= Citat = Izvorno postao Drug Mile Pregledaj post
Samim isključivanjem TCP/IP (vanjskog, kako Mentor kaže) APN-a neće se nužno koristiti samo Blackberry.net APN, jerbo postoje i service book-ovi koji sadrže gprs0.vipnet.hr APN, a koji služi za WAP protokol, znači svi programčići i streaming koji se spaja preko WAP-a. Srećom tu je cijela giga za te portebe, ali ipak jubito i streaming znaju popapat i puno više, zato oprezno.

Što se tiče RIM-ovog blackberry APN-a, na kojem nema ograničenja korištenja, postoji cijeli sijaset programa koji ga kosriste, npr, cijela četa IM programa: MSN, ICQ, Gtalk, AIM, BB messenger, zatim facebook, razni weather programi, Google maps, Blackberry maps, razni News readeri npr. Viigo, itd...
Hvala na objasnjenjima, sad tek vidim da je bb dosta kompliciran... Do sada sam koristio nokije i bilo je jednostavno vidjet preko kojeg apna se spaja, tj cak sam mogao ustimat da svaki put pita i pokaze preko kojeg ide, ali mi na bb nikako nije jasno gdje da to vidim?? I uopce ne vidim gdje broji mb prometa i takodjer da je spojen nekakav status? Dosta zeznuto, ali ako je 1 gb to je ok. Ne vidim nacin da cu bas trosit na jubito jer nisam nasao na pearlu do sada tako nesto.