Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 32

Hybrid View

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Samsung S8Not,S8+,Symbian
    Operater
    T-mob,Vip,Tele2,Bon.
    Godina
    60
    Bodovi
    11.363
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.363, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

HTC Touch Diamond2 vs Htc Magic vs Nokia N97

Vrlo vjerojatno cu u Rujnu produziti pretplatu u Vipu pa sam u dilemi.
    Ne volim mobitele bez kakve takve hardverske tipkovnice ili bar osnovnih gumbica.
    Qweryti tipkovnica na izvlacenje kao na N97 mi uopce ne igra ulogu (koristil na Htc Tynt2) par dana i to je bilo to.
    Na Htc-ima mi se vidi da se dobije puno toga za puno manje para.
    Baterija mi se jedino vide slabije od N97 osobito na Diamondu.
    Wifi mi uopce ne igra ulogu.
    Eventualno nekoristenje Stylusa isto ne igra veliku ulogu.
    Kamera je manje bitna jer imam dobru na N82 i ne mislim ju prodavati.
    Za Htc Diamond 2 Widows pro 6.1 http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=16569495&idphone=1546
    Za Htc Magic Android http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=16569495&idphone=1558
    Za N97 Symban TS http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=16569495&idphone=1487
    Zadnji uredio Author : 26-08-2009 u 13:32
    Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
    Symbian & Windows Mobile

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SL45i, SL55, K750
    Operater
    vip.me
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zbog OS-a bi rekao android

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Lg Hammerhead, hTC Leo
    Bodovi
    8.970
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.970, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A sto od programa koristis? Npr na androidu jos nema turn by turn navigacije, postenog media playera.... Mislim da je ovo najnezahvalnije doba sto se tice kupovine novih uredaja.

Htc izbacuje nove modele oko desetog mjeseca svake godine, a ova bi trebala biti dosta bogata novim modelima (nova generacija procesora, ekrana...)

Sto se tice magica i td2 to su uredaji na platformama starijim od godine i pol (msm72xx), tako da mislim da ih se ne isplati uzimati.

3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SL45i, SL55, K750
    Operater
    vip.me
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    stara platforma je relativna stvar, kao korisnika meni nije bitan procesor unutra, bitno mi je kako se uredjaj prema van ponasa, a magic je ocito ok. Inace isto mi istice ugovor sada u 9. mj pa si razmisljam sta bi uzeo. Symbiana i win nebi nikako, najradije bi na android, ali cijene nisu primamljive uopce

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.450, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ništa od navedenog - pogledaj HTC Hero (Android).
    O Diamondu II, odnosno o Windows Mobile-u je uopće deplasirano pričati...mislim jezgra samog OS-a je stara 5 godina??? Kome treba takav zaostao OS. Android je revolucija u svakom pogledu za njega, a i za N97.

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Lg Hammerhead, hTC Leo
    Bodovi
    8.970
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako razmisljas o herou ili magicu pogledaj linkove, dosta toga je tamo raspravljeno. Jos uvijek mislim da ako novi uradaj izlazi za nekoliko mjeseci, a u starom je prastara tehnologija, da se vise isplati cekati novi uradaj. Osim ako se uredaji ne mjenjaju svakih 6 mjeseci.

Ne znam zasto su svi tako odusevljeni androidom. Malo sam koristio magic i ok je. Nije imao instalirane nikakve programe i sve je bilo dosta glatko, ali daleko od toga je tako predobro, revolucionarno kao sto se prica (cak me malo podsjeca na hype oko iphone-a). Npr android ne podrzava programiranje u c-u!?? Os je jako friski i nema jos dobrih programa (GPS, media player), ispravite ako grijesim.

Mislim da se od ovog sto si naveo nista ne isplati uzimati.

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=62724
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=63383

Mali ispravak-za td 2 android jos nije portan, radi se na tome, ali nije jos.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=509493

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovako N97 je van konkurencije, S60 5. generacije je neusporedivo losiji u usporedbi sa Windows Mobile ili Android OS-om. Od toucha do nacina unosa, glupo podesene tipkovnice, te widgeta koji su manje/vise beskorisni.

HTC Diamond II je jedini perspektivan uredjaj koji obavlja sve sto zelis, bez ikakvih musica, Windows Mobile 6.1 je provjerena platforma a u kombinaciji sa HTC Touch FLO3D-om je neusporediva primjerice sa suceljem S60 5. generacije.
    Uz to HTC Touch Diamond odnosno Topaz je izvrsna platforma za nadolazece Windows Mobile 6.5

HTC Magic je uredjaj koji obecava, sadrzi Android OS koji je jos u povojima, obzirom da se radi o Open source OS-u ne mozes ocekivat super ultra brzi support niti brze i stabline verzije OS-a, no s druge strane, ima tu čar, alternativac si, open sourcas, sto je ok, i sto ti daje puno prostora za igranje sa samim uredjajem.

Sve u svemu:
    HTC Touch Diamond II- provjeren/stabilan i kvalitetan OS sa mogucnoscu nadogradnje kasnije
    Nokia N97- dosta dobar, no ne toliko kvalitetan OS za uredjaj sa TS-om, ogranicen u mnogo funkcija, te sa dosta losim rijesenjima uz nemogucnost nadogradnje
    HTC Magic- novi OS, vrlo perspektivan i oku ugodan uz mogucnost nadogradnje sa nekim pocetnickim musicama.

Pa biraj
    Kao sto je netko rekao HTC Hero je trenutno najnapredniji Android uredjaj (imao sam ga prilike koristiti),stoga on bi bio u toj ekipi moja preporuka, ili Touch Diamond II na koji btw mozes staviti Android OS, zivjele HTC univerzalne platforme

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tnx na ispravku, onda sam pomjesao s drugim modelom, ali si istinu rekao za Android, treba mu jos puno "zganaca" da konkurira Windows Mobile-u. Posebice kad se predstavi 6.5 verzija

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dečki, cijenim vaše mišljenje, ali ono je suprotno od onoga koje trenutno ima večina zaljubljenika u mobitele koji su isprobali sve ove platforme (mislim na Android i Win Mo). Moje mišljenje, kao i njihovo je da je Palm WebOS, Android i iPhone OS 3.0 ipak dobrano ispred Win Mo platforme.

Androidu ne treba "zganaca" da bi bio uvjerljivo napredniji OS od Win Mo. Pogledajte malo review-e HTC Hero-a i uočite TouchFlo u kombinaciji sa widgetima. Kada ste gotovi pogledajte kako to izgleda na najnovijim Win Mo uređajima kao HTC Touch HD i Diamond II. Ni blizu. Čak usudio bi se reći zaostalo, pa zar od prvog Diamonda do danas Touch Flo 3D izgleda i funkcionira gotovo isto? Spomenut ću da je od izlaska prvog Diamonda prošlo (u svijetu mobitela) jaaako puno vremena. Tada još nije uopće postojala Android ili Palm WebOS platforma...
    Nemojte me krivo shvatiti pa zaključiti da pričam o vizualnoj dopadljivosti sučelja. Ona je na nivou, ali ispod "haube" su prave stvari. Npr. sistem notifikacija, integracija IM, maila i ostalog kao iz bajke
    Svi koji koriste Win Mo sigurno obožavaju pisati sms poruke na njemu. Pogotovo oni mali buttoni "OK" su mi zakon. Ma dajte molim vas - kad to vidim sve mi je jasno koliko je platforma svježa i intuitivna! Bljak.

Marketplace. Di je tu Win Mo? Dosta o tome.
    Kapacitativni ekran koji radi kako bi jedan TS ekran i trebao raditi. Di je tu Win Mo? Opet je dovoljno rečeno...

Jedina mana je nedostatak prave GPS aplikacije koja će tkđ. jednog dana izaći (sjetimo se čekanja kod iPhone-a).

Najbolje od svega je što je Android napravljen na zdravim temeljima i kao "bebač" je već prešišao WinMo i Symbian kakav koristi Nokia N97. Ogroman potencijal koji ima tek će izaći na vidjelo.

10. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    T-mob,Vip,Tele2,Bon.
    Godina
    60
    Bodovi
    11.363
    Nivo
    25
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovak kaj se tice magica njega sam del u listu zbog izgleda (hardware tipke) tek naknadno sam skuzil citajuci da je na Androidu baziran.
    Na netu ne hvale taj sustav,osobito je problem sinkronizacija sa Outlookom a to mi je skoro najbitnija stvar na uredaju.
    Mozda soft ima buducnost ali mislim da je jos losiji izbor od Nokijinog TS.

Diamond je pohvaljen sto zbog izrade,vrlo dobar procesor.
    Na Windowsima ima vise programa kojih nema na Symbianu npr za kontrolu novaca i ili kontrolu troskova oko Automobila prvenstveno jer a ako i ima nema da mozes napravit sinkro sa programom na desktopu kao sto je slucaj sa uredajima baziranim na Windowsima ili Palmom (kojeg sam teskog srca preboljel).A takve programe koristim godinama.
    Nisam odmah navel da obzir mi dolazoi samo Vip i ili eventualno Pevec za kupovinu.

Na upit za koristenje navigacije imam na N82 i radi odlicno na Htc-u ako bi ga zel obavezno bi isel Cardinale.

Hvala svima na trudu,mozda jos od Htc-a dojde da je meni dostupno imam jos oko 15 do 20 dana za razmisljanje.
    Na nokiji sam isprobal one tipkice za poziv i kraj poziva (grozno)
    Zadnji uredio Author : 27-08-2009 u 13:29
    Symbian & Windows Mobile

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Author Pregledaj post
    Ovak kaj se tice magica njega sam del u listu zbog izgleda (hardware tipke) tek naknadno sam skuzil citajuci da je na Androidu baziran.
    Na netu ne hvale taj sustav,osobito je problem sinkronizacija sa Outlookom a to mi je skoro najbitnija stvar na uredaju.
    Čini se da nikad nisi čuo za Google Sync. On je tako IN
    I da, on nema veze sa Android platformom već radi na svim smart mob'telima BTW.
    Ko ga nema - zemljak!

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Lg Hammerhead, hTC Leo
    Bodovi
    8.970
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nemoj se ljutiti, ali bas nisi informiran o WM-u i androidu kada pises takve gluposti (da se najblaze izrazim).

= Citat = Izvorno postao God's Servant Pregledaj post
    Dečki, cijenim vaše mišljenje, ali ono je suprotno od onoga koje trenutno ima večina zaljubljenika u mobitele koji su isprobali sve ove platforme (mislim na Android i Win Mo). Moje mišljenje, kao i njihovo je da je Palm WebOS, Android i iPhone OS 3.0 ipak dobrano ispred Win Mo platforme.
    Ja ne stvaram misljenje prama tome sto je "in", sto koriste drugi, nego odvagnem sto mi treba, koja platforma mi to moze pruziti, pa to odaberem. Ocigledno nisi isprobavao wm, ili si ga isprobao jako povrsno.

Androidu ne treba "zganaca" da bi bio uvjerljivo napredniji OS od Win Mo. Pogledajte malo review-e HTC Hero-a i uočite TouchFlo u kombinaciji sa widgetima. Kada ste gotovi pogledajte kako to izgleda na najnovijim Win Mo uređajima kao HTC Touch HD i Diamond II. Ni blizu. Čak usudio bi se reći zaostalo, pa zar od prvog Diamonda do danas Touch Flo 3D izgleda i funkcionira gotovo isto? Spomenut ću da je od izlaska prvog Diamonda prošlo (u svijetu mobitela) jaaako puno vremena. Tada još nije uopće postojala Android ili Palm WebOS platforma...
    Sense ui i tflo na wm-u su samo "tapete" koje skrivaju os. Stvar je u tome da na wm-u postoji mobile shell, koji je prije sense-a izgledao kao sense (widgeti...). Ako ti se to ne svida, mozes instalirati point ui, winterface, opcija koliko hoces. Na androidu ne. Tf3d se promijenio od diamonda drasticno, sustav kontakata, poruka, mail, facebook integracija, call history je na jednom mjestu, kao na sensu. Isto Tako dodali su dodatni ekran za notifikacije. Nijeda je starom nesto fallo, ovo je samo ljepse. Samo ova izjava o tome da nema promjena na tf3du pokazuje da nemas blagog pojma o cemu pricas.

Nemojte me krivo shvatiti pa zaključiti da pričam o vizualnoj dopadljivosti sučelja. Ona je na nivou, ali ispod "haube" su prave stvari. Npr. sistem notifikacija, integracija IM, maila i ostalog kao iz bajke
    Svi koji koriste Win Mo sigurno obožavaju pisati sms poruke na njemu. Pogotovo oni mali buttoni "OK" su mi zakon. Ma dajte molim vas - kad to vidim sve mi je jasno koliko je platforma svježa i intuitivna! Bljak.
    Sistem notifikacija? Sto je na wm-u lose? U gornjem tabu vidis sve dogadaje? Sto je tu lose? Te ikone mozes mijenjati da izgledaju kako hoces?? Instant messaging? Sto tome fali? Sve radi super na wm-u. Ako kazes da je lose molim navedi tocno sto. Poruke? Mozes birati hoces li klasicni wm stil ili threaded messaging kao npr na iphonu (dio tf3d-a). Ok tipka je bila problem prije, dok su ekrani bili minijature (ali uvijek je postojala ok hard tipka, pa ne vidim u cemu je problem). Sada kada su ekrani 3,5+ ni to nije problem.
    Marketplace. Di je tu Win Mo? Dosta o tome.
    Kapacitativni ekran koji radi kako bi jedan TS ekran i trebao raditi. Di je tu Win Mo? Opet je dovoljno rečeno...
    Meni marketplace meni nije presudna stvar. Puno mi vise znaci puno veca/bolja zajednica developera.
    Jedina mana je nedostatak prave GPS aplikacije koja će tkđ. jednog dana izaći (sjetimo se čekanja kod iPhone-a).
    Kada je kupujem uredaj zelim ga koristiti sada, a ne zivjeti u nadi da ce zeljena aplikacija doci. Da, sjetimo se koliko se cekala za iphone, i kakve aplikacije su dosle. Nadalje, nije problem samo u aplikacijama za gps, vec media player, skype (nominalno ga ima, bez voipa ).... primjera koliko zelis. Vas problem je da stvari gledate vrlo povrsno npr pise da ima skype, super. Ili iphone ima igo. To sto je to okrljastena verzija amiga, koja je okrljastena verzija igoa8, nikog ne dira. Svi ponavljaju najbolje, revolucionarno, fancy, jbt ko neki kult
    Najbolje od svega je što je Android napravljen na zdravim temeljima i kao "bebač" je već prešišao WinMo i Symbian kakav koristi Nokia N97. Ogroman potencijal koji ima tek će izaći na vidjelo.
    Ajde pojasni "zdrave temelje" argumentima. Jel to mozda znaci da se za sada moze programirati samo u javi, c++ samo zaobilazno? Da li je to pozitivno ili negativno? Zasto se programeri na to zale? Pls argumentirano objasni.

Vec sam napisao da mi se android u biti svida, nadam se da ce uspjeti, ali jos je mlad i ne znamo na sto ce ispasti.

14. 'Hvala' kaže:

xlr

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    T-mob,Vip,Tele2,Bon.
    Godina
    60
    Bodovi
    11.363
    Nivo
    25
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Čini se da nikad nisi čuo za Google Sync. On je tako IN
    I da, on nema veze sa Android platformom već radi na svim smart mob'telima BTW.
    Ko ga nema - zemljak!
    Cuo i citao o Google Sync nista posebno za to treba pak dodatni zdravi program da mi napravi sinkro sa Outlookom a kolko sam citao trenutno tako nesto ne postoji.
    Ispravi me i uputi ako ima rijesenje za Kalendar,Notes, Email koristim od Yahoo.
    Dali postoji Njemacki meny na Androidu ili je samo Engleski?
    @coma zgb mob bi isel najvise za Kalendar,Notes,dodtne financijske programe isl Email i Internet.
    Symbian & Windows Mobile

Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    iPhone 5S
    Operater
    Vip
    Godina
    43
    Bodovi
    12.087
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.087, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    android je čudo, majkemi
    ...FORCA FIUME...

17. 'Hvala' kaže:

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oprosti N.F.
    Nisam uzeo u obzir zadrte ljubitelje Win Mo platforme i njihove osjećaje, odnosno, bjesomučno kipljenje kada netko malo "pecne" po njihovom dragom "dedici" OS-u (Win Mo ako ne kužiš).
    pokazuje da nemas blagog pojma o cemu pricas.
    možda si malčice pretjerao?
    Anyway, neznam kakve si ti uređaje osim Win Mo upotrebljavao (vidim da ih imaš čak 2 - mazohizam u svakom pogledu ha ha) ali pazi malo o što pišeš o drugima. Sve najnovije Win Mo uređaje sam imao i kao power user razvalio. Uz to sam koristio i druge platforme kao što je Android i iz 1 ruke se uvjerio u sve prednosti i nedostatke. Sve što sam napisao je moje osobno iskustvo, a pitam se čemu ti toliko grčevito braniš 1 zaostalu platformu? Opusti se čovječe. znam da si skupo platio svog HD-a ali jednostavno vani su puno bolje igračkice

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Lg Hammerhead, hTC Leo
    Bodovi
    8.970
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gle nemam nista protiv tebe, androida ili bilo koga.
    Ne kipim bjesomucno jer pljujes po wm-u, jer zapravo imas osnova pljuvati po wm-u i m$-u. Nervira me kada neargumentirano pljujes navodeci gluposti, sto odvraca potencijalne korisnike od jedne relativno dobre platforme.

To da ne znas nista o tf3d-u je cinjenica za koju ja nisam kriv, sry ako sam te uvrijedio.

Isto tako ovaj tvoj zadnji post. Nisi naveo niti jedan argument osim onog ja sam sve probao, i pitanja sto sam ja probao?! Ono o cijeni hd-a necu ni komentirati. To je razina na koju se spustamo kada nemamo argumenata. Ja sam probao wm, symbian, android, cak sam ga pokrenuo na hd-u.

Kazem jos jednom androidu zelim uspjeh, jer mi se svida a i konkurencija uvijek poluci odlicne rezultate. Ako se pokaze dobrim i kada ce imati sve aplikacije koje mi trebaju ovaj ljubitelj wm-a prelazi na android.

NHF

VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    koristim magica neko vrijeme i mogu reci samo da sam odusevljen.

u zadnje tri-cetiri godine me nije iznenadio neki uredjaj ko ovaj na Androidu.
    Trebat ce jos nesto vremena da sve radi kak spada ali i ovakav kakav je da je skuplji od win OS uredjaja uvijek bi se odlucio za njega.
    dobar grah daleko se čuje

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ N.F.
    sorry ali jednostavno nemam vremena ni volje argumentirati svaku rečenicu i tvrdnju... Imam bitnijeg posla. Tebi prepuštam forumsku pobjedu, uz želju da će moji odgovori nekoga "gurnuti" u smjeru Androida i tako ga učiniti oduševljenim kada vidi koliko je to napredniji OS od Win Mo.
    Ljudi vjerujte meni, a ne njemu Zašto? Ne znam za vas ali ja nikad ne bih vjerovao čovjeku koji nezna za šalu LOL

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Lg Hammerhead, hTC Leo
    Bodovi
    8.970
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ N.F.
    sorry ali jednostavno nemam vremena ni volje argumentirati svaku rečenicu i tvrdnju... Imam bitnijeg posla. Tebi prepuštam forumsku pobjedu, uz želju da će moji odgovori nekoga "gurnuti" u smjeru Androida i tako ga učiniti oduševljenim kada vidi koliko je to napredniji OS od Win Mo.
    Ljudi vjerujte meni, a ne njemu Zašto? Ne znam za vas ali ja nikad ne bih vjerovao čovjeku koji nezna za šalu LOL
    Nemas vremena, volje, imas krive informacije, ne zelis argumentirano, lupas i izgovaras se na salu.

Ne zelim se prepirati, ne zelim da netko donosi odluku o osu kojeg ce koristiti na temelju "vjerovanja" meni ili tebi, ne zelim odnositi pobjede (freaked ima dobar sig na tu temu). Nije mi namjera ni vrijedati nikog, niti bilo kome nametati koji os treba koristiti. Samo zelim iznesti cinjenice, pa da covjek moze sam odluciti sto mu treba i sto zeli koristiti. Potpuno je jasno da ce netko odabrati android i to je ok. Lose je ako netko odabere android i onda se lupa po glavi jer nesto ne moze. Isto to vrijedi za wm.

Jos jednom NoHardFeelings

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Momci, cinjenice postoje, a to je da Microsoft kao korporacija je jaca i od Applea i Symbiana u razvoju mobilnih platformi. Cinjenica je da ima izvrsnu podrsku od renomiranih proizvodjaca, kompanija i operatera. Cinjenica je da u poslovnom trzistu, Windows Mobile i dalje vodi ispred ostalih platformi (iPhone nije ozbiljan, multimedijalan ili poslovan uredjaj), a ruku na srce, kvartalne rezultate kreiraju korporativni korisnici i njihovi prohtjevi.

Windows Mobile kao platforma je star, ide provjerenom i ustaljenom stazom kao i njihovi desktop OS-ovi. S druge strane, podrska kompanija koje rade software za Windows Mobile je kudikamo veca nego Symbiana. Sjetite se samo SPB Softwarehouse tvrtke koja radi jedne od najboljih aplikacija. Uz to, Windows mobile se nalazi na PDA uredjajima, u policijskim vozilima, u skladistima, na aerodromima, i to je moc Microsofta.

Moc je u tome, sto nudi podrsku, zato i jesu jaki kao OS na trzistu. Jer, ukoliko imate tvrtku od 1500 zaposlenih, i oni imaju 1500 racunala, probajte ih odrzavat ako jedan ima Suse distribuciju,jedan Debian, jedan RedHat itd.. ili ako imaju cjelo rijesenje preko Windows okruzenja. Svaki sistemas ce se slozit samnom. Tako je i u windows mobile svijetu.

Uz to, dojam o Windows Mobile-u dosta ovisi i o proizvodjacu, primjerice HTC Touch HD i njegov UI te W.M. i Sony Ericsson Xperia X1, neusporedivo. I dok god HTC gura Windows Mobile,on ce biti pri vrhu.

Android OS je samo preradjen Kernel linuxa, malo ustiman i pusten gladnim developerima na razvoj. Nesto sto je vec prije 5 godina nudila potpuno nepoznata tvrtka Open Moko, poznata samo u Linux zajednicama, gdje si mogao za 300-tinjak USD kupiti kit-mobitel te ga sloziti. Da, on obecava,jer iza njega pak stoje Google i HTC, i ima potencijala. Dali ce u slijedecih nekoliko godina uzeti dio kolaca Microsoftu? Cisto sumnjam, jer kazem, to sto ce Pero Peric, kupit HTC Magic ili Hero, a ne HTC Touch Diamond II, to ne znaci da ce Microsoft a ponajmanje HTC propast. Dobro se zna kako je uredjaj pozicioniran.

Symbian? Evo imam na testu vec 3 tjedna N97, ne znam sto bih napisao a da ne uvrijedim previse Nokiju koja mi je jedan od prvih i ponajboljih tvrtki. Symbianu treba puno rada da uhvati korak koji je iPhone povukao. A i novi N900 nam pokazuje vjeru Nokije u Symbian platformu.

Da skrenuli smo s teme, Author, sam si odgovori si na pitanje Diamond II ti je odgovor, plus mogucnost nadogradnje na Windows Mobile 6.5, vjeruj mi bit ces up to date.

3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SL45i, SL55, K750
    Operater
    vip.me
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jel covjek uopce napisao za sta mu najvise treba mobitel?

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zasto marine??mislim mene uzasno vuce,ali nisam probao...pa me zanima...

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Lg Hammerhead, hTC Leo
    Bodovi
    8.970
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Izasao je android emulator za pc, pa mozete isprobavati sucelje.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=553366

Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    iPhone 5S
    Operater
    Vip
    Godina
    43
    Bodovi
    12.087
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao smogovac Pregledaj post
    zasto marine??mislim mene uzasno vuce,ali nisam probao...pa me zanima...
    probaj pa ćeš vidjet, uostalom ako ti se ne dopadne lako se proda
    ...FORCA FIUME...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To nije to. Treba isprobati na mobitelu i uvjeriti se u supriornu kvalitetu touchscreena, te u nevjerojatnu preciznost kuglice.
    Dvije stvari koje neće naći na Windows Mobile uređaju kao što je Touch Diamond II koji nije dostojan takmac u ovoj usporedbi. Bolji bi bio Diamond I. Ovaj je samo dobio na glomaznosti, i izgubio svu dražest prvog Diamonda.
    Svi koji još nisu imali Win Mobile mobitel i razmišljaju o jednom takvom kao budućem mobitelu - slobodno preskočite barem do neke budeće Win Mobile 7 verzije koja će nadamo se biti nešto moderniji OS, u skladu sa vremenom u kojem živimo.
    Nabavite si Android ili iPhone ako hoćete najnaprednije što je "vani", ili pak Nokiu "N series" ako vam je i kamera bitna.

29. 'Hvala' kaže:

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. [HTC Touch Diamond2] najava, specifikacije, slike...
    By bestija2 in forum Windows Mobile
    Odgovora: 14
    Posljednji post: 02-10-2009, 15:07
  2. Odgovora: 4
    Posljednji post: 25-09-2008, 22:39

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove