Evo stigao je upravo na preview kod mene, imate li pitanja?
Imat cu ga samo nakratko, prije full testa.
Evo dosao je!
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=10570
nema potpisa
Evo stigao je upravo na preview kod mene, imate li pitanja?
Imat cu ga samo nakratko, prije full testa.
Kratka usporedba s Samsung Galaxijem![]()
Evo malo teksta prije objave:
"HTC Hero je definitivno najnapredniji Android smartphone na trzistu. Za razliku od Samsunga, HTC dolazi opremljen sa
nekoliko programa, tu nas je najvise obradovao Quick Office i dobro poznata HTC-ova igrica Teeter. Tu su se nasle i
aplikacije poput Peep (Twiter), te PDF Viewer. Ostalo je dostupno kroz Android Market, te je isti kao i kod Samsunga,
jednostavno savrsen."
Sve u svemu, Hero je najnapredniji Android smartphone na trzistu, njegov UI je daleko bolji cak i od iPhone-a.
Usudio bi se reci sa Galaxy ima samo bolju kameru jer ima 5 megapixela. Zavrsna obrada, trackball i ostalo je na strani HTC-a, sto se i osjeti u cjeni.
Galaxy je entry level uredjaj u Android okruzenju,Hero je njegova top klasa.
Joj,sto mi je taj hero dobar,sve se suzdrzavam da ga ne bocnem...
Zadnji uredio smogovac : 09-10-2009 u 13:35
Da se bocne Hero ili?
Sve u svemu, fotke (usporedne sa iPhone 3GS) te kratak preview.
HTC Hero preview
jedno pitanje!
Jel mi moze netko ako ima taj mob objasniti kak da postavim podatke u njemu za slanje i primanje mms poruka za vip
nema potpisa
Nazalost vise nemam uredjaj kod sebe, kao ni neki drugi Android smartphone, no obzirom da Vipnet u svojoj ponudi nudi HTC Magic, Android smartphone, predlazem da nazoves Vipnet sluzbu za korisnike i zamolis ih za pomoc. Vjerujem da vec imaju spremne postavke obzirom da imaju uredjaja sa istim OS-om u ponudi.
Ako može mali OT, ali jako me zanima jedna stvar a ne bih htio otvarat novu temu zbog sitnice.
Dali itko ima kakav insiderski info da li će T-com u dogledno vrijeme imati u ponudi kakav mob s Android OS-om? Ističe mi jedna od pretplata, pa me zanima da li da uzmem odmah nešto iz ponude ili da čekam. Hvala![]()
Nisam pijan, vjeruj mi!!!
Ljudi, nov sam ovdje pa je red da vas sve za početak lijepo pozdravim.
S obzirom da je meni u odabiru Heroa pomoglo čitanje razno raznih mišljenja korisnika po raznoraznim forumima želim svoje mišljenje podijeliti s potencijalnim kupcima.
Ukratko, nedavno sam uzeo HTC Hero u VIP-u i prezadovoljan sam.
A sad malo duže:
1. Baterija
Uspio sam ga natjerati da radi 4 puna dana s jednim punjenjem baterije :-). S obzirom da sam do sada koristio Asus M530W i, nakratko, Samsung Galaxy (prije nego sam ga mijenjao za Hero) već sam pomislio da je svakodnevno punjenje baterije nužno za ovakve uređaje.
Naravno, 4 dana rada ima svoju cijenu u nekorištenju mogućnosti koje uređaj ima, odnosno koristim ih samo kad mi trebaju kao na primjer:
*Wi-fi mi ne treba i ne koristim ga uopće, kao niti bluetooth,
*također isključena mi je automatska sinkronizacija s gmailom (to stvarno guta bateriju) i to odradim ručno osim kad očekujem kakav važan mail, a nisam uz komp (tek tada je uključena automatika i to na kratko vrijeme, možda sat-dva)
U ta 4 dana sam prosurfao cca 1,5 sat, ručno sinkronizirao gmail i 2 POP3 accounta svakih cca 1-2 sata, te razgovarao cca 1h. Noću aktiviram Airplane mode (dakle ne može me nitko nazvati!? niti ja mogu nekoga nazvati!? ali me zato može ujutro probuditi jer mu alarm odradi). Background data usage mi je također isključen, osim ukoliko koristim google talk (možda 10-15 min dnevno).
2. Android
Nikada nisam koristio iPhone (ali moj brat je i kaže da više niti ne razmišlja o nečemu drugome) kojim je android inspiriran, ali android me jednostavno oduševio. Jednostavno, što god pomislim i poželim učiniti samo malo mrdnem palcem lijeve ruke i akcija je izvršena. Sve je nekako nadohvat prsta, točno tamo gdje treba biti. Uz odličan touchscreen sve funkcionira besprijekorno.
3. Touchscreen
Kako sam koristio 7 dana Samsung Galaxy ipak mogu napraviti kratku usporedbu :-).
Ja ne primjećujem veliku razliku, ali nekako mi se čini da je Samsungov malo osjetljiviji, odnosno da malo bolje reagira na podražaj. Možda mi se samo čini. Kuckanje po "tastaturi" može biti problem, ali vjerujem da je tako sa svim touchscreen uređajima. Međutim Hero ima trackball što pomaže kod ispravljanja grešaka u unosu jer se jednostavno mogu pozicionirati točno na željeno mjesto u tekstu.
4. Izgled i oblik
Negdje sam pročitao da ga je netko usporedio s daljinskim upravljačem što i nije tako daleko od istine :-) i priklanjam se tom mišljenju.
Zatim ne kužim čemu zakrivljeni oblik. Imam osjećaj da kad ga stavim u džep da neću osjetiti vibru jer je u džepu okrenut s baterijom od tijela. Ali opet dobro leži pogotovo kad ga stavim u stražnji džep od hlača :-).
5. Opći dojam
:-)))
Mislim da je Hero kompletan proizvod i da nisam pogriješio kad sam odlučio doplatiti 300kn na cijenu koju sam već platio za Galaxy. Hero radi točno ono što piše u uputama da može raditi, a ne biste vjerovali čak sam ga uspio spojiti s kompom bez većih problema što mi s Galaxyem jednostavno nikako nije uspjevalo.
Dakle, da me ne shvatite krivo, ovaj moj osvrt na HTC Hero je pogled iz korisničkog kuta i ne želim omalovažavati Samsung. Na kraju krajeva Galaxy sam kupio jer mi je bio ljepši i draži nego HTC (i još uvijek žalim što moja dva primjerka nisu radila kako treba).
Nadam se da sam nekome pomogao, a ako imate pitanja - tu sam.
Pozdrav
ajde mi usporedi onaj sirovi goli android od galaxya i ovaj modificirani gui od hero-a, koliko se dobiva time?
a jesi ti pogledao prvo ovo:
http://www.htc.com/www/product/hero/overview.html
klikni na "Introducing HTC Sense" banner u lijevom stupcu.
Slika (i zvuk u ovome slučaju) govori više od tisuću riječi...
hm..hm..dosta teško za usporedbu, trebali bi mi biti istovremeno u ruci.
fora je mogućnost korištenja više desktopa (ili kako se već zove). za sada to ne koristim, ali mislim da ću si složiti nešto.
rekao bih, onako na prvu, da je Htc-ovo sučelje u odnosu na sirovi android uglađenije i za nijansu ugodnije za korištenje.
još nešto, ako netko želi na poklon futrolu za galaxy (još mi nije stigla, ali trebala bi uskoro) kupljenu preko ebaya neka mi se javi:
RUBBERIZED COVER CASE SKIN FOR Samsung I7500 Galaxy BLK
Pozdrav svima,
kako me zanima ovaj uređaj, našao sam ovdje-intelkom, HERO povoljno, popust i gratis dostava.
Oprostite ak je glupo pitanje, al kako će radit navigacija na njemu, da li postoji nešto tipa garmina...?
kako misliš povoljno?
Na njihovim stranicama nema cijene...
Nemaš Garmina za Android mobitele, najbolje što postoji (bez potrebe za internet vezom) je ovo http://wiki.andnav.org/index.php/Main_Page
Pozdrav svima!
Dali netko od ekipe zna dali je HTC Hero u TELE2 (danas ga dobili) zaključan?
To mi je jako bitno!
Hvala!![]()
vidiš nisam znao. Sada ih nazvao i kaže žene da si svi njihovi uređaji u ponudi zaključani pa tako i ovaj?
Raspitao se malo i kaže da je jedino za sada dobavljiv uz pretplatu na 24mj.
ma vec prije tjedan dana je pisalo na forumu da ce doci i cijene se znaju, samo me zanimalo gdje si ga uspio naci
ah dobro, valjda ce uskoro updateati web stranicu s novim modelima.
jesi mozda vidio da li imaju bijeli?
Neće da ga upale jer odmah ide aktivacija kažu...
Imaju i bijeli i crni, ali neugodno sam se iznenadio težinom uređaja. Galaxy je puuuno lakši, Hero je težak kao da je od komada metala![]()
Tako oni kažu...
Ja mogu samo pretpostaviti:
- npr. na G1 koji je HTC proizvod je odmah kod paljenja bilo potrebno imati SIM sa aktivnom data konekcijom i prije korištenja mobitela logirati se na Google account i namjestiti mail i slično. Nema opcije da se to preskoči i ode na korištenje moba
- Samsung Galaxy nema ovu proceduru već je moguće "preskočiti" wizzard za podešavanje Google računa za kasnije
To početno podešavanje oni zovu "aktivacija". Moram reći da kad bolje razmislim ova obaveznost i nije neka fora. Što ako čovjek jednostavno ne koristi nikakve Google usluge. Znam da su dobre i ja ih koristim, ali isto tako netko ima potpuno pravo da su mu odbojne i da ih ne koristi. HTC i Google kažu: "OK, ali onda nećete moći koristiti Vaš novi skupo plaćeni HTC mobitel zasnovan na Android OS-u." Da li je vama ovo prihvatljivo? Naravno da ne, Samsung je ovdje položio što znači da je uz malo fleksibilnosti sve probleme moguće prevazići...
Bookmarks