nebi ti ju ja stavio. isuste. iovako je tažak. s tim će imat oko 300g![]()
Sto se tice baterije i njenog zivota.
Iako nemam HD2 preporucujem smanjenje osvjetljenja display-a na cca 70% i da se ugasi vibrate feedback (kod dodira ekrana da ne zavibrira).
Ako niti to ne pomaze...kruze price da HTC planira izbaciti Extended battery za HD2 oko 2200 mAh koja će malo strsat van linija mobitela...ali služit će svrsi...dvostruko produzit vijek trajanja.
http://www.freepressreleases.co.uk/i...2009121497297/
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
nebi ti ju ja stavio. isuste. iovako je tažak. s tim će imat oko 300g![]()
bolje bi bilo da naprave neki punjac s kojim ces moci puniti bateriju bez moba, pa onda mozes imati dvije normalne baterije. napunis ih obadvije i kad ti se jedna potrosi, stavis drugu. tako ima nokia 8800
nakon nekoliko dana koristenja sa stock romom 1.48 nemam nikakvih problema osim sto se baterija jako brzo prazni..nisam radio nikakve tweakowe vec obicinim podesenjima u settingsma, ali bez uspjeha. najvise me muci kako mi se baterija preko noci pojede uvijek za min. 20%, a mob je u standbyu- zgasio sam wifi i sve data connections, iskljucio local service, internet sync time, mrezu staavio na gsm only, update vremena svakih 6 sati, ali usprkos svemu baterija prekonoci ode za 20% a da ga ne taknem...jel ima tko kakvu ideju ili rjesenje kako svesti potrosnju preko noci na nekoliko postotaka sto sam vidio da je moguce, ali bez prckanja po registryu...![]()
Evo da podjelim iskustva sa HD2, imam isti problem sa baterijom, preko noci izgubi i do 50%, a da je iskljucen WiFi, svaki auto update, postavljen na GSM i e-mail je na manual kao i weather update. Jucer sam fleshao ROM na 1.61 i sa istim postavkama kao na proslom ROM-u 1.43 izdrzao noc sa padom baterije od 6%. Znaci nesto su ipak napravili u ROM-u ali i dalje je baterija slabog kapaciteta za dnevnu normalnu upotrebu. Sa prijasnjim HD (Blackstone) i cooked ROM (XTROM Leo 2.3) baterija izdrzi 3 dana uz maximalno osvjetljenje, 2-3 sata surfanja, 1 sad telefoniranja i desetak mailova
Moj savjet je fleshanje ROM-a na 1.61 dok se ne pojavi baterija veceg kapaciteta sa dodatnim cover-om. Ipak je na HD2 baterija za 100mA/h manja nego na HD-u
Čitam po forumima i vidim da je rom 1.61 donio poboljšanje, ali isto tako ima dosta ljudi koji sa 1.43 i 1.48 uspjevaju napraviti da im baterija preko noci padne za 2-4% bez ikakvih tweakova/flashanja. Ne razumijem kako baterija može otici preko 20%, a da je mobitel u standbyu sa svim mogucim iskljucenim potrošačima :S
btw : sto znaci slovo ''G'' pokraj signala..jel to obicna 2g mreza ili gprs ili nesto trece?
Slovo G oznacava 2g mrezu, pise u user manualu.
Nije normalno da baterija preko noci padne za 20 i vise %. Meni pada oko 2-5 %.
Prije spavanja najbolje je napraviti soft reset i za svaki slucaj uci u tsk manager i pogasiti sve programe. Ako i dalje trosi bateriju, napravite hard reset, nemojte instalirati nijedan program, pa onda testirajte.
Uredno pogasim sve aplikacije prije spavanja, al jedino ne radim soft reset i nisam napravio ni hard jos nijednom. Ako bude ove noci isti slucaj, onda cu hard napravit pa ako opet ne bude pomaka, stavit novi rom.
Nego...nešto sam čitao da i SD memorijska kartica može utjecati na potrošnju..jel ima istine u tome i na koji način ju vuče? Ja imam od 16gb, ali od toga sam samo stavio gigu muzike dok je ostalo prazno.
meni uključen data connection, da mi update-a vremensku prognozu.
preko noći isto tako 2-5%. 1.61rom
hmm, pa vama je baterija puno bolja od moje... ja moram obavezno stavit mob na punjenje preko noći. tako sam morao i s asusom p750 i sa htc hd-om i sam sa hd2.
meni se baterija isprazni na nekih 20~35% do navećer s ukljućemim activesyncom, i aktivnim korištenjem moba...
ugl. po meni je svaki mob ok koji izdrži do kraja radnog dana.. ionako ga preko noći stavim na punjenje bio on na 20 ili 60% , jer jednostavno želim bit siguran da će idući dan izdržat do navećer , a ne krepat oko 18h
p.s. jel ko probao neki skuhan rom sa xda, ja osobno nemam neku potrebu mijenjat išta jer sam prilično zadovoljan sa 1.61 romom naravno nakon određenih tweakova
Ima, SD kartica trosi bateriju pogotovo ako imas na njoj instalirane programe. Ako jos imas i koji systemski program koji radi u pozadini dok je uredjaj na stby onda pogotovo imas konstantnu potrosnju. Moj savjet je da sve systemske programe prebacis u glavnu memoriju telefona, a mp3 i ostale programe ostavis na SD-u.
Takodjer imas program imena Advanced Configuration Tool u verziji 3.3.0.0. kojim mozes prilicno precizno izregulirat postavke potrosnje (i za SD takodjer)
Usporedjujuci potrosnju baterije na HD2 i na HD-u, dosao sam do zanimljivih podataka. Upravo sam sa PowerGuard programom stavio usporedni test sa logom potrosnje kojeg cu uplodat kad zavrsi. Potrosnja na HD2 dok je ekran ugasen je oko 5-6 mA dok je na HD-u i do 20 mA. Kad je ekran upaljen sa AUTO osvjetljenjem na HD2 potrosnja je 90mA, a na HD-u 185 mA.
Samo da potsjetim da su isti programi instalirani na jednom i drugom i niti jedan program se tokom testa ne izvrsava osim systemskih u pozadini.
Sad najzanimljivije, na HD2, svakih 2-3 minuta dok je ekran upaljen padne za jedan % baterija dok na HD-u svakih 15-20 minuta padne 1 %.
Iz ovoga jedino mogu zakljuciti da je kapacitet baterije pre slab za HD2 uredjaj, a koja i jest manja za 120 mA/h. Na HD2 kapacitet = 1230 mA/h dok je na HD-u kapacitet = 1350 mA/h
Pokusat cu kontaktirat Movens i iznijet im ove cinjenice da vidim sto ce mi reci. (Pretpostavljam da ce me otkacit)
zanimljivo....javi sto ce ti reci..evo meni opet preko noci u standbyu pala 24%..![]()
Nisam nikada flasaho pa se ne usudim to raditi s onom goldcard metodom. Bojim se da nešto ne zeznem![]()
Nadam se da ce uskoro osvanut na HTC-ovim stranicama službeni update tog roma. Koliko vidim, vec je odavno leakao 2.02 rom tako da vjerujem da ce brzo biti sluzbeni 1.61
@moresinje
jesi li radio još kakve tweakove za bateriju nakon što si stavio 1.61 ili ti je samo stock rom gore?
Sa Advanced Configuration Tool u verziji 3.3.0.0. sam postimao postavke pod Power Management. Sve sam stavke ukljucio.
1.61 ROM je takodjer sluzbeni, nije kuhani ROM. Nakon flashanja imas mogucnost odabira jezika, Turski ili Engleski. Na XDA imas step by step proceduru. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=591314
Maloprije zvao Movens i dobio odgovor da oni jos nemaju HD2 u ponudi i da nisu odgovorni za njega. Nakon toga sam poslao mail na ovlasteni servis koji je naznacen u garantnom listu (kupljen je kod VIP-a), a to je MMM Agram servis - cekam odgovor
baš me zanima šta će reć.
al nema od toga ništa, al eto, baš da vidimo šta će se reć. ja ću baš sad taj tool instalirat da vidim šta je to. iako sam ja to sve kroz registar rješio manualno![]()
Pronasao na net-u bateriju veceg kapaciteta 2200 mA/h sa dodatnim poklopcem posto je veca od originala
http://www.easydevices.co.uk/product...TCHD2EX&model=
Da li je netko narucivao ista sa ove stranice???
ak to uzmemništa od mobitela u đepu. rađe bi ga svaki dan punio nego imao krme u džepu. morao bi remen stavljat da mi hlače ne spadnu.
Što se tiče baterije, isto punim svaki dan, rijetko mi izdrži i 20%. HD2 ima malo lošiju bateriju od hd-a. Nekoliko puta ga nisam punio preko noći i nikada mi postotak bat. nije pao za više od 5%.
Pogledaj kako je star taj program koji koristiš. Jel ti se čine točni ti podaci? Misliš da program podržava QSD8250?? Da je toliko manja potrošnja na hd2 (do četiri puta)?? Kako to da onda, kako sam kažeš, hd2 troši jedan % na 2-3 min, a hd jedan % na 15-20 min??? Mislim da ti ni ti podaci nisu točni. Prema rezultatima Powerguarda hd2 je po potrošnji daleko superiorniji (nije), a prema tvojim mjerenjima (pad jednog % poena) hd je bitno bolji (a nije). Baterije hd-a i hd2 su tu negdje. HD2 je malo lošiji, ništa značajno. Imao sam istovremeno oba, pa znam.
Isprobao sam dosta romova, moji favoriti su kwbr i dutty. 6.5.3. romovi koje sam isprobao su bili nestabilni, ne bi ih preporučio.
bok, od prvog dana imam problem da kad razgovaram nastaju prekidi u komunikaciji, odnosno sugovornik me ne čuje povremeno. primjetio sam da kod razgovora prilikom približavanju uhu ekran se gasi i u tom razdoblju nastaju problemi. da li netko zna kako se isključuju ti senzori te u čemu je problem, unaprijed hvala
Meni se dogadalo da mi cura kaze da me ne cuje dobro. Problem je bio sto sam zaklanjao mikrofon rukom. Probaj premjestiti tel na drugu stranu, pa vidi da li je to.
Senzori nemaju veze s tim, oni samo gase ekran da se ne bi nesto slucajno pritisnulo.
je to je to!!! ja sam ljevak i uvijek mi se mali prst nalazi kraj rupice od mikrofona. da popizdis
Bookmarks