nema tv-out
ima li ovaj mob tv-out funkciju ?
nema tv-out
Gledao sam malo postupak stavljanja novog roma i na kraju postupka ljudi kažu da je vrlo korisno napraviti hard reset da se pobrišu eventualni zaostaci. E sad..pa što nije da se hard resetom vraćamo na tvorničke postavke..nije mi jasan taj dio..ili to znači da ako želim tvorničke postavke da moram opet flashati onim romom s kojim mi je došao mob? Pitam zbog ostvarivanja garancije da znam kako vratit na situaciju 'out of the box'.![]()
ćim staviš drugi rom gubiš garanciju... osim ako ga nisi skinuo sa htc-ove stranice.
ako ćeš morat koristit garanciju samo flashiraj opet svoj originalni rom i sve ok.
izašao je HSPL , napravio ga je bepe http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=611433
baš me zanima što će sad bit sa svim donacijama koje su poslane cmonex i oliprou za hardspl, a ima ih negdje oko 2000£
hard reset vrača tvorničke postavke, ali kad staviš novi rom vrača se na tvorničke postavke tog roma! nadam se da si me shvatio...
Jesam, hvala puno!
Ajd pliz jos samo ukratko objasni razliku izmedu HSPLA i SSPLA, jer mi nije najbolje sjelo..njubara sam totalna s wm uređajima![]()
prvo spl znaći second program loader i on u biti omogučava flashiranje roma.
razlika između hspl i sspl je ta da je hardspl flashiran zauvijek na tvom uređaju i trebaš ga stavit samo jednom i to je to. hspl je po meni puno bolja solucija pogotovo ukoliko sam radiš svoje romove i dosta ekperimentiraš... jer ako dođe do nekih komplikacija prilikom stavljanja roma ili bootanja uvijek možeš uć u bootloader mode i flashirat bilo koji drugi rom ,dok to sa sspl-om ne možeš.
za sspl je potrebno da imaš windowse koji radi odnosno koji se mogu podignut kako bi se sspl mogao učitat u ram i tako ti dozvolit da flashiras novi rom. sspl je u biti samo exe fajl koji se učita u ram memoriju i trenutno ti omogučava flashiranje novog roma. kad resertiraš uređaj opet imaš svoj stari spl.
ugl. ako samo flashiraš provjerene romove možeš koristit i sspl bez straha, ali ako ipak želiš bit siguran onda je hspl pravi izbor.
nadam se da te nisam zbunio
ugl. ako želiš znat više tehničkih stvari predlažem da odeš na xda wiki
Aha..znači HSPL mi omogućuje jednostavnije flashanje svih mogucih romova i isto tako posebno radia i drugih stvari bez naknadnog hard reseta? Koliko vidim, on omogucuje flashanje bez upotrebe goldcarda što je puno brže i bolje.
E sad, vidim da se spominje da prilikom flashanja treba ubacit neki customRUU.exe..dal to znaci da prilikom flashanja bilo kojeg roma treba to koristiti ili samo ako flasham custom rom?
znači kad staviš hspl na svoj mob onda možeš flashirat apsolutno sve i radio i rom.
goldcard ti više nije potreban. tebi za flashiranje treba taj customruu.exe i nbh fajl koji želiš flashirat... samo spojiš mob sa kompom preko activesynca ili mobilecenter-a i pokreneš customruu.exe i to je to... kroz 3 min imaš novi rom ili radio
taj customruu je potreban za flashiranje custom romova, ako želiš originalni rom samo pokreneš RUU_Leo_HTC....exe koji si skinuo sa neta i to je to.
E super, tnx Hek još jednom!
Moram još puno učiti, ko malo dijete sam.
btw..što se tiče baterije..otislo mi je i prek ove noci 24% u standbyu iliti 3% po satu.
Zadnje što ću napraviti bez tweakanja, a da probam poboljsat bateriju je format sd memorijske kartice pa ako to ne pokaze rezultat, izvaditi cu sd card i vidjet kako se baterija trosi bez nje. Ako nista od toga ne uspije, onda idem na 1.61. rom.
evo nelose rijesenje za bateriju, ovaj punjac s kojim mozes punit mob ali i bateriju samu mi se cini jako dobra stvar normalno pod uvjetima da nije neki zajeb..a za nekih 100 kn se dobije i punjac i 3 futrole, zastita za ekran, te jos jedna baterija..kao sta rekoh ako nije neka prevara u sta cisto sumnjam jer imam pozitivna iskustva s e-baya.
http://cgi.ebay.com/6-item-Accessori...item439c68fc44
danas instalirao garmin xt. iznenadio sam se brzini hvatanju satelita i to još po oblačnom vremenu! 10sekundi je trajalo da uspostavi vezu.
Evo iskustvo sa baterijom nakon mjesec dana korištenja Lea.
Dakle, sa baterijom (obzirom na uređaj) sam donekle zadovoljan! Obično izdrži cijeli radni dan! U sklopu tog dana HD2 se koristi extremno. Otprilike 3 sata razgovora, svi Up date na auto, na mail server svakih pola sata se spaja i kupi mail-ove, naravno malo prčkanja i eto ga baterija 5-6% negdje oko 19:00h.
Telefonski razgovori najviše troše bateriju, i uz sve twekove nisam osjetio bitnija poboljšanja.
Prelaskom na ROM 1,61 također nema nekih osjetnih pomaka. Moram naglasiti da sam jako kratko bio na tvorničkom, pa možda i nisam relevantan da dajem konačni sud!
Prije Lea imao uređa HP koji je imao bateriju 1.500mA/h, te je i tu baterija mogla izdržati radni dan! Iza toga Nokia ista stvar, pa stoga opet ponavljam da je baterija u odnosu na mogućnosti uređaja dobra.
Naravno i ja bi da ima hiper kapacitet, a da je pri tome i jako mala, te da nesmije preći težinu od 50g.
Po meni rješenje svih problema je auto punjač!
Premalo je to da jedan mob danas ne moze izdrzati cijeli radni dan.....znam da ima ekrancinu ali opet.....po mome su tribali stavit malo vecu batt, znam da bi tezia jos vise ali sta je tu je, ko ga kupuje sigurno ne pati od velicine jer ga ne bi uzeo na 1.mjestu a na kraju krajeva sa tolikom velicinom 15g manje vise - sve jedno je za takav mob jer po mom misljenju za takvu mrcinu to nije presudno
Postoje i dodatne baterije, 2200-2500ma/h ali su deblje i zbog toga jr cijeli mob deblji. Meni je to ružno ali ako je nekome jako bitan kapacitet baterije može ići na tu varijantu.
PREDATOR
Ja sam tek kupio HTC HD2 i stavio ga na punjenje...
jel mi može netko reći koliko se vremena otprilike puni???
ja sam ga bio 16 sati punio prvi put
14 sati drugi put
i cca 12 sati 3. put.
mnogima ce se dignuti kosa na glavi, kad ovo ispod procitaju....
mobitel je ok....ali...
65 k boja...!!!!!!!!!!!!!!!???????
koliko bi mu baterija trajala kod npr. 16 M. boja, DONJA GRANICA (danas) prihvatljivosti uredjaja....
kako izgleda dobra fotka, sa 65 k boja, i s tolikim ekranom..!!!!
sve samo ne bajno, za takav uredjaj!
ovo na youtube izgleda presmijesno!
popljuvani symbian na nokiji 5800, sa garmin navigacijom uz instalirane karte:
city navigator eu. nt - 2010.2 full
adria topo 2,2
adria route 2,3
s i cg 2,0
ukupno oko 2,3 GB!!!
sve dize ispod 10 sec!!!!
ako decekiram adriatopo, ili c. nav. eu 2010.2 letiiiiii....!!!!
treba mu 7-8 sec!
sa sygicom full europa, oko 7-8 sec!
brzina zooma kod sygica na nokiji je znanstvena fantastika...
od totalno odzumirane karte eu, do recimo centra berlina za manje od 1 sec.!!!
koliko vidim, htc hd2 dize igo8 15-ak sec.!!!!????? samsung necu ni komentirati.....
gledajuci koliko kosta, to je osrednji uredjaj, kojeg muci vrlo ozbiljan problem, BATERIJA I AUTONOMIJA...!
ocjena -3!
da se odmah razumijemo, nokia 5800 jest klasu nizi mobitel, ali ljudi moji...! baterija, da je hebes, ne znam kako,
traje 2 dana...
za manje zahtjevne korisnike i 3-4, pa vi vidite....!!!
npr. snimanje tragova sa garmin xt navigacijom, nema sanse, da i nakon 7-8 sat snimanja isprazni bateriju
za 10-15 %!!!
kad je skroz prazna, napuni se za cca 1,30 h.!
znam, sad cete drvljem i kamenjem po meni, ali vjerujte mi da nikad ne bih kupio mob. (za tu lovu!),
gdje bih stalno strepio nad baterijom....pa to je osnova mobilnost, p. mu materina...!
zato i kupujemo mobitele.....
da ima 16 M.boja, vjerojatno bi bio tri puta sporiji, a i baterija bi mu trajala 5-6 sati.....pa vi pljujte (ne svi)
po nokiji i symbianu!
ok, i meni je drazi linux i maemo, ali symbian vrlo dobro funkcionira...na nokiji 5800 besprijekorno!
eto, nije mi do pljuvanja po necijem izboru, ali sam naprosto zaprepasten citajuci koje mane
ima ovako ozbiljan uredjaj....
NEDOPUSTIVO!
ajde sad uzmi tu Nokiju... i zatuci sam sebe...
očito je da nikad nisi koristio, niti cijenio WinMo, koji po meni, je neusporedivo bolji od prekompliciranog Symbiana..
P.S. frend s faksa ima dotičnu Nokiju, i nije tako brza kao što tvrdiš...
"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." - Albert Einstein
svilaja ti si došao provocirat ili? Ne mislim baš doslovno ali ovdje je ekipa mahom WM lover-a. Teško mi je bilo i čitati tvoja zapažanja već pri prvom komentaru i spominjanja boja kao nedostatak ili što si već pisao, sorry.
Da pratiš tematiku bilo bi ti to jasnije oko boja i zašto WM još uvijek ima 65k. Mala crtica, pogledaj samo rezoluciju 360x640 i 480x800... jesi usporedio ta dva ekrana? I vidiš li razlike?
HC4L
65k boja je ograničenje wm-a, sam ekran podržava više.
Uspoređuješ vrijeme podizanja na dva različita os-a, ali ne samo to, uspoređuješ dva, tri različita programa, tj karte, s četvrtim?!
Inače, jučer sam se igrao s ajfonom 3g i mogu reći da je hd2 fluidniji, pa si misli...
Analogija na tvoju usporedbu da je to osrednji uređaj bi bila da kažeš da je Ferrari osrednji automobil jer ima mekanu gumu, pa se brže potroši.
Govoriš da ti se baterija nakon korištenja 7-8 sati gps-a potroši 15% ?
Meni je baterija na hd2 trajala dva dana dok ga nisam koristio kako ga inače koristim. Meni je dovoljno da mi izdrži dan, jbg takva je kakva je. Na wm-u nijedna baterija nije mi trajala bitno dulje, uključujuči i toliko hvaljenu na tytnu.
Ozbiljne mane nema, nad baterijom ne moraš strepiti. Za svaki uređaj moraš prvo vidjeti za što je namjenjen, specifikacije, da li ti odgovara itd... Savršenog uređaja nema. Meni je hd2 najbliži tome, od sada dostupnih uređaja.
A da ima android onda bi... Da ima osx onda bi... A da ima maemo onda bi...
Da je baba muško zvala bi se Duško![]()
svilaja
bio sam i ja do nedavno symbian freak i razumijem te prijatelju skroz.
al brate aj ****** odavdije ak nisi radio ništa po HD2, vi ste najpametniji koji nikad ništa u ruke niste uzeli i mogli dat svoj review.
Idi kupi FAIL nokiu ili tako nešta!
Viva la Snapdragon
ljudi....ljudi..ljudi....!!!
ajmo odmah ovako!
hebe mi se za symbian, android ili wm!!
svi oni svoje "usluge" liiiiijepo naplate...nisam ja nikakav fan symbiana ili bilo kojeg drugog os.
nisam dosao provocirati (bas ni pod razno!), nego bas suprotno!
mene je htc hd2 jako zainteresirao, zato sam i procitao SVIH OVIH 13 STRANICA!!!
nakon svega, ostajem na nokiji 5800, pa se vi ljutite koliko vam drago....
kao sto rekoh, zadnja stvar mog pisanja posta je provokacija, a prva objektivna razmjena informacija!
vidim da ima ljudi na forumu koji su moje pisanje i shvatili onako kako sam i zelio, a vidim da ima i onih koji odmah bacaju drvlje i kamenje....prema ocekivanju...
moram odmah otkloniti par "objektivnih" informacija koji idu u prilog hd-u, npr. rezolucija.
jest da je veca nego kod nokije, ali i ekran je veci, pa da sad ne mnozim, koliko ima pix. po inch-u, recimo da je to tu negdje....
ali 65 kb!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@ce3hel
kazes da mob. podrzava vise boja, ali kakva korist kad se ne mogu upogoniti sa wm-om!
zasto ne bih usporedjivao koliko treba symbianu a koliko htc-u i wm da podignu navigacijski softwer, bez obzira o kojoj se navigaciji radi?
sve sto sam napisao je tocno, i garantiram ti da nokia 5800 dize garmin za full eu + lokalne karte drzava, cestovne, pomorske i topografske za najvise 10 sec!!!
i 1 000 000 % garantiram, da dok zapisuje trag na garmin xt-u (naravno sa ukljucenim gsm signalom!) nema sanse da potrosi bateriju vise od 15-ak %!!! nema sanse!!!! i nije analogija kod htc-a, da je rijec o ferariju, sa mekanim trkacim gumama, nego je rijec o ferariju na ficinim felgama i gumama....
na zalost neke karike na htc hd2 su jako slabe, bez obzira na jake, pucaju najprije bas najslabije..
cekajte ljudi...nemojte jos drvljem i kamenjem..cekajte....znam da vam se zuc okrece...ali cekajte...
slazem se da mobitel treba birati prema svojim sklonostima i potrebama, ali mobitel cini mobitelom bas njegova autonomija, ili trajanje baterije....a mnogima je to kod htc-a veeelika mana..
vjerovali ili ne, ja sam opasno razmisljao o kupnji bas ovog mobitela, koliko god vam to zvucalo nevjerojatno!
da ne bi sve izgledalo prebajno kod nokije 5800, napisati cu sta mi se svidja a sta ne...
ne svidja mi se:
-ne bas kvalitetno kuciste, kad se malo jace stisne, pucketa..
-previse plastike
-slabija 3,2 mpix kamera
svidja mi se:
fenomenalna softwerska podrska i hrpetina dostupnih programa, od fringa i skyp-a (video i obicni pozivi preko preko wlana, funkcioniraju savrseno!) adob. readera, quickoffice-a, navigacijskih programa, do baterije koja jebacki dugo traje!
to sto nekima i nije bas "brza" sami su krivi, jer radi se o smartphone-u, pa kod moga prijatelja, nokia uvijek kasni sa istim programima za mojom, bar za 30-ak% vremena....
kod htc hd2, sve pet, vjerojatno bi bio moj slijedeci mobitel, ali...
-neoprostivo losa baterija
-ako dize garmin navigaciju brzo kao igo, onda ajme....ajme....
-65 k. boja to nokija ima na (ili nema vise!?) kod ulaznih modela!
i slazem se,
radi se o ferariju, ali na ficinim felgama i tigar gumama...., da nije tako, najvjerojatnije bi vec danas bio u mom dzepu!
Ne razumijem čemu pompa oko svega. Svilaja je iznio svoje mišljenje na kojeg ima u potpunosti pravo. To je njegov stav i njegov izbor.
Moje je mišljenje da je zaključke o mobitelima najbolje donositi kad posjeduješ dotični mobitel određeno vrijeme, jer tako neposrednim uvidom najbolje stječeš kompetenciju kritizirati nešto.
Stvaranje mišljenja i argumenata na temelju youtube isječaka, na temelju komentara drugih i priča čula, rekla, kazala, je ridikulno i u najmanju ruku smiješno.
Ali, bože moj, tko voli, nek izvoli.![]()
Da, svilaja ima pravo iznijeti svoje mišljenje, mi imamo pravo imati svoje mišljenje o njemu na temelju tog njegovog mišljenja
Svilaja, problem je da ne razumiješ problematiku. Kažeš koja je korist ako hd2 pordžava više boja a wm samo 65k? Pa na hd2 će se moći staviti android, pa će imati više boja. Nije problem uređaja, već osa. Jel sad razumiješ?
Ne možeš reći uređaj je loš, jer "nema" više boja. Ima, ali os ne podržava. Jel sad jasno?
To da ti GPS i XT, ne GSM kako ti kazes, potroši 15% baterije, ne može nikako biti točno. Ako si podesio da ti se program pali na par sekundi svakih npr 15 minuta i snomi točku, to nije relevantno. I zašto uopće navodiš takve gluposti?
I da, meni baterija jedva izdrži dan. Ali isključivo jer ga mnogo koristim. Može mi trajati i četiri dana.
To što uspoređuješ vrijeme podizanja aplikacija na različitim osevima je smiješno i pokazuje upućenost u materiju.
To je ko da ja kažem da mogu brže hodati, nego ti plivati.
Bookmarks