Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 19 od 19

Hybrid View

Forumaš
    Datum registracije
    Jun 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

fuji finepix s1500 ili sony dsc-h10?

Ovako: Vlasnik sam neispravnog kompakta fuji finepix f30 (žena ga smrdala), uskoro bi trebali postati roditelji, a trebat ce i za ostale prilike nam fotic (more itd.)

Taj fuji sto sam ga koristio je bio PRVA LIGA! Uglavnom to sam isto tako trazio i proucavao dok nisam slucajno naletio na njega u Mediamarku u Pechu, nije mi jasno zasto je Fuji tako slabo zastupljen u Hrvatskoj.

Uglavnom nisam neki strucnjak za digitalce, ali znam ove u kompaktnoj klasi jer mi je i supruga koristila u poslu sony, olympus i canon, al svi su bili NULA u usporedbi sa f30.

I sad bi malo ove jeftine ultra zoom dig.

Sta vi mislite o ova Fuji s1500 (1500kn) i sony dsc-h10(1600kn)

E da sad mi je jos malo upao u oko i FUJI FINEPIX F200 (mada nije ultra zoom), samo ne znam koliko dodje kod nas. JEL ZNA NETKO?

Forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    H10 dosta ljudi koji ga imaju hvale.. ja ga nisam isprobao. Za ovaj fuji 1500 pojma nemam, ali F200EXR je pila i po... doduse ne znam jel ga ima kupit kod nas uopce i bit ce skup. Inace mali Canoni (ixusi i A serija) su uvijek bili dobar odabir u toj klasi, sony W serija isto solidna.

Forumaš
    Datum registracije
    Jun 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    za fuji f200 znam da je pila, ali morat cu nazvati bratulic-a ili fuji hrvatska da pitam za cijenu. Nisam ga vido u Mediamarktu u Pechu (vidio sam j120 i bio je neki 1000 i sitno kn, a bio je i j250 al se ne sjecam cijene).

Sto se tice canona serija ixus, izmedu njega i f30 sam se dvoumio. Al kazem da sam sa f30 bio prezadovoljan.

Vidis zato i jesam u dvoumici izmedju ultra zoom dig.(nije skup) i kompakta (primjer f200 ima 5x zoom, bolji senzor, baterija litij. manualne postavke, al je zato vjerujem dosta skuplji)

Na ovom mom prijasnjem mi je bateija isto bila litij.(trajala je pun k.....) i imao je manualne postavke te ISO3200)

Forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vjerujem da ti je f30 bi savrsen, fuji je dosta podcijenjena firma koja svakih nesto vremena slozi sjajan fotic...

Forumaš
    Datum registracije
    Jun 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma fora je u tome sto ultra zoom bi kupio za do nekih 1600kn, a kad bi isao na kompakt onda bi uzeo primjer fuji finepix f200, ali vjerujem da mu je cijena preko 2,5 cigle, a to mi je malo puno

Forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gle moras otic na stranice koje imaju masu test shotova za modele koje gledas i usporedjivat na svoje oci. Dpreview, imaging resource i slicno. Tako ces biti siguran da uzimas sto ce ti pasat, tj dal ti se isplati npr. ic na skuplji F200 nasuprot jeftinijeg modela.

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2008
    Godina
    49
    Bodovi
    4.177
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.177, Nivo: 15
    Bodovi: 4.177, Nivo: 15
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nemam iskustva sa Fuji aparatima, ali imam sa Canon Ixusima i Sony T serijom od kompaktnih.
    Ixus se meni pokazao kao odlican, a trenutno imam jedan Sony T serije koji je po meni nesto losiji od Ixusa.
    Vidim da te zanima i H10, a ja inace imam H3 koji ima iste specifikacije kao i H10.Taj fotic je za svaku preporuku i bio bi potpuno zadovoljan s njim.
    U svim testovima vidim da ga hvale...potpuno opravdano po meni.

Forumaš
    Datum registracije
    Jun 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uglavnom ovako:

Ultra zoom jeftini: Fuji finepix s1500 (1500kn), Sony H10 (1600kn) AKO NETKO ZNA NEKI JOS NEK NAVEDE.

JEFTINI KOMPAKTI: SONY W120 (800KN), CANON A590 (800KN), PANASONIC Nikon Coolpix S220 (1200KN), FinePix F40fd (1100KN), Panasonic, DMC-LZ8 (800KN).

ZA OVE JEFTINE KOMPAKTE ZNAM DA SU OK, SAD JEDINO KOJI (AKO NETKO ZNA JOS KOJI NEK PREDLOZI)

ODUSTAO SAM OD SERIJE F KOD FUJI-A I SERIJE IXSUS, PREVISE JE TO PARA ZA OBITELJSKI FOTIC

Forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eh, pa sto jos ima negdje za kupit LZ8? Ja sam ga kupio pred par mjeseci, bila je dvojba izmedju njega i A590IS. Uglavnom po sampleovima koje sam vidio A590 je nesto ostriji (softversko ostrenje) i bolje izalazi na kraj sa sumom, ali ima losiji video, manje sirokokutan objektiv i malkice mutniji objektiv na rubovima pa sam ipak uzeo panasonica.

I nisam pozalio, ali LZ8 nema kraj trazit na viskokom ISOu, vec na ISO400 zna bit gadnih problema... doduse taj fotic mi treba da ga nosim sa sobom na bicilu tako da uvijek slikam po suncanom vremenu pa mi sum ne predstavlja problem. Slike i video (848x480@30fps) su super.

Nikon S220 ne bih bas preporucio, isprobah S230 i nije bas los, ali mislim da je canon i panasonic bolji, vjerojatno i sony. (osobito jer suu 600kn jeftiniji od S230)
    http://www.usporedi.hr/slike_uzivo/pogled/3102/

Jedino ako se zelis malo novcano protegnut, razmisli o Sonyu W290, iznenadjujuce je dobar
    http://www.usporedi.hr/testovi/pogled/3106/

Forumaš
    Datum registracije
    Jun 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uglavnom se slazem s tobom, jedino ne znam za sony.
    Znam dosta njih koji imaju sony pa sam se malo igrao s tim kompaktima i bas mi i nisu neki pogotovo slike unutra ili po noci.
    Vidis za panasonic nemam pojma, al vjerujem da je ok (jedino mi je jedan rodak ima neki, al bas entry kompakt pa mi slike i nisu bile nesto)
    Za Canon i Fuji mislim da su ok, e jedino sam sad malo proucavo pa naletio na neki pentax optio v20 (1000kn) jel znas sta o tome?

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao sweex1978 Pregledaj post
    Uglavnom se slazem s tobom, jedino ne znam za sony.
    Znam dosta njih koji imaju sony pa sam se malo igrao s tim kompaktima i bas mi i nisu neki pogotovo slike unutra ili po noci.
    Vidis za panasonic nemam pojma, al vjerujem da je ok (jedino mi je jedan rodak ima neki, al bas entry kompakt pa mi slike i nisu bile nesto)
    Za Canon i Fuji mislim da su ok, e jedino sam sad malo proucavo pa naletio na neki pentax optio v20 (1000kn) jel znas sta o tome?
    Optio V20 nije ne razini ostalih modela u raspravi.

Fuji F30 je vrlo specifican i nadasve hvaljen model i biti ce vam tesko pronaci dostojnoga nasljednika, pogotovo za novac koji mislite uloziti.

Sto se ultra compact dvojbi tice...moj savjet je da se odlucite za nesto iz Canonove game ili ako zelite stvarno povoljno proci da uzmete Sony DSC W120 model (od entry modela definitivno best buy).

Od zoom modela moj glas ide Sony - ju H10 (H20 je aktualan model ali specifikacijama ne odudara gotovo uopce od H10 modela).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Jun 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uglavnom da se pohvalim
    Postao sam vlasnik dslr Sony-a a200 kit 15-70mm
    Star 11mjeseci, garancija jos godinu dana, ni jedna ogrebotina, ispucano 2000 snimaka.
    Kupljen za 2000kn

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao sweex1978 Pregledaj post
    Uglavnom da se pohvalim
    Postao sam vlasnik dslr Sony-a a200 kit 15-70mm
    Star 11mjeseci, garancija jos godinu dana, ni jedna ogrebotina, ispucano 2000 snimaka.
    Kupljen za 2000kn
    Znaci odluka je pala na nesto ozbiljnije od onoga sto se u raspravi spominjalo.

Cestitam na kupnji.

Zelim mnogo dobroh fotografija sa kupljenom opremom.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne znam nis o tom pentaxu nazalost...

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    2.605
    Nivo
    11
    Bodovi: 2.605, Nivo: 11
    Ukupna aktivnost: 30,1%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    od olya je sigurno bolji,za tu lovu nisi mogao kupiti bolji novi aparat

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

khm

(zašto ja ne dobijem mail kad netko odgovori na forum)

...hvala na utjesi, jer nekako mi izrada, plastika, poklopac baterije ne djeluje obećavajuće, dok sam mju jednom nehotično fino opalio o stol i ništa, ni ogrebotine..
    Ne kažem da planiram bacat foto. al ono...
    Nego, de reci neke konkretne stvari ako se kužiš, po čemu je bolji?

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    2.605
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    po većini karakteristika,blic,stabilizacija ,zum,kreativniji ,vjerovatno si dobio i adapter i sjenilo

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Fuji finepix J100 ili Olympus Mju 1040
    By bubbaloo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 05-04-2009, 09:50
  2. Fuji finepix f40fd vs f100fd vs z100fd vs Sony W120
    By Miki Mikich in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 08-07-2008, 09:25
  3. fuji finepix s5700
    By ajvl in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 06-09-2007, 21:15
  4. Fuji FinePix S9000
    By Tuljan_A.net in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 02-05-2006, 14:24
  5. Problemi s Fuji digitalcima (Fuji S2Pro , Finepix A303, F410 i F700)
    By cook22 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 05-10-2005, 10:50

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove