Join Today
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 111

Threaded View

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    7.628
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.628, Nivo: 20
    Bodovi: 7.628, Nivo: 20
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ok halek, manje više imaš pravo. Ali...pošto koristim PDA skoro desetak godina i neću sad reć da mi je struka telekomunikacije raćunala i to. Još uvijek studiram (i to bez preseravanja uspješno) ali studiram upravo takve stvari, a iz hobija sve to još proširujem i vrlo često uleti neki poslić upravo jer sam znatiželjan pa naletim na svašta. U ovoj mojoj priči neće bit direktora jer ih nema ni u stvarnosti, ja sam samo normalan tip kojeg računala nevjerojatno zanimaju. I kao što sam već rekao u nekom od prijašnjih postova samo što nisu bili kilometarski pa su vjerojatno prošli nezamjećeno windows mobile nije zamišljen kao platforma za mobitel, ona je nadograđena. Nekoć to niej bio problem zbog malih fileova na pda urađeajima ali danas u doba multimedije se to osjeti stravično. Fragmentacija i način punjenja radne memorije su identični problemu na stolnim windowsima uz razliku što mobilni uređaji nisu u mogućnosti defragmentirati trajnu memoriju a nemaju ni real-time flush radne memorije. Upravo zato svaki wm uređaj treba restartat svako malo a nakon nekog dužeg vremena i formatirati. Mac os x desktop verzija je BSD operativni sustav (praktički bi ga se dalo nazvati unix jer rade skoro identično) kojem je apple dodao svoj (ali jako dobar API). Znam da ovo neće većini puno značiti ali onima kojima nešto znači će po tom raspoznat da razumijem o čemu govorim. Iphone je vrlo zatvoren što se tiče operativnog sustava i nije lako učiti o njemu, ali po onome što sam zasad uspio saznat mogu reći da je koncepcija pošto se radi o mobilnom uređaju bolja nebrojeno puta jer nema klasičnog straničenja (pagefile) (opet ako ne zante što je ne pitajte nego za ove malo upućenije da vide o čem se radi) nego imate sistemski dio radne memorije i aplikacijski koji se prazni u POTPUNOSTI čim izađete iz aplikacije, zato se ne doagađaju trzanja, zastoji i nije potreban restart zbog dužine korištenja nego eventualno zbog nekog sistemski kritičnog updatea. Kad bih mogao ilustrirat, nakon jednog dana korištenja RAM u wm uređaju izgleda ovako:

dok je kod iphonea ovako:
    IIIIIII SISTEM IIIIIII APLIKACIJE IIIII

A sad famozni multitasking. Koje to dvije stvari stvarno možeš istovremeno obavljati na mobilnom uređaju? Tko god trenutno koristi wm uređaj priznajte da je prva stvar koju ste se zapitali je wtf zašto kad stisnem x se aplikacija minimizira umjesto da se ugasi a druga stvar je bila traženje aplikacije koja će stvarno ubit program umjesto minimizacije za vas. Spomenimo windows7(ne windows mobile) koji će imati verziju za netbooke na kojoj je moguće imati otvoreno samo 3 aplikacije istovremeno. Zašto?
    1)jer je na netbooku nepotrebno imati više
    2)čuvanje resursa
    3)brzina sustava
    Ako na netbooku je dovoljno 3 a onda je po meni u redu da na mobitelu imaš samo jedan program kojem je operacijski sustav i svi resursi potpuno dodijeljen, nego višestruki rad na više mjesta. Dok nisam krenuo u malo ozbiljnija istraživanja, dobro tomu sad već ima preko 7 godina sam mislio (bez uvrede macovci) ali ma, windows je glavna stvar, mac useri su glupi ameri. oni malo slikice, malo video šta će njima više. Dok je realnost potpuno drukčija. Prvo sam proučavao linux u najmanje detalje da bih nedavno prešao i na mac os iz znatiželje a zaključak mi jedino da prvom financijskom prilikom nabavljam macbook. Svi se sad pitaju kakve veze imaju računala u svoj toj priči? e pa manje više sve oko vas što nije pc vrti dobar stari linux. na net ste spojeni ruterom koji je najvjerojatnije linux-based, (Linux je vrsta nadgradnje na unix) i zamislite sad ovo...tadaaaa iphone je kao i mac os zasnovan na unixu. Googleov android-linux. Lg arena-linux. Da ne tupim dalje jer će većini ovo biti nepotrebno i dosadno s tehničke strane vam mogu vjerojatno bez problema svaki dio vaših svađi potvrdit/pobit.
    Zadnji uredio Corunir : 16-06-2009 u 00:41
    Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran

Slične teme

1. Internet i ostale opcije
    By Brane333 in forum A1
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 25-03-2009, 22:12
  2. Odgovora: 4
    Posljednji post: 14-01-2009, 23:08
  3. Odgovora: 4
    Posljednji post: 08-02-2008, 19:20
  4. pitanje za elektrotehničare i ostale
    By Ifrit in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 18