Join Today
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Threaded View

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.450, Nivo: 27
    Bodovi: 13.450, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Probaj, znam da zvučim kao najveća propaganda Google-a ali stvar je odlična.
    Evo kako sam ja naštimao da radi, a što je dosta siguran način da se slučajno ne bi pobrisali neki kontakti. Sigurno ima i jednostavniji način, ali puno manje siguran. Zašto je ovo siguran način? Zato što se radi backup imenika na više mjesta tako da ako negdje i napravite nešto krivo i izbrišete sve ostaje vam neki drugi backup sa kojeg možete sve vratiti.

Preduvjet je da imate kontakte na ajfonu i mail račun na Gmailu.

1. Odete na gmail na kompu i izbrišete sve iz adresara (na kompu).
    2. Sada treba napraviti csv datoteku koja sadrži sve kontakte. Može se spojiti iPhone na iTunes i tamo kontakte sinhronizirati sa Outlook-om. Nakon toga u Outlooku ima opvija da se cijeli adresar izveze u csv datoteku. Ako imate već od ranije sve kontakte u Outlooku onda samo trebate napraviti taj export (izvesti) csv datoteke.
    3. Otvorite Gmail na kompu i kliknite na "Kontakti" Kliknite na link "Uvezi" koji se nalazi u gornjem desnom kutu. Sada vam se nudi opcija da odaberete csv datoteku koju ste prethodno izvezli iz Outlooka. Primjetite da vam se nudi opcija da sve kontakte uvezete u neku grupu. Zato je dobro prije ovoga sve kontakte izbrisati iz Gmaila tako da sve bude "na novo".
    4. Kada ste uvezli kontakte možete ih uređivati na kompu i preslagivati u grupe. Koliko je ovo lakše nego prčkati po mobu! Upicanite imenik do kraja, ne budite lijeni
    5. Sada je potrebno podesiti Google Sync na ajfonu. Pratite upute na ovoj stranici http://www.google.com/mobile/products/sync.html#p=apple
    6. Izbrišite sve kontakte na ajfonu. Nemojte se bojati, pa imate već barem 3 backupa Možda ih i nije potrebno izbrisati, ali ja sam to napravio kako bi se kod sinhronizacije sve posložilo kako treba, da ne bi bilo duplih kontakata zbog nekog zareza i slično...
    7. Otvorite aplikaciju Kontakti i spojite se na internet. Za cca minutu ajfon će sa Google servera povući sve kontakte! Meni je ovaj događaj bio fenomenalan. Vau! Ono prvo je nevjerica par sekundi jer buljim u prazan imenik i ništa se ne događa.... kad ono evo ih!

Za kraj:

Od sada kakvu god promjenu napravite u imeniku, kalendaru na ajfonu ona je iste sekunde napravljena i na vašem Gmail računu (naravno potrebno je biti spojen na net).
    Isto tako vrijedi i za svaku promjenu koju napravite na kompu na Gmail računu - odmah je i u mobitelu napravljena promjena. Provjerite sa Kalendarom, napravite neki sastanak i pogledajte da li je na ajfonu? Naravno da je.

Još jedna stvar zašto se isplati napraviti sve ovo je ta da svi smartphone-i današnjice također rade sa Google Sync-om i tako npr. kada ja dodam događaj u kalendar na Nokia E65 (drugi telefon) ona se odmah synca sa Google-om, a isto tako i ajfon.
    Centralni imenik i kalendar koji se nalazi na netu i svi uređaji se stalno syncaju sa njim. Predobro. Yebenica

2. 'Hvala' kaže:

Slične teme

1. MSN na iPhonu
    By Mamlazarka in forum iPhone 2/3G/3GS
    Odgovora: 13
    Posljednji post: 25-06-2009, 15:35
  2. Push to talk
    By Rubber Duck in forum Usporedbe operatera # Novi operateri
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 29-02-2008, 00:27
  3. Push to talk cx70
    By SiemensCX70 in forum Siemensi X6x i X7x