Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17

Hybrid View

Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Bodovi: 45.488, Nivo: 52
    Bodovi: 45.488, Nivo: 52
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ georgy: Zaboravi rižu i ostale šurke babe jurke. Zrna riže se stavljaju po restoranima u one male posudice za sol i papar da dugorocno skupljaju vlagu,a da ces mob osušit i izvuc vlagu iz njega s rižom,vjeruj,nećeš.

@ vader: Zašto ne WD ili neki kontakt sprej? To su sprejevi koji svojim tekućim sadržajem ne provode struju,i nimalo nisu opasni za mobitel i njegovu maticnu plocu. Da se WD kao tekucina zavuce u zvucnik,LCD ili u neku slicnu komponentu gdje moze ostati i napraviti štetu ili smetnju kao tekućina,to bi onda bilo škakljivo i najjerojatnije pogresno. Takvi sprejevi uglavnom čiste,podmazuju (mada ovdje nemaju šta) i štite od vlage koja je upadanjem mobitela u vodu prisutna.
    Nego,objasni ti meni kakav fen? Vecina komponenata s matične ploče mobitela reda je veličine jednog milimetra. Kad maticnoj ploci i bilo kojoj takvoj sitnoj komponenti približiš fen,računajući da on puše vrućim zrakom,što možeš očekivat kasnije kad pokušaš upalit mob,i ako ga uopce uspijes upalit?
    Moj mob je prespavao u lokvi vode,al bez baterije jer se je rasuo u nekoliko komada. Sutra sam ga nasao,izvadio maticnu,pospricao s WD-40 sprejem i osavio par sati. Kasnije sam je ispuhao s kompresorom i s maramicama osušio da nema naslaga spreja i stavio na radijator koji nije bio vruć i opasan za maticnu plocu. Mob radi vec dvije godine od tad,a ponekad kad izvadim memorijsku karticu,na njoj vidim da je malo mokra od sitnih ostataka spreja koje mu nikad nisu naskodile.

Malo sam se raspisao,al povukli ste me ze jezik,pa vam eto sad...

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2003
    Bodovi
    13.396
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.396, Nivo: 27
    Bodovi: 13.396, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Smuchac Pregledaj post
    Nego,objasni ti meni kakav fen? Vecina komponenata s matične ploče mobitela reda je veličine jednog milimetra. Kad maticnoj ploci i bilo kojoj takvoj sitnoj komponenti približiš fen,računajući da on puše vrućim zrakom,što možeš očekivat kasnije kad pokušaš upalit mob,i ako ga uopce uspijes upalit?
    zašto se ne bi mob upalio nakon puhanja vrucim zrakom po plocici? pa ne puses sa 800 °C da se sve rastopi

wd je masan i sigurno nije doba za plocu, vidio sam dosta ploca unistenih wd-om

fen sam naveo kao primjer, ako ima radijator ili nesto takvo moze isto posluziti, bitno je da voda ispari, nece fen svojim blagim blazom zraka istjerati vodu, nego ce zbog topline ubrzati proces isparavanja vode
    ispuhati kompresorom isto nije los ideja
    Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 2
    Posljednji post: 22-12-2008, 20:06
  2. K750 - ne radi ekran nakon malog kupanja vodom
    By //Wild-Boy\\ in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 07-08-2007, 23:38
  3. [N95] ne radi nakon pada
    By ledeni in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 24
    Posljednji post: 18-07-2007, 10:26