Nedavno sam svoju Nokiu e61i staru dvije godine zamjenio novom Nokijom 5800. E61i je iz T-Mobile-ove ponuda i zakljucana je i brendirana na T-Mobile.
Posto sam primoran imati i sluzbeni VIP broj odlucio sam E61i iskoristiti u tu svrhu.
Prvo sto sam napravio je debranding.
Na netu sam pronaso tutorijal za promjenu product coda te pomocu Nemesis Service Suite promjenio product code. Nakon sto sam pokrenuo phone update preko Nokia PC Suita na mobitel je instaliran novi software. U novom softwaru nije bilo ni traga T-Mobile.
Sljedeci korak je otkljucavanje nokije. Odlucio sam se za Turbo-sim i E-bay.
Kartica je narucena preko E-Bay-a 11.07.2009 i placena je 27 kuna. Prodavatelj je iz Hong Kong. Stigla je 21.07.2009 tj. za nepunih 10-ak dana sto je prilicno brzo. Kartica je bila uredno zapakirana, dosla je u nekoj plasticnoj kutijici koja je poput onih u kojima dolaze memorijske kartice samo manja. Ta plasticna kutijica je bila u kartonskoj kutijici pa to sve u kuverti.
Na red je doslo rezanje sim kartice. Kartica se reze prilicno malo i nije nikakav problem. Dio koji se reze je daleko od bilo kakve elektronike i kontakta pa su sanse da nesto podje po zlu prilicno male. U mobitel sam prvo umetnuo turbo-sim pa nakon toga i skrojemu vip-sim karticu. Sav nestrpljiv upalim mobitel, pricekam par minuta koliko je potrebno da se E61i boot-a, upisem pin i voilamobitel se uredno spoji na VIP. Pozivi, poruke i sve ostalo normalno radi.
I tako uz malo truda i jos manje kuna E61i je debrandiran i sretno radi na VIP-u.
![]()
Bookmarks