Software Updater je komponenta PC Suite-a a i radi samostalno tako da se reinstall obavlja preko njega a reinstall je inače dostupan samo na mobitelima koji nisu brandirani (tj imaju originalni product code kao da su kupljeni u Nokia/Mobis shopu).
Dali je moguće preko Nokia PC Suita napraviti reinstall postojećeg softwara? Koliko mi je bilo poznato i nije, ako se ne varam odnosno dobro sječam.
Ali od sada odnosno verzije Nokia PC Suita 7.1.30.8 je i to moguće. Danas mi je Nokia PC Suite sam ponudio upgrade što sam i učinio. Što sam dobio, dobio sam to da se preko NSU (Nokia Software Updater) može napraviti reinstall postojećeg softwara (FW-a). NSU version v1.6.13 en-us
![]()
slike prikazuju E71 i N73 kako NSU nudi mogućnost reinstala, pošto na jednom i drugom mobilnom telefonu imam zadnju verziju firmware-a. Nisam probao raditi reinstal softa./firmware-a jer trenutno nemam vremana oko toga, odnosno kasnijeg hakiranja mobitela i instalacije svega mi potrebnog.
Stoga ako ima netko voljan da proba i potvrdi/opovrgne reinstall postojećeg FW-a?
Nadam se da stvar funkcionira. Ako da onda bravo za Nokiju i mogućnost reinstala postojećeg firmware-a što dobro dođe. Što već odavno nude Windows Mobile telefoni (HTC).
HC4L
Software Updater je komponenta PC Suite-a a i radi samostalno tako da se reinstall obavlja preko njega a reinstall je inače dostupan samo na mobitelima koji nisu brandirani (tj imaju originalni product code kao da su kupljeni u Nokia/Mobis shopu).
Da, sada neznam kako sam napravio upgrade Nokia PC Suita dali sam time dobio i novi NSU ili je on od prije upgradan na najnoviji, pošto sam to napravio pred nepunih mjesec dana i znam da nisam mogao raditi reinstal softa. ako se ne varam.
A što se tiče product code vrijedi još ona ista promijena product code preko NSS-a.
HC4L
Zadnja verzija software updatera je izašla 20.5. tako da je sigurno stavljena u zadnji PC Suite koji je izašao nedavno.
@HCSC ako sam dobro shvatil tvoje pitanje,iz bilo kojeg razloga da ponovis update Softwarea na mobu a nije nova verzija,da to ti vredi.
Nece ako je mob bil brandiran kao sto je bio moj zadnji slucaj sa E71 koju sam kupil u Vipu.Prvo sam ju bil debrandiral ali zato kaj mi raspored tipki vise nije valjao htio sam vratit original. Uz tvoj savjet sam ipak usnimil Slovenian verziju i to mi je prihvatil odmah iako je ista verzija softa samo drugi jezicni paketi.
Tako da na koncu tek dok bi dosla nova verzija Softwarea u ovom slucaju za E71 mogao bi usnimiti Vipov originalni Soft.
A kaj se tice samog programa za update moba preko kompa,cim program pokrenes vec kaze dali ima nova verzija i trazi nadogradnju,meni je u otprilike 1 mjesec 2 puta nadogradio program.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Bookmarks