Da samo napiše svoje mišljenje oko iPhone-a i ostalih mobitela
Kao što se može vidjeti u mom potpisu, imao sam dosta mobitela, razne "platforme"
Dugo vremena sam vagao kad sam kupovao zadnji mobitel. vagao sam između iPhonea 3G i Nokie E71
Na kraju, na moju sreću sam kupio E71
iPhone 3G mi ima bratić, tako da ga dosta često imam u rukama, i mogao sam ga usporediti sa svojom E71.
Evo mojih razloga zašto prije 4 mjeseca nisam uzeo iPhone 3G:
Baterija traje relativno kratko , a nemožeš sam ubaciti rezervnu bateriju
prije 4 mjeseca nije bilo Turn-by-turn navigacije, već samo google maps. pa kad se malo baci računica koliko bi izašlo da te navigira u inozemstvu, tj u roamingu, može se kupiti dobar motor za te novce (neznam kako sad stvari stoje) , dok sam na put do CH i nazad sa svojom E71 na GPS potrošio ravno 0,50kn (jer sam u Hrv uključio A-GPS, a putem ga izgasio)
Za multimedijalni telefon, što iPhone želi biti, sinkronizacija svega preko iTunes-a, nije baš najzgodnija. Ja svoj E71 spoji kao mass memory i samo c/p filmova i muzike
Prije 4 mjeseca nije bilo mogućnosti slanja ičega preko BT-a (meni je to veliki nedostatak)
MMS i video se mogao snimati samo sa dodatnim aplikacijama (što je opet malo nehvatljivo ako se uzme u obzir da je to multimedijalni mobitel)
A jedna od negativnih strana za mene je također i to što dosta aplikacija mora biti spojeno na net (tako su mi rekli ljudi koji koriste iPhone), pa je potrebna i neka iPhone tarifa, jer W'n'W od 25MB je "ništa" za iPhone 3G
Još jedna od negativnih strana je ta što nema nikakve tipkovnice. dugo vremena se bez nekih posebnih aplikacija nije moglo pisati SMS-ove u landscape modu
Nema izvješća o isporuci poruke, već se moraju stavljati nekakvi znakovi na početak poruke (mislim WTF! to sam radio prije 3-4 godina na starim mobitelima)
Komplicirano ubacivanje melodija zvona (prije par mjeseci je to bilo ograničeno na svega 5 ili 10)
Prilikom kupovine, tj biranja između E71 i iPhone-a je bilo još nekih sitnica, ali ove koje sam nabrojao su me nekako najviše smetale
Jedino što mi se sviđa na tom iPhone-u je izbor igrica u AppStore-u.
Ali samo igrica.
te browser.
Uvjerio sam se da je stvarno kvalitetno napravljen, ali isto tako je napravljen i moj E71.
Za symbian, a pogotovo za WM platformu ima puno više korisnih aplikacija nego za iPhone, a k tome još i besplatnih.
Ali sve ovisi za što kome treba mobitel.
Ako tražiš više korisnih aplikacija, onda je bolje uzeti mob sa nekom drugom platformom.
Ako tražiš mob za zafrkanciju, za igrice ili kao drugi mobitel, onda tu iPhone jako dobro prolazi.
A razlog jako dobre prodaje iPhone-a, ne leži baš u korisnim aplikacijama i "poslovnoj" iskoristivosti samog uređaja koliko leži u jako dobrom marketingu Apple-a.
Da se napravila normalna reklama za iPhone 3G, a ne spektakl i najava da će promijeniti svijet mobilne komunikacije i šta ja znam čega, nebi bio baš previše prodavan.
Ali ljudi vjeruju u reklamu te u pakiranje i brand.
I još samo jedan stvar:
ako ima puno uređaja za prodaju u oglasniku, nemora značiti da su to najprodavaniji mobiteli i da su super.
Moje mišljenje je da su bolji oni uređaji koji se prodaju u manjoj količini i koje je teže naći u oglasniku.
Kao što je Halek rekao, ljudi su ga pokupovali da vide što je to iPhone.

Odgovori uz citat
Bookmarks