredio Ico : 05-01-2010 u 15:10
HAKIRANJE MOBITELA - pomoću HelloOX aplikacije
Metoda hakiranja se zove HelloOX i iznimno je jednostavna. To je ustvari aplikacija koja radi posao umjesto vas.
Napomena: Za hakiranje je možda bolje koristiti HelloOX2.v2.03 , jer nema problema da stane prilikom hakiranja, pa da ga treba ponovno pokrenuti, te radi na novijim verzijama softa (za razliku od verzije 1.03)
Postupak:
1. Skinite aplikaciju HelloOX koja se nalazi kao attachement na dnu ovog posta.
2. Potpišite aplikaciju HelloOX sa SignTool-om (za dobivanje i potpisivanje aplikacija pogledajte prva dva posta) ili sa SignSis GUI (za certifikat iz posta #3)
3. instalirajte potpisanu HelloOX aplikaciju na memoriju mobitela (može i na memorijsku karticu)
4. kad ste ju instalirali pokrenite ju da odradi hack i nakog toga ju izbrišite. (pogledajte napomene ako zapnete)
5. nakon što je HelloOX odradio svoje, pokrenite RomPatcher (ili RomPatcher+ ako ste koristili HelloOX 2.03) izaberite Options -> All Patches -> Apply
To je to! Sada na mobitel možete instalirati sve nepotpisane aplikacije
Napomena: ukoliko imate X-plore , u opcija morate uključiti da vam pokazuje sistemske foldere i fajlove, inače nećete vidjeti C:\sys folder
(kada ste u x-plore-u odite na Menu -> Tools -> Configuration -> Show system files/folders [tu mora biti kvačica] )
Napomene:
- Na E51 se nekad kad se helloox pokrene pojavi ono applaying patches i tu stane, radi to i radi i radi, treba samo kliknuci cancle i ponovo pokrenuti halloox i stvar prode bez problema.
- izasao je helloox 1.04 al izbjegavajte to, ja sam na e51 to pokreno, resetiro mi mob, i palio se i gasio sam od sebe
Nadam se da sam pomogao, ja nikako nisam mogao pronaci neko jednostavno rjesenje za hakiranje novog v3 firmware-a.
nadam se da sam pomogao
HelloOX 1.03 odlično radi na: E71 (fw 200.21.118 i fw 210.21.006), N95 8GB (fw 30.0.018 , 31.0.015)
HelloOX 2.03 odlično radi na: E71 (fw: 300.21.012) , E52 , N79 , N82 (v31)
Novije verzija softa probajte hakirati sa HelloOX 2.03 (također se nalazi u attachementu)
ako ima kakva pitanja pitajte u slijedećoj temi:
Pitanja vezana za potpisivanje aplikacija i hakiranje softa
Zadnji uredio Ico : 05-01-2010 u 11:47
Trajno hakiranje mobitela
Uspješno ste hakirali mobitel, htjeli bi ste napraviti update na novu verziju softa, a niste sigurni da li se nova verzija softa da hakirati??
Evo jedan jednostavn postupak, kako trajno hakirati mobitel:
(ovaj postupak vrijedi, samo ako ste mobitel hakirali pomoću HelloOX-a (metoda iz gornjeg posta) )
1. Pomoću x-plore-a nađite Y: disk
2. napravite folder SYS (menu -> File -> Make Dir) . u folderu SYS napravite folder BIN
3. odite u C:\SYS\BIN , nađite installserver.exe i kopirajte ga (menu -> edit -> copy) u Y:\SYS\BIN
4. pomoću x-plorea promijenite opcije installserver.exe (koji se nalazi u Y:\SYS\BIN) u SYSTEM, READONLY AND HIDDEN
4.1 to će napraviti tako da sa x-plore-om označite installserver.exe -> menu -> File -> Attributes -> označite: Hidden, Read-only , System (pored svakog treba biti kvačica) i stisnuti Change
5. napravite isti postupak i za folder BIN (na Y: disku)
6. napravite isti postupak i za folder SYS (na Y: disku)
i to je to. dobili ste hakirani mobite i sada možete napraviti update softa
NAPOMENA: Ni slučajno NEmojte kasnije brisati folder SYS ili folder BIN ili installserver.exe sa Y: disk-a , jer onda mobitel neće biti trajno hakiran.
Nakon update-a, trebate samo instalirati ROMPatcher i u njemu odabrati Apply za open4all patch
(napomena: open4all patch se nalazi u folderu patches na memo kartici vašeg mobitela)
Ukoliko ste formatirali karticu, samo trebate na memo karticu prebaciti folder patches u kojem se nalazi open4all.rmp fajl , pa onda pokrenuti RomPatcher
RomPatcher i Patches folder (sa open4all patchem) se nalazi na dnu ovog posta kao attached file
Hvala članu XLR za ovaj mali tutorial!
Postupak provjerno radi na E71
Zadnji uredio Ico : 22-12-2009 u 15:06
Bookmarks