Ja sam imao neko vreme E71 i preko Usb kabela je sve bilo dobro,instalacija je sve sama obavila i nisam moral nikaj upisivati.
Pozdrav svima,
imam problem oko spajanja laptopa na internet preko nokie e71 i bluetootha.
koristim vip (imam mobilebroadband i apn mi je normalno na mobitelu namješten na data.vip.hr)
pri dial-up konekciji upisujem sljedeće:
userneme i pass: 38591
broj koji zovem: *99#
prije sam imao SEm600i i sve je radilo ok.
sa nokiom mi javlja grešku 734
(ili registering your computer to the network - the PPP link control protocol was terminated).
Nakon kraćeg guglanja pročitao sam da je i jedan korisnik na macu imao isti problem i on je isključio PPP protokol al nije napisao kako -.- navodno je poslje toga radilo :/
znam da ovdje netko ima rješenje ili bar prijedlog. slao sam mail vipu al pošto mi je tip u službi za korisnike odgovorio da se oni ne bave tim stvarima, sumnjam da će mi mailom pomoći -.-
unaprijed hvala
Ja sam imao neko vreme E71 i preko Usb kabela je sve bilo dobro,instalacija je sve sama obavila i nisam moral nikaj upisivati.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Pozz,
Probaj preko PC Suita, on ti ima onu ikonu connect to internet, i tamo izabereš bluetooth modem E71 i izaberes samo operatera (ima i T-mobile i VIP) i on ti automatski sve namjesti i spaja se na net. Ja se tako spajam i radi sve bez problema.
probao sam, kad odem na to prvo mi piše da ne nalazi modem a onda kad ga idem nać nađe "agere systems AC 97 modem" :S
i odaberem vip i ništa :/ ne spaja se.
brine me kaj mi pod manage connections bluetooth (microsoft) nema kvačice i traži drivere :/
kad sam instalirao telefon sjećam se da je negdje pitao za način spajanja al sam odabrao prek kabela (mogo sam samo jedan -.- )
net prek kabela radi al ovo mi je praktičnije. iako na m600i mi je brzina bila drastično niža prek bluetootha.
EDIT:
evo uspio sam dobit modem za izabrat pri izborniku za konektiranje na net, odaberem operatera i sve i baci opet error.
a ništa hvala, vidjet ću kaj će u vipu reć :/
Zadnji uredio Muha : 16-07-2009 u 10:32
evo pošto mi u vipu nisu pomogli a nisam imao živaca nazivat stotine puta, morao sam sam naći rješenje i uspio sam.
Error 734 koji mi je javljao govorio je da se spaja na krivi APN, što je naravno bilo i točno. Postupak je sljedeći:
otvoriti postavke modema u device manageru >
control panel/system/hardware/devica manager/modems/nokia phone bluetooth modem
(osobno pod modemima imam i "Agere systems AC97 modem" i "bluetooth modem" ali iskreno neznam od kud mi :/ )
- zati je potrebno odabrati properties i advanced i pod "extra initialization commands" upisati sljedeće
AT+CGDCONT=1, "ip", "proxy"
i nakon applya i konekcije ovaj string će izgledati ovako:
+CGDCONT=,,"data.vip.hr"
s tim da je naravno ovo "data.vip.hr" APN od vipa.
greška je bila u tome što je u setingsima nokiinog programa za spajanje za apn bio namješten gprs0.vip.hr koji mi se hvala Bogu nije spojio jer da je plaćao bi lihvarskih 6kn / 100kb
mislim da bi sa ovim postavkama sve trebalo raditi kako treba, ukoliko slučajno ne radi, valja još podesiti sljedeće:
pod properties od konekcije promjeniti security na typical (recommended) settings (ako već i niej stavljeno).
isto tako ako se spajate putem manualne konekcije, proj koji zovete neka bude *99***1# a ne samo *99# (neznam zašto)
eto, tolko o tome, nadam se da će ovo jednom nekome pomoći
T10s > T65 > F500i > K510 > M600i > Nokia E71
to je logično da treba upisati, ali napisao si da radi preko kabla pa sam pretpostavio da znaš podesiti apn na modemu
inače se to možu upisati i u mob tako da ne moraš posebno podešavati ništa na kompu
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Bookmarks