Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 111

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mobitel
    3G iPhone/Android G1
    Operater
    Vip/T-Mobile/Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iPhone se najviše prodaje u klasi da li to znači da je najbolji?
    ne prodaje se najviše u klasi, BB je prešišao iPhone u prodaji, a Nokia da ne govorimo. Nije u tome fora.

Onda bi se svi auti u HR trebali zvati "Astra killer" jer je to auto koji se prodaje najviše, što sigurno ne znači da je najbolji.
    osobno me neopisino vervira taj termin "iPhone killer" jer označava da se proizvođači ne orjentiraju na ono što je najbitnije - donošenje inovacija, novih koncepata i razvoja potpuno novih jedinstvenih riješenja , nego se koncentirraju na to da dokažu da je njohov telefon bolji, jači, veći od onog prethodnog. Čista nebuloza ako pitate mene.

Da je netko od proizvođača htjeo pokopati iPhone, što je zaista sada teška misija, jednostavno bi prodavao uređaje poput X1 za cijenu od 100€ u dućanu. Ta sklapanje jednog X1 ne dođe više od 20€, a bome ni iPhonea.
    Varaš se, cijena kod skupljih uređaja nije ključna stavka, ako bi se prodavali ispod cijene koštanja (dakle sa minusom) normalno je da bi se jako dobro prodavali, ali to nije cilj. Cilj je prodati što više uređaja koji istovremeno imaju najveću moguću profitnu maržu.

Samo materijal utrošen u jedan Palm Pre košta 170$, Za iPhone je izračunato da je to oko 120 ili 140$.

= Citat = Izvorno postao mbusic Pregledaj post
    Nemrem uredit post (ne znam zašto, ako smeta nek moderator spoji) zato ću vamo nadodat. Nitko od vas nema mobitel, i sad ga idete kupit, i nudi vam se X1 za 150 kuna u simpa, tele2,... paketu. Koliko od vas bi ga uzelo?
    Nema tko ne bi, ali to nije glavno pitanje. Pitanje je koliko bi ljudi ostalo na toj WinMo katastrofi nakon što im se po prvi put ukaže prilika da kupe nešto što drugo. Pitanje je da se nudi X1 za 150 i HTC Touch HD (ili bilo koji drugi "solidan" Winmobile) za 1000 koliko bi ostalo na X1. Ja duboko ( ali duboko razočaran sa X1, a bome i X2 po svemu do sada napisanom). SE je bio jedan od prvih velikana u Smartphone klasi sa P serijom UIQ i X1 im nije trebao.

NHF tebi jer vidim da si X1 fan i to je ok, ali neke stvari jednostavno ne možemo negirati
    Zadnji uredio Bi0 : 16-06-2009 u 13:24

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Sve redom
    Godina
    36
    Bodovi
    17.563
    Nivo
    32
    Bodovi: 17.563, Nivo: 32
    Bodovi: 17.563, Nivo: 32
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Bi0

1. BB - svi uređaji zajedno možda, Nokia također. Nijedan uređaj sam za sebe nije prešišao prodaju iPhona

2. Cijena od 170$ za Palm Pre - iskreno ne vjerujem da je tako visoka cijena, ali eto (mislim samo na materijale koji su unutra). Osobno smatram bez obzira što oni rekli da je cijena samih materijala potrebnih za sastavljanje tog mobitela max 20€, ali evo ako tako kažu, amo reć da je to cijena

4. Tko bi ostao? Pa ljudima se već godima nudi Linux, Mac,... Koliko bi ljudi ostalo na Windowsima da im se ponudi nešto drugo? Evo ti odgovora, isto onoliko koliko i na windowsima na mobu, možda neznatno manje? Da li ti ovaj tekst tipkaš sa možda Mac-a? Možda i jesi, jedan od 100...
    A koje to stvari ne možemo negirat? Da je spor? Jeli to jedino? Koliko god ovih tekstova čitam, sve mi se svodi na kraju na jedno.

iPhone user: WM je spor, iPhone je brz, iPhone je nenadmašan, ima sve
    WM user: iPhone nema bluetooth, kameru, besplatne aplikacije, tipkovnicu...

I HTC TouchPro i X1 su isti komad plastike sa drugom značkom. Ista ih tvrtka proizvodi i sklapa, isti software imaju, isti su ukratko. Pitanje je samo tko voli SE, a tko ne. jedina stvar koja ih razlikuje je ta što X1 ima panele i može skočit iz kože WM u iPhone, TouchFlo ili bilo što slično tome samo jednim klikom. Ako te baš toliko zanima, napravit ću ti jedan video review kako se X1 u 2s transformira u iphone ili htc ili što ti srce već želi.

Molim te da mi navedeš jedan WM koji je zbog nečega u prednosti nad X1. Samo jedan uređaj i naravno argumentiraj. Možeš reć HTC Touch HD, ima veći ekran, koristio sam ga, stvarno je ljepše imat veći ekran, ali nema tipkovnicu,...

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mobitel
    3G iPhone/Android G1
    Operater
    Vip/T-Mobile/Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mbusic Pregledaj post
    1. BB - svi uređaji zajedno možda, Nokia također. Nijedan uređaj sam za sebe nije prešišao prodaju iPhona
    Da ponovim u krivu si BlackBerry je prešišao prodaju iPhonea u prvom kvartalu (ukupno sa svim modelima), isto tako je i sa Nokiom.

2. Cijena od 170$ za Palm Pre - iskreno ne vjerujem da je tako visoka cijena, ali eto (mislim samo na materijale koji su unutra). Osobno smatram bez obzira što oni rekli da je cijena samih materijala potrebnih za sastavljanje tog mobitela max 20€, ali evo ako tako kažu, amo reć da je to cijena
    Postoji Bill of materials, koji kaže da je cijena samih materijala. 20 eura je daleko premalo (samo flash modul košta toliko) i vjerojatno ti se čini jer nisi previše upućen u proizvodne procese ( ne napadam nikoga) samo konstatiram.

Firma koja se bavi industrijskom analizom ovakvih stvari iSuppli koji zarađuju nemale novce analizirajući troškove i prodavajući te reportove. Dakle rastave ga na sastavne dijelove, analiziraju točno o kojem se dijelu rade, i pronađu trošak u cijeniku

iSuppli's total Pre cost estimate of $170.02 consists of a hardware cost of $137.83, manufacturing and basic test costs of $9.58, and software and licensing costs of $22.61.
    Isto tako imaju i za BB i za iPhone i Xperiu i svaki drugi mobitel.

4. Tko bi ostao? Pa ljudima se već godima nudi Linux, Mac,... Koliko bi ljudi ostalo na Windowsima da im se ponudi nešto drugo?
    O ne to je jedan drugi par cokula daleko kompleksniji od neke rasprave na forumu. o tome nećemo jer će se rasprava pretvoriti u Mac VS PC vs Linux war

Evo ti odgovora, isto onoliko koliko i na windowsima na mobu, možda neznatno manje? Da li ti ovaj tekst tipkaš sa možda Mac-a? Možda i jesi, jedan od 100...
    Ja ovaj tekst tipkam sa Ubuntua instaliranog na Lenovou (posao), doma me čeka mac. Radim na obje platforme a prije toga sam 20+ godina bio na windowsima (od 3.11 na dalje), čim sam skupio dovoljno znanja, napravio sam tranziciju na Linux pa nakon toga na OS X. Toliko ću reći o tome.

A koje to stvari ne možemo negirat? Da je spor? Jeli to jedino? Koliko god ovih tekstova čitam, sve mi se svodi na kraju na jedno.
    Da je nezgodan, spor,, nepraktičan, nelogičan Izgleda prekrasno ali to mu je ujedno i glavni adut. Random primjer - one ledice sa strane koje bi trebale biti indikatori pozva/maila/smsa , nije mi jasno koji je pametnjaković stavio tu gdje jesu, aposlutno nevidljivi u bilo kojem položaju osim kada se okrene na bok ( valjda sugerirajući da će ga ljudi nositi u side holsteru). Ustvari najveća zamjerka je defintivno Win Mobile i form factor.

Jedina svijetla točka je trackpad i prekrasan ekran, sve ostalo? od jedne firme koja je dala legendarne smartphone modele kao što su P800 i P900? Teški podbac i nadam se da će se kad tad vratiti na UIQ ili smisliti nešto novo.

I HTC TouchPro i X1 su isti komad plastike sa drugom značkom.
    A ne, tu si debelo u krivu i to se vidi na prvi pogled pri prvom dodiru sa jednim ili sa drugim

Ista ih tvrtka proizvodi i sklapa, isti software imaju, isti su ukratko.

Koja ti je ovo logika, možda sam krivo shvatio ovu rečenicu pa je molim te pojasni

Pitanje je samo tko voli SE, a tko ne. jedina stvar koja ih razlikuje je ta što X1 ima panele i može skočit iz kože WM u iPhone, TouchFlo ili bilo što slično tome samo jednim klikom. Ako te baš toliko zanima, napravit ću ti jedan video review kako se X1 u 2s transformira u iphone ili htc ili što ti srce već želi.

Oprosti ali nećeš moći, moći ćeš napraviti kozmetičke preinake na UIu ispod toga će i dalje biti onaj isti stari WM kojeg sam naučio mrziti tijekom godina. Sa katastrofalnim memory managementom, memory leakovima, odvratim registry sistemom i neintuitivnim sučeljem... gle ti ne pričaš sa nekim tko je bio 2 mjeseca na win mobilu i odlučio da mu nevalja. Ja sam GODINAMA ( jer nisam imao izbora) koristito Win Mobile, i vrlo dobro znam šta je to Win Mobile i što je to Palm i svaki drugo mobilni OS.

Molim te da mi navedeš jedan WM koji je zbog nečega u prednosti nad X1. Samo jedan uređaj i naravno argumentiraj.
    Hm gdje da počnem? Pa iskreno stari MDA pro je bio bolji od Xperie u svakom pogledu. HTC Touch Pro? Touch Pro 2? Heck pa čak su mi i TyTN i TytN II bolji od Xperie.

HTC definitivno ima daleko veći smisao za napraviti tipkovnicu (općenito smartphone takvog tipa) nego SE, tipkovnicu samo navodim jer vidim da ti je to jako bitna stavka? Iskreno? HTC DREAM koliko god bio loše napravljen opet ima daleko bolju QWERTY tipkovnicu od Xperie.

I samo jedna stvar, kako se ovo pretvorilo u Xperia/windows mobile thread???
    Zadnji uredio Bi0 : 16-06-2009 u 16:23

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    n85
    Operater
    T-mobile, Vip, Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bi0 Pregledaj post
    NHF tebi jer vidim da si X1 fan i to je ok, ali neke stvari jednostavno ne možemo negirati
    tako sam morao i ja reagirat kada su neki poceli da je iphone najbolji uredaj na svijetu NHF

sad vise ni X1 nije dobro...

jel se u ovaj topic uopce smije javit netko ko nije zagrizeni fan iphone-a?

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Internet i ostale opcije
    By Brane333 in forum A1
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 25-03-2009, 22:12
  2. Odgovora: 4
    Posljednji post: 14-01-2009, 23:08
  3. Odgovora: 4
    Posljednji post: 08-02-2008, 19:20
  4. pitanje za elektrotehničare i ostale
    By Ifrit in forum Mobil Internet c@fé