Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Vga problem

Hybrid View

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Vga problem

Pozdrav,

Imam Dell inspiron 1501, Imam problema oko vga kartice. Na netu, i svim mogućim papirima mi piše da imam 256mb grafičke memorije na ATI Radeon x1150, a kada testiram s GPU-Z.0.3.4 kaze mi da imam 128mb...

Sada mi nije ništa jasno...

Dali se može overclockirat, pošto notebook nije više pod jamstvom, ili postoji u BIOS-u neka opcija gdje mogu odrediti više memorije od sistemske?

Svaki savjet dobro došao...

Hvala!

Diplomirani n00b Postignuća:
    VeteranTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    Prestigio PAP5044 Duo, X8
    Operater
    VIP, TELE2
    Godina
    44
    Bodovi
    33.410
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.410, Nivo: 44
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To ti je graficka kartica koja djeli radnu memoriju racunala. Ovisi koiko imas RAM-a toliko ce djeliti sa grafickom karticom. Najvjerojatnije ako kupis jos RAM-a bude narasla.
    Nemora znaciti da ce biti tako, nemoj me drzati za rijec. Postoje x1150 sa 256 MB i sa 128 MB RAM-a, tako da mozda je na maksimumu.

Malo sam proguglao i Dell inspiron 1501 dolazi i sa 128 MB i sa 256 MB grafickim karitcama, jesi siguran da je taj kojeg si kupio sa 256 mb? Imas mozda neki seriski broj?
    "Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
    Philip B. Crosby

Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Bodovi: 45.488, Nivo: 52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako su te namagarčili odi kod njih i nek ti daju ono šta piše u papirima,tj ono što si uzeo, tj platio.
    Ali,prije svega,skini si Everest i procackaj malo pa vidi jeli uistinu tvoja graficka kartica 128MB ili 256MB. Graficke kartice na prijenosnim računalima su integrirane na matičnoj ploči,kako je n00b rekao,i koriste glavnu sistemsku memoriju,pa onda mozes vidjet na system proporties kako takve graficke kartice smanjuju sistemsku memoriju. Ja trenutno imam u kompu 256 + 512 MB radne memorije,sto bi trebalo ispast 768MB sveukupno,a kad mi graficka uzme 16MB kako sam ja podesio,ukupna sistemska memorija padne na 752MB,pa bi tako trebalo bit i kod tebe,tj graficka kartica koju imas bi trebala nesto uzest od sistemske memorije i to mozes vidjet u system proporties ako je podešeno.
    Zato odi u BIOS i provjeri jeli memory sharing iskljucen,ukljucen,i ako je,na koliko je podesen. Da bi tvoja graficka kartica imala svih 256,a po defaultu je 128,sharing bi trebao bit podesen na 128 koje ce poslat u graficku karticu. Ako nemas sharing memorije u BIOS-u,onda su ti uvalili laptop s 128 grafike,i to je to...

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    Operater
    VIP, TELE2
    Godina
    44
    Bodovi
    33.410
    Nivo
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Malo smo to rjesavali preko PM-a, pa sad imam nesto vise informacija.

Update:
    Ovako stvari stoje, model kojeg ima je Dell inspiron 1501, a service tag je FVPM93J, a prema tome na Dell-ovim stranicama u specifikacijama uredjaja pise da ima: ATI RADEON XPRESS 1150 256MB HYPERMEMORY. Prema tome bi morao imati 256MB.
    Sto se tice RAM-a, trenutno ima 3GB, a prema tome morao bi grafickoj dodjeliti svih 256MB i to sigurno.

Istina je da sam na netu vidio negdje da su isto tako prodali nekome taj laprop sa potpuno drukcijim specifikacijama (naravno slabijim). Ako je takav slucaj ovdje onda bi definitivno trebalo reklamirati.
    "Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
    Philip B. Crosby

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ljudi ja neznam tko je tu lud?? Everest i aida mi kažu da imam 256MB memorije, a GPU Z mi veli da imam 128MB... Koji je software sada bolji? koji laže?
    Tko zna! ja vjerujem da ima 256MB rama jel mogu dosta igrica igrat i doro mi se ponaša, a neznam zast onda ovaj soft kaze da imam 128MB...

Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jer je taj soft neko smeće 99%... :amen:
    Sto pise u Everestu pod Grafika/GPU/kapacitet memorije,to ti je Bog i batina...

EDIT: Skinuo GPU-z i sve mi dobro kaze...

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    Operater
    VIP, TELE2
    Godina
    44
    Bodovi
    33.410
    Nivo
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja znam da je meni uvijek GPU-Z pokazivao tocno, cak i na laptopu (isto djeljiva memorija)... Ali mozda mu radi "probleme" to sto je djeljiva memorija... Uglavnom nitijedan software ne laze, nego vjerojatno samo nemoze ocitati tocnu kolicinu memorije posto ga zbunjuje djeljiva memorija. Nemoras se opterecivati ocito da imas 256 MB posto ti svi ostali javljau toliko...
    Philip B. Crosby

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove