Vidim da si je Ico dao truda za smislen post, svaka cast na tome. Za razliku od Bokyz, ciji postovi nemaju smisla.

Ja sam bivisi ponosni vlasnik iPhone classica koji sam zamijenio za Nokiu E71. To sam napravio jer sam u kuci jos imao 3G i mislio sam mami dati E71 a sebi uzeti 3G. To nisam napravio, evo zasto.

Prvo cu o iPhone pricati. Cim su ga najavili sam pratio sve moguce i ne moguce vijesti, iscekivao trenutak kad cu ga i ja sebi moci nabaviti. Posto je bio relativno skup, odlucio sam se za iPod touch koji sam koristio neko vrijeme. Toliko mi se svidio, da sam naprosto morao nabaviti iPhone, jer nema smisla furati mp3 player non stop sa sobom, a toliko mi je odlican bio da sam to htio
Pruzila se prilika, dao sam svoj K850i i PSP za iPhone classic, taman u vrijeme kad je 3G dosao u italiju otkljucani, jer ga je taj covjek tad kupio. Bio sam presretan, gotovo niti s jednim telefonom nisam bio toliko zadovoljan. A sigurno sam ih 50tak promijenio do sad.
Nakon pocetnok odusevljenja pocinju me smetati sitnice. Tele2 internet je bio uzasno spor, nije to 3G, stranicu bi po minuti, minutu i pol otvarao. Zvucnik je bio uzasan, nista se ne bi od muzike culo. Nema izvjesca i brojaca slova a saljem 600-1000 poruka mjesecno. Svejedno mi je bio odlican telefon, nekako sam presao preko tih sitnica.
Nakon toga majka dobiva sluzbeni 3G. Njoj naravno touch me pase, sto zbog noktiju, sto zbog ostalih stvari, vise voli tipke.

Joj, tek sam sad skuzio kako mi se ne da pisati esej koji vjerovatno nitko nece procitati

Da skratim cijelu pricu.

Za ono sto meni treba od moba (mp3 player, internet, youtube, IM, email, veliki ekran, dobar preglednik slika) je iPhone puno bolji.
E71 je mozda najbolji telefon 2008. godine ali nije u tim stvarima bolji od iPhonea. U globalu vjerovatno je.

Sapienti sat.