samo instaliraj 7 na drugu particiju. bootloader od 7-ice automatski nudi izbornik kod paljenja
evo imam jedno pitanje, mozda se vec negdje nalazi na forumu: Skinuo sam Windows 7 Ultimate RC (x86) - DVD i mislim ju stavljati na laptop X59SL-AP320, Intel, Core Duo, T3200, 2,00 GHz, 4096 MB, 15,4", 1280x800 (WXGA), SATA 320 GB, Free DOS, ATI MOBILITY RADEON X3470HD, 256MB VRAM, DVD±RW DL, 1x 10/100/1000 Ethernet,56k modem,802.11a/g/n,Bluetooth, 1, USB 2.0 4, 2,6 kg ali bih zelio i zadrzati xp koji se trenutno sad nalazi na laptopu tj. zelio bih kad palim laptop da mi da da biram hocu li xp ili windows 7. Da li netko moze objasniti detaljno kako da to instaliram...
samo instaliraj 7 na drugu particiju. bootloader od 7-ice automatski nudi izbornik kod paljenja
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
bootaš xp, i formatiraš d (desni klik format)
nakon toga odeš pokreneš run upišeš msconfig, odeš pod boot.ini i brišeš ono što ima veze sa windows 7, i to ti je cijela priča
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
napravi backup podataka i onda formatiraj
netrebaš niš formatirati zaboga :/
bootaj sa xp cd-a, uđi u recovery console i utipkaj fixmbr. to bu vratilo stari xp bootloader.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
s obzirom da je napisao
odmah mi je bilo logično da formatira disk, pa onda može i na ovaj način što i napisao vratiti boot na xpJel mi mozes sada objasniti kako da izbrisem windows 7 sa particije D?
imam problem... ubacio sam xp da ga bootam i pritiscem enter da ga boota ali u tom trenutku kad se treba ono pojaviti da boota meni se pojavi da odaberem koji cu windows xp ili 7... TJ. nece da mi boota nego mi pokaze koji cu windows da odaberem po uobicaju... kao da ni nisam ubacio xp cd...
uđi u bios i stavi da ti prvo boota sa cda a ne sa harda
stavio sam da mi prvo boota sa cd i uredu je, boota mi xp... al ja sam pocetnik tak da ne mogu naci recovery console, ima ono sistem recovery kad mi boota, oda se pojavi particija C i D itd. Mozes li mi malo detaljnije objasniti kako da dodjem do recovery console i da utipkam fixbr
da ti sad ne pišem, potrajalo bi, ovdje ti je sve lijepo u slikama objašnjeno http://www.webtree.ca/windowsxp/repair_xp.htm
imam jedan problem pa cu ga napisati na ovoj temi jer je slican...Windows mi je javljao neke greske upozorenja u toku rada i ja kontam ajde da instaliram ponovo isti windows preko ovog vec postojeceg al nisam isao ono preko boota nego sam samo ubacio cd od xp-a i kad ga je ocitao instal xp... u toku instalacije javio mi je ovu gresku: "The file aucrz40f.sys could not be found" i ne moze i ja odustanem... kad sam sljedeci put upalio komp u toku dizanja windowsa trazi mi da izaberem raniji windows xp ili windows xp setup...Ako izaberem to setup ubacim cd i opet mi javlja onu gresku "The file aucrz40f.sys could not be found" . U toku dizanja windowsa bude mi slicno ovoj slici: http://apcmag.com/system/files/image...10.preview.jpg samo sto mi umjesto vista pise windows xp professional setup. Kako mogu izbrisati to windows xp professional setup pa da mi se normalno windows podigne a ne da moram birati...Nadam se da ste me skuzili...Pozdrav
daj mi samo reci, jer u windowse možeš ući nakon što odabereš ?
u toku dizanja windowsa trazi mi da izaberem raniji windows xp ili windows xp setup.Ako odaberem raniji windows mogu uci, a ovo windows setup ne moze trazi mi xp cd da ubacim i kad ubacim javlja mi tu gore gresku... mene zanima kako da izbrisem to windows setup, a ne uvijek kad upalim moram odbarati raniji windows.
Start/Run:
Ukucaj msconfig.
Kad se otvori prozor klikni na BOOT.INI tab ta u slijedecem prozoru odaberi Xp proffesional ili koji vec koristis (npr. multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /fastdetect bla bla),stavi kao set as default,apply,ok i restart,pa javi sta se desava...
stavio sam na default i nista se ne dogadja. evo ovo mi pise ovako po redu:
Timeout=5
Default=multi(0)disc(0)rdisc(0)patrition(1)\WINDOW S
[Operating Systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional"/NOEXECUTE=OPTIN/FASTDETECT
C:\$WIN_NT$.~BT\BOOTSECT.DAT="Microsoft Windows XP Professional Setup"
Ja kliknem na to multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional"/NOEXECUTE=OPTIN/FASTDETECT i onda SET AS DEFAULT i restart kompa i nista se ne dogadja...Pokusao sam naci ovo C:\$WIN_NT$.~BT\BOOTSECT.DAT="Microsoft Windows XP Professional Setup" da ga izbrisem sa c al ga nema...
RIJESIO SAM PROBLEM... isao sma na run pa msconfig, pa na na BOOT.INI tab i onda sam kliknuo na C:\$WIN_NT$.~BT\BOOTSECT.DAT="Microsoft Windows XP Professional Setup" pa CHECK ALL BOOT PATHS i pitalo me da li zelim izbrisati i ja izbrisao, restartovao komp i sad je sve oke... HVALA HVALA
Šta bih ja bez vas...do sada sam imao 4 problema i sve sam rijesio uz pomoc vas...
Zadnji uredio Smuchac : 10-08-2009 u 16:38 Razlog: Uklonjen off topic
Evo kako sam ja to riješio sa Windows XP i Windows 7:
Htio sam ostavit Windows Xp a ukloniti Windows 7.
opisat ću to u koracima da korisnicima foruma bude lakše za shvatit iako je sam postupak vrlo jednostavan, čak puno jednostavniji nego što su ranije obješnjavali!
1. Pokrenemo windows 7
2. Desni klik na Computer (ikona ne desktopu) properties
3. Kad se otvori prozor biramo Advanced System Settings (gore lijevo)
ili ovako >>> Control Panel -> Systems and Security -> System -> Advanced System Settings
4. Biramo tabulator Advanced
5. Pod Startup and Recovery biramo Settings
6. Pod System startup>>Default operating system biramo >>Earlier version of Windows (prijašnju verziju Windowsa)
7. Kliknemo na OK i restartamo računalo
8. Sad se već više ne pali boot izbornik i Windows Xp se automatski pokraće
(((9. Trebalo bi još pomoću Search hidden files and folders pronaći >> Boot.BAK i BootSect.BAK te ih obrisati jer su ostali od Windows 7, ali bez brige sve radi i bez toga!))))
Nakon pokretanja Windowsa Xp jednostavno formatiramo particiju na kojoj nam je bio Windows 7 (ili radino s njom što nas je volja) i to je to!
Zadnji uredio Chessmaster : 15-02-2010 u 22:17
Gens Una Sumus!_______>>Mi smo Hogari >> posjetite nas >> http://hogar-wifi.hr pogledajte mnogo korisnih linkova i stvari na ZDENAC FORUM
E sory sto se ubacujem al jel mi moze neko pomoc...imam windows 7 i napravio sam dual boot na windows xp al mi se windows 7 vise svidio i ne zelim imat dual boot...formatiro sam E:/ disk na kojem mi je bio xp al mi jos xp prikazuje pod "Earlier Version of Windows"...kako da to maknem ako netko zna...da mi sam odmah ucita windows 7...?
Rješenje se zove EasyBCD, program za uređivanje boot izbornika kod sedmice.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Hvala...Izbrisao sam ono pod Earlier version of windows na tom programu i sad mi odmah ucita 7-icu...puno hvala
Pozdravljam,
Evo i mene muči problem oko dual boot-a, no ja imam instalirane win 7 i imam potrebu za xp. E sad imam tri diska u pc-u i na jendom mi je win7 a na drugom xp koji sam naknadno instalirao. Jel se može nekako sad podesiti da pri bootanju dobijem opciju izbora OS-a? ili moram nešto od toga ponovo instalirati s tim da mi je trenutno sve podređeno 7-ici?
Nisam previše upućen,ali mislim da se to moze samo ako su obje instalacije na jednom disku pa makar i na drugoj particiji. Ako se radi o fizički drugom disku,najbezbolnije je da u BIOS-u po potrebi podešavaš koji HDD da boota,ili pak iz boot izbornika ako je dostuan prije podizanja sustava (ovisno o matičnoj ploči).
Evo da te prosvjetlim :-) nisi u pravu. Znači skinuo sam program EasyBCD, instalirao i od prve je proradilo kako treba. Zmači može se i radi besprijekorno :-). Eto možda nekom zatreba.![]()
Bookmarks