Mislim da bez otvaranja kućišta,tj slanja u servis neces nista napravit.
Ako je taj ulaz neispravan,onda nema pomoci,mada mislim da su ga krivo spojili momci koji su sastavljali komp u trgovini gdje si racunalo kupio.
Kad pogledas shemu spajanja front USB panela:
Vidis kako sve to ide i gdje se spaja. Do greske moze doc samo ako se ovaj front USB spaja na maticnu s pojedinacnim konektorima (oznaceno na slici):
...jer se onda greska u spajanju potkrade posto je malo "pipavo" pojedinacno ubadat konektore na maticnu plocu kad je ona vec smjestena u kućište i malo je prostora pa se zna desit da se neki konektor zamjeni s nekim drugim i onda USB uredaj nece radit. Taj hub koji si naknadno spajao je zasvijetlio jer je +5V spojeno kako treba a najvjerojatnije je negdje krivo spojeno tj. zamjenjeno D+,D- ili GND (ground),pa cijela priča ne funkcionira.
Greska u spajanju se nece dogodit ako se radi o konektoru koji je u komadu i nema pojedinacnog ubadanja na maticnu plocu pa se greska prakticki ne moze ni desit,jer se taj konektor ne moze "naopako" ubost na MB.
Slika:
Sad sam nadrobio ovdje svega i svacega,al uglavnom:
Smatram da je greska u spajanju (zamjenjeni pinovi prilikom spajanja) i smatram da se radi o single wire spoju tj spaja se svaki od onih gore konektora pojedinacno pa se greska lakse potkrade. Ako je konektor u jednom komadu onda je sansa za gresku sitna i skoro nemoguca ,i ako je to u pitanju onda mogu rec da je nesto neispravno (kabel,konektor ili hub s front panela),ili pak ploca ne podrzava,mada mislim da nije do toga...

Bookmarks