iTarife koje su dosad bile dostupne uz kupnju iPhone-a, sada su dostupne i za druge uređaje (ili bez njih).
Detalji: http://www.t-mobile.hr/2/20-10-07-00-00.asp
iTarife koje su dosad bile dostupne uz kupnju iPhone-a, sada su dostupne i za druge uređaje (ili bez njih).
Detalji: http://www.t-mobile.hr/2/20-10-07-00-00.asp
ajde hvala bogu da su se opametili, još kad bi bile moguće i opcije tipa unlimited.
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Nisam pojma imao da su i-Tarife bile isključivo za iPhone. Ne vidim koja im je logika u tome da ne daju svima tarifu, ma kakva ona bila ?-)
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
vjerojatno su išli na to ako želiš iTarifu(odnosno par GB prometa na mobu) moraš kupit iPhone čija je i cijena u samom startu veća.
U međuvremenu s otkrilo da je većina operatera zapravo na gubitku s iPhoneom ili u najboljem slučaju na pozitivnoj nuli. Izgleda da jedino Apple zarađuje a operateri radi ugovora i reklame zadržavaju trenutno stanje. Takva sudbina nije zaobišla ni T-mobile, pa sad tako popularne tarife daju i s drugim uređajima na kojima vjerojatno nisu u tolikom minusu.
nemoraš više kupovati iPhone. sad iTarifu možeš uzeti i za smartphonove.
samo ne znam tko bi normalan uzeo bilo koji uredaj osim iPhone uz iTarifu kad pogledam cijene.
uostalom, prije se mogla uzeti tarifa bez mobitela, a mogao si uzeti i sa iPhoneom, prodati ga, i kupiti koji si god uredaj htio, a to je jos i najbolja solucija.
A ne znam baš da je tarifa tako loša za nekog tko surfa dosta...
i150 = 150 min razgovora prema svim mrežama + 50 poruka + 1GB prometa = 150kn
i300 = 300 min razgovora prema svim mrežama + 150 poruka + 2GB prometa = 300kn
i500 = 500 min razgovora prema svim mrežama + 300 poruka + 5GB prometa = 500kn
Nije to tako loše, ako imaš već po defaultu toliko minuta razgovora, onda bi te samo ti razgovori koštali više (jer je više od 1kn/min). A još i poruke, pa data promet...
joj BD, opet cemo se vrtiti oko toga.
ajmo reci da prosjecan korisnik koristi ovu od 150kn tarifu.
za 150kn ne dobijes 150min. obracunska jedinica je 1min za prvu minutu, dakle u prosjeku mozes obaviti 5 poziva dnevno. i jos ti naplati 0.25kn za uspostavu poziva. dakle, zaboravi onih 150kn u startu.
e sad, to je negdje oko 190kn mjesecno (dakle, 5 poziva dnevno koji svi traju manje od minute).
da sumiramo.
za 190kn mjesecno dobijes:
niti 5 minuta razgovora dnevno, niti 2 poruke dnevno. i 1GB prometa koji 90% korisnika ne iskoristi.
necu ulaziti sad u rasprave preduboko, to su cinjenice. ako se nekome to svida i ako mu je ok tarifa, super. meni nije, ne bi je uzeo na 24 mjeseca niti da je iPhone 32GB 3Gs 1kn.
ali srki, pazi ovo, ja nemam wnw stick, a internet mi treba kad sam van ureda.
Napravim ono što većina korisnika iphone niti nezna da mogu, znači spojim ga na laptop i djelim konekciju i puf gle, internet radi i nabijem svaki mjesec skoro 2gb surfajući.
ok, super. nisam ja niti rekao da je tarifa losa za surfanje.
ali za ljude koji mobitel sluze za ono za sto je on napravljen (pricanje i sms, tko bi rekao), tarifa 150 je govno (ajmo je nazvati 150, zapravo je 190 u najboljem slucaju).
Ah! koliko sam puta bio u t-mobileu i dođu ljudi i vele ja hoću iphone, sad ovaj objašanjava da mora uzeti itarifu, ovo ono, vele nema veze ja hoću imati iphone i to još vele onak tvrdo ajfon, masa njih se je vratila tamo nakon prvog računa sa pitanjem je kak sad to?
Prokleto je to da moraš imati mobitel da bi ga svi vidjeli, umjesto da ti služi svrsi.
Ja kad otkad sam uzeo iphone, rješavam se omnie,nek stoji,totalno mi je nepotrebna i nije mi žao niti sekunde što sam uzeo itarifu i iphone.
Ja koristim baš ovako kako i therrlu kaže - i progutam ta 2GB svaki mjesec. Ovo s porukama i pozivima je dodatna oprema, jer meni ispadne da ne probijem mjesečno taj budget OSIM kad sam recimo prošli mjesec 25.9. probio 2GB i kad sam mjesec prije malo zabrijao s porukama. Što se poziva tiče, nisam još nikad potrošio sve.
Svakako stoji da je tarifa zanimljiva jedino onima koji trebaju/koriste toliki promet - ako koristiš tek nekih 30-40 mb, kao što sam ja kad sam imap blackberry na P1 - dakle čisti plain-text mailovi, read, reply, i ništa više, onda to nema smisla. Ali kad stvarno potrošim 2GB, onda mi se tarifa i te kako isplati.
Dajte ljudi, tarifa je, objektivno, više nego dobra. Nije telefon napravljen samo za pozive i SMS, odavno je telefon puno više. Ja imam Komplet 100 tarifu kod Vipa. Ovi megabajti/gigabajti se itekako dobro mogu iskoristit, pogotovo ako se uzme u obzir mogućnot VoIP-a preko 3G mreže.
To što većini ljudi ajfon služi kao igračka i to što ga nikad neće spojit na net je opet skroz druga priča i nema toliko veze s ovom temom.
upravu si, nema veze s ovom temom, ne znam sto si onda i napisao takvu notornu glupost.
drago mi je da je vama tarifa dobra, meni su ipak razgovori i poruke bitniji od datea paketa i zato mi ne odgovara.
150min na njihov nacin mi je premalo, a o 50 poruka necu niti pricati. da ljudi kod nas imaju malo vece navike koristit IM i e-mail kao nacin komunikacije, mozda bi mi se i isplatilo. ovako sve dogovore (osim za faks) moram vrsiti putem poziva i SMSa.
isto tako na faksu, doma i u dva birca di vecinom izlazim imam wlan, ako ga nema mi nije preskupo pogledati mail preko mreze ili otici na neki IM i malo popricati.
vi ocito imate druge potrebe i to je ok. zato i koristite tu tarifu.
Kakvu notornu glupost?
Ovo tu, i boldano ti je gore. Ne vidim kakve to veze ima sa temom, a i poznati je da je iPhone od svih mobitela najvise okrenut internetu. Tako da sigurno korisnici iPhone dobro iskoriste iTarifu (bar gotovo svi koje ja znam, a znam ih dosta, hoces sa MacKorisnik foruma pa na dalje).
Samo sam se nadovezao na tvoj komentar:
ali za ljude koji mobitel sluze za ono za sto je on napravljen (pricanje i sms, tko bi rekao)
a kakave veze ja imam sa iTarifom. fino pise koje mreze koristim, a i gore sam opisao zasto mi iTarifa nije potrebna.
naravno da bih ja volio da imam 1GB prometa, da surfam gdje god hocu, da ekipi pokazem youtubu video kad god hocu. ali da cu se zbog toga ogranicavati u razgovorima i porukama, necu. ali daleko od toga da mi iPhone sluzi kao igracka, i te kako ga koristim.
isto tako vidim da imas slicnu tarifu na VIPu, zasto onda furas tele2 ako je tako super?
imaš veze onoliko koliko i ja, komentirali smo je obojica. Samo o tome se radi, a ti si moj komentar nazvao notornom glupošću. Smiri doživljaj.
![]()
da, smatram da je izjava da "vecini ljudi iphone sluzi kao igracka" notorna glupost. cisto etiketiranje ljudi.
nisi mi dogovorio na pitanje, zasto furas Tele2 isto kad ti je tako dobra ta tarifa?
@BD, ne moras se ti pravdati, ja sam rekao onim ljudima kojima je potrebno toliko prometa je tarifa odlicna, dapace, moglo bi se reci savrsena. jer do sad nije bilo tarife gdje bi dobio 1GB, 2GB ili vise prometa za te novce, tu dobijes jos i poruka i poziva. ali kazem, u tarifi 150 nije moguce ostvariti potrosnju samo od 150kn, to je minimalno 190kn mjesecno, plus moras bas stediti. to je cisti false marketing od strane t-mobilea.
"iPhone BEZ data-plana je k.c od ovce"
ne bih se slozio. kao sto rekoh, vecinom sam na mjestima s wlanom, za mail i IM ne treba puno prometa (ja recimo mjesecno trosim 20mb na to, svaki dan provjerim par puta mail, eventualno odgovorim i jos igram 3 igre tipa ogame, malo popricam s curom na IM). tako da mi iPhone i te kako sluzi, da ne govorim o ostalim pogodonostima uredaja osim surfanja i maila (tipa multimedija - veliki ekran za video, vrhunski mp3 player, puno memorije itd.)
ja sam dugo razmisljao da li uzeti iTarifu. struktura racuna mi je inace ovakva:
pozivi - oko 200min mjesecno, ali cesto kraci od 1 min. oko 7-10 poziva dnevno
poruke - oko 600-800 poruka mjesecno, cura mi zivi u drugoj drzavi pa nam je to main nacin komunikacije, navecer IM
MMS - gotovo nikad, mozda 5-10 godisnje
data paket - nije mi nesto nuzno potreba, bio bi luksuz, ali nije da se ne bi da iskorisiti (recimo, na faks i van idem s autom, tad ga ne mogu korisiti, a na ostlim mjestima imam wlan, takoda stvarno ne znam). da nemam wlan na faksu, odmah bih uzeo itarifu, jer tamo pokraj kuce provedem najvise vremena
dosao sam do zakljucka da bih uz iPhone sa iTarifom moram furati jos i jedan mob (nokia 6300) za poruke, jer cak niti ovih 50 poruka u i150 su samo za unutar hrv. uz to moram furati jos i mob sa mt:s karticom na koji primama poruke od cure, jer njoj je poruka van drzave inace 1,2kn.
na kraju mi se sve to cinilo ne potrebnim. pozive bi jos nekako ugurao u tih 150 min, ali poruke nikako. nositi 3 moba cijelo vrijeme mi se ne da, niti ima smisla.
naravno, vi imate drugaciju sitaciju i to je ok. za korisnike poput vas je ovo super tarifa, ali vidim da nitko od vas nema samo iTarifu, nego fura jos jedan mob pokraj. bas se pitam zasto![]()
I dalje stojim kod te izjave, pa sad ako se osjećaš prozvanim ili etiketiranim, to je tvoj problem. Ako misliš da si suprotnost tome, onda je meni drago zbog tebe.
Što se tiče tvog pitanja tele2 u glavnom koristim za pozive jer sam izračunao da mi se isplati.
Vip Komplet 100 sam uzeo isključivo iz razloga jer sadržava meni dovljnu količinu megabajta, kao i Blackberry uslugu.
I sad pazi 0,5 GB prometa + My Blackberry (1 GB + flat mailovi + flat surfanje) + 60 minuta + 50 poruka.
E sad, ako to nije dovoljno........
Drug dobro veli - iPhone BEZ data-plana je k.c od ovce. Ne vrijedi ni pola. Zato je ta tarifa napravljena, stoji - s velikim data prometom na umu.
A sad, normalno je da ti neće za 300kn dati brdo poruka i minuta - ali fora je da se sve to manje i koristi jer evo ja ogromno puno komuniciram preko maila, tako da ni tih parsto poruka ne iskoristim. A imao sam, prije iPhona, dva telefona i na svakom preko 1000 poruka mjesečno. Razgovora manje, to stoji, ali meni se takva tarifa isplati. Eto, telefon najmanje koristim za razgovore - paradoks, ali je tako![]()
ti mozes stajati iza te izjave koliko god hoces, ali to je ne cini nista manje glupom.
da, i meni se cini da te tarife nemaju bas previse smisla osim kad imas jos jedan mobitel pokraj njih ili neku jacu verziju (tipa i300, i500), ali to kosta. ja mislim da to dovoljno govori o njima.
dakle, neki rezime bi bio:
1.) koristiti iTarifu i jos furati drugi mobitel za razgovore i poruke
2.) korisiti iTarifu i stediti na porukama i razgovorima, ali zato surfati koliko god hoces, mailati, IMati ili sto vec sve ne
cini mi se da je sve to stvar prioriteta.
Vidim da ovdje ima ljudi s itarifom, dal netko zna koliko je uspostava poziva, 0.25? To bi značilo da unutar 150 minuta koje bi recimo imao u i150 mogu normalno razgovarati sa svima u Hr, ali mi skine 0.25 svaki puta kad nekoga nazovem?
Bookmarks