jaoo... Zašto bih lagao molim te. Da se hvalim tebi? Daj bolje šuti.
@xlr
Imam tracking ID ali to radi samo dok je paket unutar SAD - piše Delivered. ima još jedan takav slučaj http://www.glas-slavonije.hr/vijest....VIJESTI=118136
Ja sam isto iz Đakova
Znam da će se carniti, nadam se ne previše.
Tracking ID radi po cijelom svijetu ako pričamo o ovome:
http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_even...&Submit=Submit
Ovo je jedan od mojih starih pošiljki iz UK-a, ali kao i u dosta slučajeva, nigdje ne piše da je poslano - svaki put se rubrike popunjavaju tek kad bi paket došao u RH.
A glede carine, uf, ne bi te htio razočarati ali to ti ide po metodi:
na plaćenu vrijednost proizvoda+poštarine koju si platio dodaje se carinska stopa (neki postotak, zavisno od proizvoda kojeg si kupio, neznam detalje ali može se kretati od 7-12%), na tu novu vrijednost ide i PDV 23%. Kako u tom slučaju tvoj proizvod leži na carini, moraš im platiti i neku malu cifru za dostavu na tvoju adresu nakon što središ svu tu papirologiju. Osobno nisam imao iskustava s carinjenjem, ovo sam zapamtio iz slučajeva korisnika koji su imali tu 'sreću'.
Ukratko, od 1.1.2010. stvari su se malo izmjenile, ali se to ne odnosi na tvoj slučaj. Ako nekog zanima evo preglednog objašnjenja:
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=842
Trenutno žurim pa ne mgu pročitati link na članak..
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
ja imam USPS tracking ID
Možda se iz ovog mog primjera ne vidi, broj izgleda ovako: zz xxxx xxxx x zz (z - neko slovo, x - broj). Koliko sam shvatio to je međunarodni standard pa usporedi sa svojim ID-em. Nisam dosad naručivao iz SAD-a pa...
ovo je USPS xxx178509140127446xxxx
Takodjer, kao dugogodisnji shoppingholicar na ebayu,kupovao sam od sitnica poput LCD ekrana za mobitele, do djelova za automobil, cak i prodavao na aukcijama stvari koje se vecinom skupljaju u kolekcionarskim krugovima.
Par puta izvisio radi sitnica, zagubi se baterija u shippmentu ili nesto slicno, ebay je tu napravio jako dobar servis.
Pa imas proceduru:
1. ukoliko roba ne stigne unutar 30 dana (inace je rok 15-20 radnih dana) pises prodavacu
2. prodavac ti odgovara i provjerava shippment
3. ako nije stiglo, ili mu se vratilo,ili mu se zagubilo, dogovaras s njime, ili da ti salje ponovo ili da ti vrati novac na paypal.
Naime, ako ga negativno ocjenis, i prijavis ebayu, da se oglusio na tvoje upite ili nije poslao item, slijede mu velike konsekvence od ebaya.
Primjer, kupovao dosta skupu stvar (cca 2k kn), nije dosla u roku od 30 dana, kontaktirao prodavaca, rekao je da ne zna sto je bilo, da salje ponovo.
Bottom up, moj shippment prvi je prosao cjeli svijet, tako da su mi dosle dvije posiljke, i jedna je bila gratis, zbog cekanja od skoro 2 i pol mjeseca, respect prodavacu,sad mi je favorite.
vidis ti si dobio 2 posiljke a ja isto tako narucio nisam dobio posiljku,ostao bez love a lik odjavio account.. prijavio ga, proslo 3 mj i jos nista ..da se razumijemo lik je bio 99% siguran,prodao oko 1000 stvari.. jbg,jednostavno neznam sto je bilo,mozda nisam jedini koga je zajebo,mozda nas je vise od odjednom zajebo,uzeo lovu i to je to...
da se i ja javim, moj paket nikad stigao, prodavač ne odgovara... i tako to!
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Koje sranje je ta pošta. Sad baš kad trebam dobiti ono što sam htio 2 godine nikako da dobijem, baš sam ubediran
JA
Paket iz Amerike čekam već više od 60 dana. poslan je 9.11.2009.
Jel moguće da tako dugo putuje?
POŠTA
vezano za Vaš upit želimo Vas obavijestiti da, nažalost, na ovaj način nismo u mogućnosti utvrditi gdje se nalazi Vaša pošiljka. Napominjemo da u posljednih nekoliko mjeseci sva pošta iz SAD prispijeva u Hrvatsku poštu sa zakašnjenjem. Vrijeme trajanja prijenosa pošiljaka iz SAD-a ovisi najviše o korištenoj usluzi koju je odabrao pošiljatelj.
Napominjemo da su neke informacije o pošiljkama moguće preko web stranice Hrvatske pošte, www.posta.hr, aplikacija Pratite put Vaše pošiljke online, ali je potrebno imati broj pošiljke (tracking number) koji se sastoji od 13 znamenaka, od kojih su prve dvije i zadnje dvije slovne, npr RR123456789UK. Pošiljku upućenu prema Hrvatskoj moguće je pratiti na web stranici Hrvatske pošte pod spomenutom aplikacijom, od trenutka zaprimanja pošiljke u Izmjenični poštanski ured u Zagrebu.
Jedini formalan način za doznati status je sačinjavanje tzv. Potražnice. Potražnicu sačinjava pošiljatelj, odnosno primatelj, ukoliko posjeduje originalnu Potvrdu o primitku pošiljke, u bilo kojem poštanskom uredu.
Zadnji uredio kapitali : 15-01-2010 u 13:47
ja mislim da si popusio..kontaktiraj ti ebay
kaže da je poslano brodom. pa zato i je više od 60 dana, a bit će i 90
dali je tko možda narućivo,kad je stupio na snagu novi zakon,dali se još progledava kroz prste?? ili ako je 161kn vrijednost paketa da se carini...
hvala
ako ti posiljka ne dodje na stol onoj babuskari iz Branimirove o kojoj se prica na forum.hr-u pa cak i na radio101.. krava ima svoja pravila i svoje zakone...
nisam iz zgb-a...a i stigla je maica u zgb kod sestre isto koštala je 180kn i digla ju na pošti,samo kaže da je bila otvarana....
Velika većina stvari se na carini otvara. Izuzetak su možda manje lagane koverte. Kažem izuzetak jer su meni dolazile doma neotvarane male koverte iz UK-a, ništa vrijedno, neki papiri.
dobro većina,sredinom 12 mjeseca,stigao mi paket iz kine naručio sa dealextreme nije otvaran sve bilo org zapakiran.u biti gdje dolaze svi paketi,prvo dolaze u zgb pa gdje onda?
U Zg dolaze sigurno. Ona se šalju u carinarnice po Hrvatskoj:
http://www.carina.hr/Ustroj/Ustroj.aspx
(Zanimljiva stvar, nisam nikad pokušao saznati zašto, ali meni je sve pakete za Pulu dosad preuzimala i otvarala carina u Rijeci)
Tu ti ga raspakiraju i nakon toga prosljeđuju na tvoju adresu. Postupak je najčešće gotov isti dan, max sljedeći dan će ti biti poslano na adresu. U slučaju da trebaš platiti carinu pošalju ti obavjest poštom. Nakon što platiš sve troškove špediter dobiva dozvolu da ti dostavi paket i ide na tvoju adresu.
Zna li itko da li bi se naplaćivala carina za fitness i bodybuilding supplemente do nekih 300 kn? Također, da li uopće mogu takvi proizvodi na takav način se slati u Hrvatsku?
pitanje molba, možda i neprimjeren post(tko zna)
e ima tko od vas na forumu račun i uvjete za kupnju s ebaya? i naravno da ima dobre volje da kupi nešto za mene, pa kada mu uto stigne pošalje poštom meni.. naravno plaćam poštarinu i to što kupujem..(iznos nije velik 12-14$)
(napisa bin i što treba ali onda bin sigurno krši pravilo na forumu o oglasima...
EDIT javili se potencjali kupovatelji![]()
Zadnji uredio cherwar : 25-02-2010 u 16:22
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
Bookmarks