Nemoj ga kupiti jednostavno nije za tebe, šta bi se mučio.
Iskreno sumnjam.ko je tebi sta govorio za sto ti treba mobitel? ja sam govorio na temelju svog iskustva i na temelju jos 100 ljudi oko mene, koji su takoder koristili iphone.
Isto tako iskreno sumnjam.i ja ga nisam kupio, jer nebi dao ni 100kn za njega...ja sam ga dobio za 1kn takoder preko t-mobile.![]()
Mogu ja? Vrlo blizu 30, skoro deset godina "igranja" sa raznoraznim PDA/Smartphone/telefonima i spravama od prvog Palm Pilota, prvih Win CE/WM i inih uređaja, BlackBerrya, Androida i nadam se ponovo Palmu.idemo onda redom... kazes najiskoristiviji mobitel koji si ikada imao...
za pocetak da dobimo sliku korisnika...koliko imas godina? za sta ti to konkretno upotrebljavas iphone da ti je tako dobar i iznad svih nokia ili SE mobitela?
Za što ga upotrebljavam? Za aposlutno sve što je normalnom čovjeku potrebno. Posao? Najbolj browser u klasi bez premca i bez diskusije, symbian i bilo koji uređaj (izuzev Palm Prea kako vidim) tu nema šta tražiti.
Mailovi ? 7 različitih mail accunta ( 1 poslovni exchange i 1 IMAP) ostalo IMAP razno. Dnevno 30-50 mailova pročitano 10-20 odgovoreno... za ostatak vidi na dno posta...
Joj oprosti ali ovo je TEŠKI bullshit i ne da nisi blizu ikakvih "šefova" nego ih nisi ni sreo na ulici. 90% mobilnih telefona višeg managementa je dobiveno po corporate liniji i DEBELO predvladavaju Windows Mobile uređaji(HTC uglavnom) i BlackBerry, ako se i nađe koja Nokia onda to sigurno nije N95 nego neka iz E serije (u zadnje vrijeme poplava E71). N95 ti je u glavi zato jer je za tebe "pojam" mobilnog uređaja ali da imaš ikakve veze sa "corporate" svitom kao što se busaš u prsa znao bi da su samo sporadični.a inace se bavim mobilnom industrijom, i u drustvu sefova njemackog telekome, austrijskog, ruskog, hrvatskog, srpskog itd... niti jedan od direktora, voditelja projekta, managera itd...mozda sam vidio da jedan od njih koristi iphone, dok je 95% ostalih koristilo primjerice n95 8gb. slucajnost? ili mozda dovoljno sama cinjenica da ljudi koji mogu i imaju znanje i imaju mogucnosti i koriste mobitele 10000% vise nego pol nas tu s foruma, i upravo takvi ne koriste iphone?
toliko o "iskoristivosti" doticnog mobitela.
JOš jedan razlog zašto mislim da si full of ... oko ove gornje citirane izjave je i ta da svi "šefovi" ne mogu nazivati naprednim korisnicima, nego im aposlutno SVE podešava netko drugi, dobiju već iskonfiguriran i podešen uređaj sa onim što žele. i kad im nešto zašteka zovu nekoga da mu se to podesi/instalira/iskonfigurira.
Još jedan bullshit, jer Apple nema predstavnika za Balkan. Dobit će ga 1.7 ove godine i ako si sa nekim razgovarao to sigurno i provjereno nije bio nikakav "predstavnik Applea za Balkan" jer apple nezna da Balkan postoji. Mi spadamo pod "rest of the world" zajedno sa zemljama kao što su Sudan, Kongo, UAR, Siera Lenoe itd. Jeidni razlog zašto smo dobili iPhone je T-mobile (odnosno Deutsche telekom) i za njih vjerojatno iznenađujuće dobar uspjeh prvog iPhonea kojeg su ljudi donosili od kud su znali. Community koji se na ovim prostorima stvorio oko iPhonea je definitivno bio jedan od glavnih pokretača toga, nikakav Apple, a pogovoto ne Apple Europe.a u razgovoru s predstavnikom appla za nas tu balkan, iphone je ciljan za mladu publiku, kojoj je gust po satom biologije ici na fejs napisat status...i zaista u tom razmjeru iphone-u nema premca. osobno mrzim touchscreen na mobitelu, al priznajem da TS na iphone je daleko najbolji sto sam ikada probao.
zato mobitel i je bio ogranicen na mladu populaciju, jer da bi mogao slat obicni MMS koji je standard u mobilnoj telefoniji zadnjih 10 godina valjda, si trebao radit jailbrejk, nac swirlymms program, instaliravat, restart, pazit da ne pobrises nesto sto moze sjebat mobitel itd...
Još jedan debeli oksimoron, kažeš ograničen na mlađu populaciju zbog MMSa? Da si među "šefovima" i toliko upućen u mobilnu industriju znao bi da je adopcija MMSa najveća među populacijom do 21 godine. Zbog čega je tako dobro prihvaćen među "mlađarijom" ako nema MMS koja je jedna od najbitnijih stavaka kod takve populacije. Rame uz rame slanju sličica i melodija sa mobitela na mobitel. I da MMS je nešto što odumire iz godine u godinu i zamjenjuju ga daleko jeftinije usluge ( mobile broadband) pogotovo sa rušenjem cijena u zadnje vrijeme. Onaj tko šalje 100 kb sliku za 3 kn (ili koliko je već) je i zaslužio da ga oderu kao majmuna.
Izričito (lol) i konkretno koristim ga za aposlutno sve što i svaki drugi normalan poslovni korisnik, Za provjeru i odgovaranje na više desetaka mailova dnevno, razgovore, smsove, pretraga informacija, čitanje rss feedova tako da mogu biti u toku sa novim trendovima ( a ne lupati nebuloze kao ovo gore citirano). Social networking? LinkedIn, Twitter, Facebook po potrebi. Za uslikati kakvu priručnu sliku ako mi DSLR nije pri ruci i uploadati na net (flickr, Mobile me) Odigrati neku logičku igru ako mi je dosadno, napisati i objaviti blog post. Provjeriti statistiku nekoliko siteova, slušanje podcastova na putu sa posla i na posao, vođenje statistike i potrošnje goriva, čitanje newsa, ssh na server na poslu ako mi se neda sjesti za računalo, malo instant messaginga, stanje u prometu ako putujem, i još hrpu stvari ovisno o trenutnim zahtjevima. I znaš šta? Nakon XX godina na symbianima, UIQima i WM daleko jednostavnije, lakše, intuitivnije i brže.mene bas zanima izricito, za sto konkretno vi koristite iphone, osim raznih aplikacija i igrica? koje su to dodatne prednosti tog mobitela osim sto je kao prijenosni play station...?
Zato nemoj biti toliko arogantan i misliti da znaš aposlutno sve na ovom svijetu, nego korisiti uređaj koji ti se sviđa i paše i na kojeg si navikao i prestani soliti nekome pamet praveći se da si nešto što nisi. Mkay?

ja sam ti osobe koji ce uvijek saslusat tude argumente i ako me uspijes uvjerit da je iphone bolji od jedne nokie...ja cu ga sutra ponovno kupit nazad... 
Odgovori uz citat

Bookmarks