vidio sam da pricaju ljudi da se od poklopca kamere izgrebe leća .. kao zbog nakupljene prašine ..
vidio sam da pricaju ljudi da se od poklopca kamere izgrebe leća .. kao zbog nakupljene prašine ..
cijena je previsoka, tako da u ovoj recesijskoj godini nema ništa od kupovine novog moba za mene![]()
izasla je nova omnia vidim sad .. i cini mi se nekako bolja ili bar podjednaka uz n97 .. i puno manje kosta 4300kn..
editvirtualna tipkovnica .. ipak sutra idem po njoku
![]()
Zadnji uredio ivo47 : 17-07-2009 u 00:42
@ vader, hvala... skuzio sam da mi mob. to sam sugerira ali...nisam taj dio manuala čitao uopće
@ ostali:
OVI Suite je najgora stvar od svega...s njim dođe verzija 1.1. koja nema većinu funkcija, tipa može se skidati sa ovi trgovine, vidjeti sa moba slike i video, ali se ne može syncati kontakte ni poruke...
Zato ima OVI Suite 2.0 beta koji je samo na prvi pogled "prava stvar". Ima opcije za syncanje svega i svačega, ali to radi loše. Jedva sam sredio nove slike i detalje na 80-ak kontakata i iz syncao dok je iz laptopa maltene sukljala vatra - ne znam zašto tolko opterećuje CPU i RAM, ali ajde beta je..... i onda mi još na mobitelu stavilo sve kontakte pod "omiljene", pa sam morao rucno maknut to... strava
Stavio ovi mape 3, ali i dalje je to za HR dosta slabo. Ne znam da li je Garmin detaljniji, npr. tražio sam Otočac i Sinac ali prvi nema ulica a drugog uopće nema...no možda ja previše tražimJel može netko s adriaroute vidjeti kako stvar s tim mjestima tamo stoji?
jesi zadovoljan ti s tim? ja bi sad trebao ici po svoj, al jos mi se nova omnia vrti po glavi
Ovaj topic je za N97, a ne za postavljanje pitanja za garmin, omniu itd, poslao sam oba dvojici pm sa odgovorima ivo47 i filipv
gledam sad u oglasniku i vidim da ima par koma i sve su oko 4000kn nekoko mi je prerano za takvu cijenu uzevši u obzir da je telefon tek izašao na tržište i da mu je cijena u trgovini 6000kn
Evo navest ću SAMO minuse koje sam do sada pronašao koristeći N97....
- OVI suite ne valja, 1.1 je slab s opcijama (može se "samo" ono što se može i ručno preko explorera), dok je 2.0 beta i treba dosta dorade
- Adobe Reader je TRIAL od 15 dana. Full verzija košta nevjerojatnih 80 kn (15$) (!!!)
- Quick Office nije trial, ali samo čita dokumente, ne može ih editirati niti stvarati nove. Štoviše, za sad ni ne postoji verzija quick office-a koja podržava N97.
Nadalje, scroll radi povlačenjem po "slajderima" sa strane, ne klasičnim povlačenjem po ekranu
Postoji verzija jednog drugog proizvođaća koja podržava editiranje i stvaranje dokumenata, MobiSystems OfficeSuite 5, nisam isprobavao...
- svjetlo obavijesti je dosta neprimjetno (kada stigne novi sms ili postoji propušten poziv)
- Nokia (ovi) maps su dosta nedetaljne izvan većih gradova i turističkih mjesta, što je manje više normalno za Hrvatsku, valjda
Doduše, u BiH nema ničeg, pa smo još dobro i prošli![]()
Stiže i meni, ETA 20 h. Pišem mini review kad stigne
Evo i nama je u redakciju stigla testna N97, pa ako imate pitanja da se isproba, slobodno pitajte ovdje.
Mene uz ostale "mane" smeta pomaknuti space, naviknuo sam se na Tytnu II, Touch PRO i ostalim QWERTY uredjajima da je tipka space na pravom mjestu, ne u ravnini slova..oh well budem se i na to naviknuo, valjda![]()
Meni je trebalo oko 2 sata da se naviknem na tipkovnicu u toj mjeri da mogu napisati sms u trenu.
Zasad nemam pogovora osim jako, jako puno bugova. Smrzavanja, resetiranja, ekrana smrti i ostaloga vidim sto puta na dan.
Napomena u folderu "Aplikacije" postoji aplikacija boingo koja se instalira pri pokretanju i widgeti prestaju raditi i hrpa ostalih stvari, ne pokrećite ju jer onda morate napraviti hard reset. Ja sam 4 puta radio hard reset prije nego sam naletio na http://discussions.europe.nokia.com/...cending&page=4
i našao u čemu je stvar. I također treba redovito ispuhati zrakom prašinu ispod štitnika leće jer se javlja puno reklamacija gdje isti ošteti leću.
I kao zadnje ljudi se žale da ima najlošiji prijem signala, iako moja ima signal u kući u kojoj nijedan drugi testirani tel nema.
Evo pokoji savjet i od mene
Kakvi to bugovi? :S Ja ga imam sad već...dostai nisam nešto osobito primjetio?
Jedino sam ga jednom ja sam zblesirao tolko da sam bateriju morao vadit, kad sam imao pokrenut phonetorch i onda otvorio kameru pa se pokrenuo fotic i sve zrokalo
Ovo s boingo nisam probao jer sam napravio folder Beskorisno i sve šta mi se nije svidjelo a nije se dalo deinstalirat sam bacio tamo)
Pozdrav
ima li itko kakvih saznanja kada dolazi kod nekih od operatera ?
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
zanimljivo, u t-mobile montenegro ga navodno ima u prepaid paketu za samo 520€ (3900 kn!)
http://www.t-mobile.me/telefoni.aspx?sajt=82
omg da ne zezaj da bar bude i kod nas za tu lovu eh da sam u duborvniku da odem to provjerit
mob je izmedu ostaloga svega nabrojanog preplastican,vidim nokia i dalje ide putanjom izrade uredaja kao igracake za turbo limac..
+uredaj koji sam koristio je koristen,pa je vec i naravno rasklimano podosta,ali na to smo svi vec navikli)
ja sam ga danas drzao u rukama i meni je dobar
Zašto se ništa ne piše o N97, nema je nitko ili?
BTW. Izašao je novi firmware, koji bi bio neki "minor" upgrade, mob je brži i troši manje RAM-a...
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
@-->Cionn<-- koliko ti treba da se potpuno otvori stranica www.net.hr? - u sekundama?
ne ovisi o procu, vec o flashu- flash lite i kolicini rama, sve ovisi što koja stranica trazi. n97 ima potrebnu konfiguraciju..ne bi smjelo zezati. probaj prošvljati po postavkama browera - povecaj cache
zzzzzZ
Bookmarks