pozdrav svima,jeli netko možda isprobao wm7 na hd2,i kakvi su dojmovi?
držmo se teme
HC4L
pozdrav svima,jeli netko možda isprobao wm7 na hd2,i kakvi su dojmovi?
Evo ja sam sinoc isprobao wm7 na htc hd2. Mogu reci da sam iznenaden glatkocom rada, sve je stvarno bezprijekorno. Mogu reci da radi savrseno.No problem je u tome sto se ne mogu spojiti na wirless, za sada je to jedna od greski koje sam nasao , danas cu ga testirati pa cu vidjeti ima li jos sto.
Meni radi wifi i sve, trajanje baterije je na razini običnog wma. Jedino ne rade live usluge market itd. I to se može srediti. Pogledajte linkove koje sam dao prije par postova.
Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself. C.M.
Ne znam da li je do radia, vidim da i drugi imaju problema. ja imam 2.12.50.02 radio.
7 mi je u početku bio čudan, nisu mi baš sjeli napola odsječeni naslovi i veliki font. Kakko vrijeme ide, navikavam se. Sve je dosta glatko, to je super. Tipkovnica mi je isto dosta dobra. Ima puno manje opcija wm-a. Nakon nekog vremena bi mogao postati dobar sustav. Sad je jako friški, nema puno aplikacija, nema c/p itd. Sad sigurno ne bi uzimao wp7 uređaj.
Tim više da su svi wm uređaji na procesoru kao i hd2.
Ako bi išao uspoređivati dostupne sustave:
Najdraži mi je android, wm (stari) mi je na drugom mjestu, pa ios i wp7 na kraju.
Nekako me ios najviše razočarao. Mislio sam, ok možda sam sve ove godine bio nepravedan prema njemu i ejplu, dat ću im šansu i kupio i4 (4.2.1 untethered unjailbreakable).
Zasad imaju najviše/najljepše aplikacije. Hardver je odličan, korišteni materijali najbolje što sam probao od svih mobova. Čovjek bi pomislio: ok, što onda može biti loše?! Sam ios može biti loš (imho). Ios je dummy da veći ne može biti. Zamišljen je kao dami i takav i jest.
Primjer koji to možda najbolje ocrtava je sljedeći: s appstora se preko mobilnog interneta ne može skinuti aplikacija preko 20 mb. Zašto? zbog sigurnosti. Zato da dummy useri ne bi kakali nešto tipa koliko me "glupi" ajfon košta, sam je skinuo aplikaciju, ja to nisam stisnuo i slične gluposti, makar su sami krivi. Na appstoru piše koliko koja aplikacija ima mb, ali svejedno neda, zbog toga jer je sustav zamišljen kao "idiot proof". I stvarno je takav, ali sve korisnike čini idiotima, čak i one koji to nisu. To je samo mali primjer, takve stvari se protežu kroz čitav sustav.
Tu je i famozna lakoća korištenja koja je tu ali ako nemaš potreba preko zvanja i slanja smsa i igrica.
Stalno imam osjećaj da mi stevica sjedi za vratom i uvjerava me: ne, ne, to ti ne treba, znam ja bolje od tebe. Zbog tog "idiot proof" sustava i "lakoće korištenja" to mi je zadnja jabuka dok te promijene takav pristup.
Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself. C.M.
@ ce3hel
Od Androida na HD2 koristis (ili si koristio) koji ROM (NAND/SD) ?
ONE X & Sensation & Desire by HTC
Koristio sam ih dosta, najviše stock port. Tamo sve radi i može secsvakodnevno koristiti. Koristio sam i m-deejay ginger ali mi je uvijek nešto falilo, brejkalo i sl.
Nisam. Nisam se s tim zezao. Mislim da je nesto bilo u na linku u postu 1024.
Evo ukratko moja iskustva sa pokretanjem WM7 na HD2. Nakon instalacije samog operativnog sistema imao sam problem sa wirlessom, isti sam otklonio nakon sto sam izvadio memorijsku karticu i ponovo usao u postavke WiFi. Kada je našao WiFi vratio memorijsku karticu i odonda sve radi bezprijekorno. Bilo je problema dok ga nisam otkljucao Chevronom, naime otkljucao sam ga ali se opet zakljucao nakon jedno pola sata sam od sebe. ponovio sam postupak i nakon toga ucitao "unlockit" i sada radi bezprijekorno. Jedino sto jos nisam napravio je aktivacija windows Live ID, das bi moga skidati aplikacije sa marketa itd... ostalo po mojoj prosudbi mogu reci da HD2 sa WM7 radi vrlo brzo, sami prijelazi sa izbornika rade glatko, mada mi se cini da sam WP7 i nije bas nesto narocito. Djeluju mi prazno, no kako je to jos sve relativno u zacetku, vidjeti cu sto ce se dogoditi kasnije. Mogu za sada reci da mi je Android puno bolji od WP7. No evo to je moje mišljenje. Drago mi je jedino što evo imam uređaj koji može pokretati 5 operativnih sistema (unbuntu i MeGoo) te je trenutno HTC HD2 jedan od najboljih uređaja na tžištu. Svaka čast WP7 ali trenutno mislim da kupovina uređaja sa WP7 sistemom za sada nije pametno riješenje, možda tek dogodine.
Probao sam wm7 na hd2,koliko sam skužio sve je radilo osim marketa, i to dosta solidno,nekad nešto triba lupit i povući par puta dok reagira ali sveu svemu solidno radi,ali sam ga brzo skinuo jer mi se iskreno rečeno ne sviđa za sada, čudan je i vjerojatno se triba naviknut,i još kad sam skužio da se ne može do aplikacija to je bilo to. Zato odlučih probat stavit neki android nand pa ako neko ima iskustva s tim može li reći u čemu je razlika od onog sistema sa karticom, mislim je li brži,da li se zamrzava i to,i da li ta sama instalacija na telefon može oštetit telefnon,i ima li koji da je dobar da sve radi i tako to?
Nand je puno bolji jer je sustav snimljen na unutrašnju memoriju i zato je puno brži. Brzina je tu negdje kao na desireu. Meni sve radi, ne brejka, baterija traje ok. Može se normalno koristiti.
imaš link?
treba li obavezno radit particije na sd kartici za instalaciju nand androida,iz kojeg razloga se to radi osim da sačuvaš windowse na jednoj particiji,znači može li se instalirat bez da se rade particije?
Ne treba ništa raditi. Nand je interna memorija. Možeš i bez sd.
Ali ako se želuš vratiti na 6.5 trebaš stock rom.
Ovisi koju verziju NAND Androida stavljaš. Ako stavljaš rom koji nema sense od HTC-a onda ne moraš raditi particije jer ti ostane dovoljno interne memorije za instaliranje drugih programa. Romovi sa sens-om "pojedu" puno interne memorije pa se preporuča particioniranje SD kartice odnosno stvaranje ext2/3/4 particije tako da bi imao mjesta za dodatne programe jer u protivnom ti ostane do 50 MB slobodne interne memorije...Ovo vrijedi za Europski HD2 koji im 512 MB ROM-a...Ako imaš T-MOUS HD2 onda se ne moraš brinuti s količinom interne memorije...
Pregled rom-ova dostupnih za HD2:
http://android.hd2roms.com/
Inače koristim ovaj ROM: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=899796 I nemam neke zamjerke. Nakon instalacije mi ostane oko 270 MB slobodno koje mi je za sada dovoljno, a uz upaljeni 3G, AutoSync te Data Enabled u standby-u troši najviše 4mA.
Zadnji uredio particle : 17-01-2011 u 23:13
Igram se par dana sa Androidom na HD2 i sto se mog misljenja tice svi su vise manje OK, osim potrosnje struje......na zalost trebam ga na svakodnevnoj bazi i ne mogu si priustiti da u pola dana ostane prazan.
Android je zanimljiv, sa dosta boljih programa (naspram WM) u svakodnevnom koristenju, ali jednostavno treba jos malo pricekati zbog tih sitnih nedostataka.
Uskoro mi zeni dolazi Desire (iskreno se nadam) pa cu ugrabiti njenu Xperiu i tek onda mogu istraziti i pokusati bez opterecenja naci the best nand android rom.
Do tada bi i ostali korisnici trebali dopunjavati sa svojim iskustvima u ovom
WP7 mi za sada ne pada na pamet stavljati jer da "takav OS" zelim kupio bi iPhone.....ovo je moje misljenje![]()
ONE X & Sensation & Desire by HTC
po meni ovi androidi sa sd kartice su uglavnom loši malo koji da se ne zamrzava,spori su tako da ih se ne isplati stavljati i živcirati se ,što se tiče nanda jučer sam stavio jednog i bija je dobar dok me jutros nije probudija alarm koji sam mogao ugasiti tako šta sam izvadio bateriju,ne znam da li se isplati pokušavati dalje,ima li koji da radi normalno da sve radi kao i windowsi?
WP7 je znatno slabiji od iOS-a. Ja uskoro planiram staviti na svoj HD2 WP7 za probu, a poslije neki Android. Koliko vidim NAND je popularan. Htio bih ovaj s HTC-sense.
Zanima me da li radi ona fora da se regam na HTC-sense (posto cu staviti custom rom) i da mi stiti "tracka" telefon ako ga ukradu ?
Kada sam koristio android sa SD kartice (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=823471) nisam imao nikakvih problema. Sve je funkcioniralo kako je trebalo. Za SD Android je jako bitno imati dobar WinMo ROM i RADIO tj. one koji koji podržavaju android na SD kartici. Budući da HD2 nije prvotno napravljen za android mislim da je nerealno očekivati da sve radi besprijekorno.
WP7 Windows Live aktivacijski kod: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=919011
Ja koristim Android sa SD na službenom HD2 cca 2 mjeseca i od prvog dana nisam imao problema s ničim. Nema zastekavanja, brz je i baterija odlično traje stim da sigurno razgovaram u prosjeku 2-4 sata dnevno... Tako da mi se NAND niti neda isprobavati. E da i 100% je funkcionalan, nema da nesto neradi.
- too risky to do drunk...to precious to be drugged -
Bookmarks