Radi se o push notifikacijama o novim mailovima, te za kontakte i kalendar ako si omogućio sinkronizaciju s npr. gmailom. Programi koji koriste push ne podešavaju se u tom izborniku već svaki program ima svoje opcije u kojima se može omogućiti ili onemogućiti push. Inače, push obavijesti su momentalno slanje informacija sa servera na mob u slučaju kakvih promjena. Npr. IM+ ima push obavijesti o novim chat porukama, iako je sam program na mobu neaktivan. Ako ti netko pošalje chat poruku, na ekranu će ti se pojaviti prozorčić s infom od koga je poruka i kratki sadržaj. Također, priprema se Gpush program koji će omogućiti slanje push obavijesti o mailovima stiglim na Gmail jer za sad ono o čemu sam na početku pričala radi samo za kontakte i kalendar. Za sad mail u iPhoneu podržava samo fetch (dohvat poruka tj mob sam radi provjeru ima li što novoga) u određenim terminima - od 15 min na duže - dok će Gpush sa svog servera slati korisnicima obavijest s max. 30 sekundi kašnjenja u odnosu na vrijeme primljenog maila.
Bookmarks