Takodjer, kao dugogodisnji shoppingholicar na ebayu,kupovao sam od sitnica poput LCD ekrana za mobitele, do djelova za automobil, cak i prodavao na aukcijama stvari koje se vecinom skupljaju u kolekcionarskim krugovima.
Par puta izvisio radi sitnica, zagubi se baterija u shippmentu ili nesto slicno, ebay je tu napravio jako dobar servis.
Pa imas proceduru:
1. ukoliko roba ne stigne unutar 30 dana (inace je rok 15-20 radnih dana) pises prodavacu
2. prodavac ti odgovara i provjerava shippment
3. ako nije stiglo, ili mu se vratilo,ili mu se zagubilo, dogovaras s njime, ili da ti salje ponovo ili da ti vrati novac na paypal.
Naime, ako ga negativno ocjenis, i prijavis ebayu, da se oglusio na tvoje upite ili nije poslao item, slijede mu velike konsekvence od ebaya.
Primjer, kupovao dosta skupu stvar (cca 2k kn), nije dosla u roku od 30 dana, kontaktirao prodavaca, rekao je da ne zna sto je bilo, da salje ponovo.
Bottom up, moj shippment prvi je prosao cjeli svijet, tako da su mi dosle dvije posiljke, i jedna je bila gratis, zbog cekanja od skoro 2 i pol mjeseca, respect prodavacu,sad mi je favorite.

.
Odgovori uz citat
Bookmarks