hvala... nasla sam...
jos jedno pitanjce kako postaviti zvukove za poruku koje sam poslala na mob? i kako se odspaja sa neta da nebude non stop on line?
a s čim ga otvoriš i kakve datoteke si slala?
hvala... nasla sam...
jos jedno pitanjce kako postaviti zvukove za poruku koje sam poslala na mob? i kako se odspaja sa neta da nebude non stop on line?
Zadnji uredio ravilov : 27-08-2010 u 15:37
zvukove za poruku moraš stavit na sd karticu u folder media/audio/notifications.
a da se ne spaja na net ideš u postavke, bežične kontrole, mobilne mreže i makneš kvačicu sa MMS i podaci.
Sto vi mislite o dosadasnjem iskustvu sa x10 i odgodjenom updateu za jos mjesec dana?
x10 još nemam a planiram ga uzeti ako ništa bolje cijenom ne bude na prolječe a do tad bi update trebao biti dobro već uhodan i testiran. Muči me da od ljeta SE nije ništa novoga izbacio osim ona 3 jeftine klase koja će još potrajati dok se pojave a i ništa već duže od androida u najavi... nadam se da rade na nečemu pametnom vrijednome pažnje...
za sve vas koji cekate update: http://blog.se-nse.net/eclair-update...es-a-surprise/
a poznavajuci politiku SE, dodajte jos bar 2-3mj(usudio bi se reci i vise, al ajde necu) na taj rok.
Samo neka taj update sada bude dobar i HD video solidan pa...malo se strpiti još i čekati a ne da poslije nakon updatea budu neka rušenja, štekanja itd...bilo bi svašta. pošto x10 pikiram ipak prije iphone4 na t-mobile neka još dorade...![]()
Evo kratak review X10, napisan nakon 3 tjedna uporabe
Uvod
Nakon godinu ipol korištenja X1, prešao sam na X2 koja me oduševila sa dosta stvari, stvarno vrhunski mobitel, odlična tipkovnica,... više o njemu u temi za X2... uglavnom prije mjesec dana kupio sam X10 od gospodina XY iz oglasnika. 2000 kn za novu X10, činila mi se neka pljačka, ali ubrzo sam shvatio da čovjeku novci nisu primarna stvar u životu i da je sve kupljeno preko firme itd itd...
Prvi dojam
Mobitel je fantazija, ako sam imao X1 godinu ipol, ovaj mogu imat 2 godine. Stvarno oduševljenje, ogroman zaslon, sve leti, nema zastajkivanja...
Minus
No prvi dojam je ubrzo izgubio na svojoj vrjednosti kako sam pronalazio mane mobitela. 1. stvar u koju sam se jako razočarao je ta što nema Smart Dial... Nakon 2 godine WM ne znam kako telefonirati bez Smart Diala... Nema FM radio. Da znam svi ćete reć pa ionako ga nikad ne slušam, ni ja isto dok se nisam zatekao u zastoju tramvaja za vrijeme tekme... Pomislim upalit ću radio na mobitelu i... SonyEricsson update na 2.1 ne planira izbacit valjda do Božića, ne znam što im developer team radi uopće? 2.2 bi se dao okladit da X10 nikad neće ni vidjeti... Dekodiranje mobitela košta 400 kn u svim servisima po ZG (malo koji se uopće i bavi time). Tipkovnica na ekranu ne prihvaća dobro rubna slova (A, P, L...). Ekran se može upaliti i na tipku koja se nalazi s prednje strane, dakle ispod zaslona srednja tipka, što znači da bi se upalio ekran u džepu koji nepotrebno crpi bateriju koja ionako nije nešto pretjerano za pohvalu... Traje jedva drugi dan do večeri, nategnuto ako se ne koristi previše... Fale neke stvari u OS-u, osim smartdiala, postotak pokraj baterije recimo, sitnice koje trebaju a nema ih... Nema file managera već se mora zasebno kao aplikacija skinuti. Timescape je sladunjava aplikacija kojoj iskrneo ne vidim svrhu osim da prijatelju pokažeš kak moš prebacivat sličice sa statusima sa facebooka.
Plus
Android Market je stvarno dobro složen, mislim da su sve aplikacije besplatne (barem ja nisam našao neku koja se plaća osim na netu kad sam gledao baš). OS teče bez zastajkivanja, vrlo dobar odaziv. Veliki ekran tako da nije zamorno čitat knjigu recimo dok se vozite u tramvaju. Čak se i film može pogledat na putu u vlaku recimo. 4" ekran je na granici prstohvata al zato služi svrsi. Kamera slika dobre slike po danu, dapače. Kvaliteta videozapisa je sasvim zadovoljavajuća. Kućište je čvrsto i nema nikakvog škripljenja. Zaslon je čitljiv čak i pod suncem. Najbolja stvar cijelog mobitela je sinkronizacija sa gmailom. Kontakti, kalendari, sve promjene na mobitelu povezane su sa vašim gmail accountom. Za svaku pohvalu.
Zaključak
X10 je hardrverski jedan od najboljih mobitela trenutno na tržištu. Da SE developer team radi svoj posao kako spada X10 bi mogao biti 5 puta bolji nego sada. Ukoliko im se već ne da raditi svoj posao, ne znam zašto ne stave cijeli os kao open source. xda developers jedva čekaju da im netko šapne kako složiti prvi ROM za X10...
SE me potpuno razočarao... Danas sam po prvi put od kad se proizvodi SE prestao biti njihov korisnik. Smatram da su im korisnici na zadnjem mjestu. Da je sreće brinuli bi se za korisnike kao i HTC. Svaki tjedan novi update, rade da poboljšaju performanse mobitela svaki dan i ulažu u to velike napore.
Na Marketu po defaultu neces ni naci, jer se ne prikazuju u Hrvatskoj.
Vise o tome u Android podforumu.
BTW, neki od "nedostataka" koje si naveo (nema SmartDial, sto god to bilo, nema file manager...) su specificnosti Androida i nemaju bas puno veze sa samim telefonom.
Teoretski, SE je mogao uloziti napore u "nadogradnju" Androida kao HTC sa svojim SenseUI, ali tu je HTC iznimka, vecina drugih proizvodjaca takodjer daje manje-vise stock Android sa uredjajima. SE je vec unaprijedio Android time sto je ugradio hrvatski, IMO.
Zadnji uredio ravilov : 09-10-2010 u 03:25
nisu mi jasni ovi sto placu da je dekodiranje 400 kn..na to si trebao mislit kad si kupovao brandiran tel
kazes platio si je 2000 kn novu i spominjes pljacku ..sto je trebala bit 1000 da bi bio sretan???
radio?? kupi posebne sluske pa slusaj radio...
x10 je odlican mob sa svojim manama i prednostima. Imam htc desire i x10 i mogu ti reci da je izrada x10 bolja za klasu. ima vise memorije za app, na desire uvjek moram brisat neke app da isprobam nove. sto se tice smartdail instaliraj takephone app i rijesen problem, usto instaliraj adw, pridruzi opciji kad na pocetnom ekranu kliznes prema dole da ti otvori
takephone a prema gore handcent za poruke da vidis sta je jednostavno. instaliraj htc tipkovnicu........, astro za fileove. ja ga koristim za internet fali mi multitach al onakav kao na htcu mi netreba. desire je isto dobar.... oprostite radi gresaka žurim...
Zadnji uredio tom866 : 09-10-2010 u 15:33
Kao što sam i rekao, gledajući sam hardver, X10 je zaista top model. Govorim što se tiče softvera. Ja znam da se svi nedostatci mogu ispraviti putem aplikacija raznih, ali zašto? Zar SE nije mogao sve to već sam složiti na mobitelu? Koristio sam spelldial za zvanje kad sam htio i koristio sam handcet onaj sms. Ali to su stvari koje se tiču samog mobitela i koje oprostit ćete ali moraju biti na mobitelu top klase. SmartDial je kod veličine 1KB kojega nisu u stanju bili ubaciti? Ma dajte molim vas. Android je prije pola godine izbacio update na 2.1, u međuvremenu i 2.2, a SE nije sposoban ni na 2.1 upgrade napraviti još uvijek... Ljudi od toga žive, posao im je da slože već gotov OS da radi na mobitelu...
@Zeki ti umjesto da skupljaš postove po forumu natipkaj nešto pametno. 2000kn sam mislio da je pljačka jer je premala svota novca. Doneseš čovjeku pare a on te namami u kombi i mazne ti pare a neda mobitel. Očito da živiš ispod staklenog zvona kad ti to nije palo na pamet, a tebi je 400 kn sitnica za dekodiranje. Imam T-mobile karticu i nije mi bilo potrebno dekodiranje, ali je 400 kn za kucanje običnog 4-znamenkastog koda pljačka.
2000 premala..hm hm za brand tel i onome komu se zuri uopce nije premala
ko te je strah kupovine iz kombija sto nisi isao u t-mobile centar
400 kn dekodiranje hm hm sve ima svoju cjenu ,na ovu stavku ponavljam morao si mislit na vrjeme
ne mislis valjda da ti novi top model otkljucam za 50 kn
No dobro, nema se smisla sad prepucavati. Skulirajte.
Još jedna od potvrda da SE DT ne radi svoj posao kako spada su rezultati benchmarka... s istim procesorom daleko je iza konkurenata
Jednostavni benchmark procesora za računanje broja pi (do ne znam milijunte znamenke...) desire treba nešto manje od 2800 ms, a x10 preko 6700?!
Baš me zanima hoće li ovaj update išta napraviti od mobitela... Navodno je najavljen kroz 2 tjedna sad živi bili pa vidjeli...
zeki aj matere ti nemoj se više prosipat, jel ti to stvarno treba? čas kažeš da je 2000 malo, pa je sad najednom puno, a onda opet kažeš da bi ga rađe za 3800 kupio u t-mobile centru i potom dekodirao za 400? shvaćam da imaš para al ajde ne skupljaj postove neg čitaj što piše...
kako sam alergičan na spamere...
Nadam se tome updateu x10 i da služi nečemu jer mi bitan HD video a x10 mi se sviđa. SE ima zatišje glede novih uređaja i nadam se da će uskoro nešto izbaciti moćno sa samim tim da i cijena x10 malo padne na tržištu i kod operatera...
A slažem se da developeri bi trebali ipak malo ozbiljnije se pohvatati svega jer to njihovo "napuštanje" svakog proizvoda a da ne dorađuju me živcira... žalim za k850 koji sam morao prodati jer je soft bio polunapravljen i nikakav.
maher u potpunosti se slažem s tobom. k850 i dalje imam jer je nažalost jedini od preostalih koji donekle radi, ali je softverski katastrofa složen, najgore složen mobitel u povijesti SE-a. Evo danas sam dobio službeni odgovor od SE-a u vezi updatea. Update na 2.2 uopće nije u planu i vrlo vjerojatno na X10 neće nikada ni osvanuti. U planu je nova paleta uređaja, budu uskoro najavljeni i predstavljeni u 2 vala. 1. valjda prije Božića, odnosno sredinom 11. mjeseca, a drugi u veljači. Navodno Bravia sprema nešto sa telkom![]()
nepozrebno pametuješ .vjest da xperia x10 nece dobit nadogradnju na 2.2 je stara bar mjesec dana.....no ostaje nikad ne reci nikad
Zadnje upozorenje da prestanete s prepucavanjima.
Sve sljedece postove koji ce ici u tom smjeru brisem.
smart dial je odlična stvar - po meni jedna od stvari koju najviše koristim. Kada nekog zovem, otključam mobitel i utipkam prva dva ili najviše tri slova (po t9 načinu) i on mi izlista imena iz imenika koji tako počinju. Znači u realnom vremenu mijenja ponuđene rezultate,...ja odaberem i nazovem! U stand by načinu rada, znači bez ulaska u imenik. Evo, sad sam utipkao 27 i lista mi: Brano, pa ispod Brat...Odaberem i stisnem zelenu slušalicu zovi!
Neznam zašto SE ili bilo koji već proizvođač ne nastavlja sa dobrim stvarima?
Stvarno na svakom modelu imaju poneku novu i to stvarno vrhunsku stvar. Šteta što ih nisu ukomponirali sve skupa. K800 je daleko najbolju kameru imao, sad Satio ima ok slike. Šteta što X10 nema ksenonku neku, nebi se požalio.
Danas sam pogledao bijelu X10, imo sam ju priliku kupiti al očigledno je da je ukradena tako da nisam želio nastavit trgovinu. Inače su sve bijele otključane na sve mreže, ali izgledaju skroz plastično i nekako jeftino, a zadnji poklopac je takav magnet za ogrebotine... Kod crne to nije slučaj![]()
HD video primjer:
http://www.gsmarena.com/sony_ericsso...-news-2003.php
Neloše...
Pa došao je update na 2.1... Evo baš ću složit 2.1 na jedan X10 pa ću napisat kratak review, što je novo, što je i dalje loše, a što se popravilo...
Bookmarks