@ georgy: Zaboravi rižu i ostale šurke babe jurke. Zrna riže se stavljaju po restoranima u one male posudice za sol i papar da dugorocno skupljaju vlagu,a da ces mob osušit i izvuc vlagu iz njega s rižom,vjeruj,nećeš.
@ vader: Zašto ne WD ili neki kontakt sprej? To su sprejevi koji svojim tekućim sadržajem ne provode struju,i nimalo nisu opasni za mobitel i njegovu maticnu plocu. Da se WD kao tekucina zavuce u zvucnik,LCD ili u neku slicnu komponentu gdje moze ostati i napraviti štetu ili smetnju kao tekućina,to bi onda bilo škakljivo i najjerojatnije pogresno. Takvi sprejevi uglavnom čiste,podmazuju (mada ovdje nemaju šta) i štite od vlage koja je upadanjem mobitela u vodu prisutna.
Nego,objasni ti meni kakav fen? Vecina komponenata s matične ploče mobitela reda je veličine jednog milimetra. Kad maticnoj ploci i bilo kojoj takvoj sitnoj komponenti približiš fen,računajući da on puše vrućim zrakom,što možeš očekivat kasnije kad pokušaš upalit mob,i ako ga uopce uspijes upalit?
Moj mob je prespavao u lokvi vode,al bez baterije jer se je rasuo u nekoliko komada. Sutra sam ga nasao,izvadio maticnu,pospricao s WD-40 sprejem i osavio par sati. Kasnije sam je ispuhao s kompresorom i s maramicama osušio da nema naslaga spreja i stavio na radijator koji nije bio vruć i opasan za maticnu plocu. Mob radi vec dvije godine od tad,a ponekad kad izvadim memorijsku karticu,na njoj vidim da je malo mokra od sitnih ostataka spreja koje mu nikad nisu naskodile.
Malo sam se raspisao,al povukli ste me ze jezik,pa vam eto sad...![]()

Odgovori uz citat
Bookmarks