evo pitanja:
evo pitanja:
Dok sam ugrđivao onaj novi firmware došlo je do neke pogreške i firmware se isključio a moj mobi crko, sad se više ne da upalit niti se da puniti... imam data kabel (originalni USB) pa bi li mi tko mogo pomoć kako da to popravim
... please
prvo za drugi put, napisi pitanje u jednom postu
Tvoj je problem sto je doslo do prekida update negdje na pola puta.
Rijesenje je da sad napravis update sa winswup-om i serijskim (RS232) kabelom.
(user name: mobile - password -elibom)
(v13) http://eh.student.utwente.nl/~landy/...C60_130101.zip
(v10) http://eh.student.utwente.nl/~landy/...C60_100101.zip
U nijednom nemas Hrvatski jezik...
Winswup je nesto drugaciji nego Update tool. Kad prikljucis mob, u programu oznaci kucice pre i post check i klikni Start.
Kad program zapocne s radom, lagano klikni crvenu tipku (ON/OFF) mobitela. Stisni je dovoljno dugo, ali ne predugo da se mob nebi upalio. Mozda ne uspijes iz prve, ali samo ponovi postupak.
Kad jednom zapocne ubacivanje, NE diraj nista do kraja. Kad bude gotovo. Iskocas mob. Izvadis bateriju, vratis je i upais mob. To bi trebalo biti to...
Jos nesto - dok se radi update sa winswup-om preporucava se da se nista drugo NE radi na racunalu i da iskljucis Screensaver na kompu...
Ako ti je sve ovo prekomplicirano, odnesi mob na servis...
maraschino - PTICICA
Zaboravio sam reci - BITNO je da je baterija dovoljno napunjena. Kako tvoj mob sad ne moze puniti bateriju, a mislis da je nema dovoljno, ili daj nekome da je napuni za tebe ili posudi neciju bateriju na pola sata...
To je BITNO, jer ako je baterija prazna neces moci napraviti update...
maraschino - PTICICA
I javi rezultate.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Nema rezultata!
Piše poruka: Cant connect to Mobile with BootstrapLoader on Com 4
Ta ti poruka znači da nisi u pravom trenutku pritisnuo crvenu tipku na mobitelu ili mobitel nije na COM 4.Provjeri na kojem je portu priključen mob i ako je u redu, pokušaj sa više kratkih uzastopnih pritisaka na crvenu tipku samo pazi da ne upališ mobitel. Mora ostati isključen
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
provjeri koji je com port, stavi brzinu na 115200 i kad sve to podesis, onda se malo vise igraj sa crvenom tipkom. cesto ona ne uhvati bas iz prve ako nisi nikad to prije pokusavao. I naravno, kako sam rekao prije, ako ti je baterija prazna isto se nece moci spojiti...
maraschino - PTICICA
Nemogu... stvoriju se 4 one plave crtice i dođe poruka...
koje 4 plave crtice... stavi sliku na forum da vidim...
maraschino - PTICICA
ove: stisnem on/off dođu crtice![]()
i onda dođe poruka![]()
Još jednom. Na kojem COM portu imaš priključen mobitel? Čisto sumnjam da imaš 6 serijskih portova. Piše ti da ne može naći mobitel na COM6, provjeri te postavke. Imaš dolje u desnom uglu Serial Config i tamo namjesti odgovarajući COM port.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
imam 6 com port jer sam prije mogel očitavati s njega na com port 6... dobro je sve... neznam kaj mu je... a dal mora baš biti serijski data cabel? ili može biti usb???
Može biti i USB kabel, ali moraš instalirat drivere koji prikazuju USB port kao virtualni COM port.
Pokušaj sa V-klayom provjeriti da li ti je bootcore na mobu u redu. Pokreni ga , odaberi MC 60, stisni Refresh i kratko crvenu tipku(možda i više puta), ako ga pepozna onda je bootcore u redu. Ako ne, onda je možda najbolje u servis ako je pod garancijom.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Da, očitao je mobitel... ali ja garancije nemam, a ne namjeravam platiti popravak... pa kaj nema ništ drugo?
Probaj naći FUBU za MC60 i flashat ga s V-klayom. Pogledat ću i sam pa ti javim.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
kaj je to fubu?daj ti to please nađi...
FUBU ti je skraćenica od Fullbackup, javim ti kasnije ako nađem.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
http://www.siemens-java.com/download...orate.php?id=6
to bi trebalo biti to, pozdrav.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
pa ja imam novi firmware, al ga nemrem instalirati...
Cekaj malo - nesto smo zanemarili. Koja je verzija fw-a na tvom mobitelu? AKo je v10, onda moras napraviti test point, ali mislim da nije kad ga je V_Klay ocitao...
maraschino - PTICICA
prije instaliranja bilo je 10, a onda sam instaliraval 10.6
ne razumijem 10.6 - sto je to? gdje si to nasao?
uglavnom, onda je tvoj problem u sljedecem - za v10 TREBAS test point da bi pristupio memoriji telefona. To naravno ne vrijedi za update tool (ono sto je na siemens stranicama)...
maraschino - PTICICA
100606: tak meni piše verzija firmwarea... kad radim test point (read memory) onda dođe neka pogreška...
a to je nesto drugo 100606 je v10 sa hrvatskim jezikom (između ostalih). ALI ne mozes preko v10 ubaciti v10 da bi promijenio jezik. To se tako ne radi... Cudno da je uopce poceoi raditi - inace samo kaze da je vec v10 unutra i ne ide dalje...
Test point znaci da moras otvoriti mobitel i napraviti neke određene promjene na hardware-u.
imas sliku ovdje - www.siemensfreaks.com/php/unlock.php
maraschino - PTICICA
Bookmarks