Evo, iznio bih i ja svoje mišljenje.
Imam 16 godina (piše u profilu) i uglavnom koristim mobitel za igranje kada nešto (ili nekoga) čekam i, naravno, telefoniranje i slanje poruka.
Kao što pretpostavljaš, mobitel mi nije neophodan, i ne obavljam nikakve bitne poslove njime...
Ono za što ja koristim, mobitel mi je jednostavno savršen (još nigdje nisam vidio tako brz (osim dummy, naravno) mobitel, i tako dobru grafiku).

No, naravno, neće ti poslovnjaci koristit iPhone jer su njima (pretpostavljam) najvažniji pozivi i neke osnove karakteristike koje ima svaki mobitel danas, a to sve (možda i bolje, npr. kameru na mobitelu) mogu dobiti i za manje novce.
Sad, ako dobiju bilo koji mobitel za 1 kunu- argumenti su sljedeći ():
I, ako neki ne vole TS, već "trebaju" tipkovnicu- još bolje.
Neće se oni zaje****** sa JB i instaliranjem nekih igrica i programa za ubijanje dosade.
A, koliko sam ja shvatio, iPhone je napravljen kao prosječan mobitel (osnovne karakteristike), a naglasak je na aplikacijama i tim stvarima koje omogućuju korisniku da mobitel prilagodi svojim potrebama.
Nešto slično kao PS3, negdje sam čitao da se svaki PS3 prodaje s gubitkom od 100$, no to se nadoknađuje igrama koje dođu 400-500 kuna.
A, ima i dosta skeptika koji pljuju po iPhone- u, a da ga nisu niti imali u rukama (ne mislim na tebe, ima puno ljudi koji sude samo po kritikama koje su pročitali ili čuli od nekoga). Ja sam isto bio protiv i govorio da je smeće mobitel, no kada sam se malo pozabavio tim mobitelom- shvatio sam da je to nešto drugačije i da mi se sviđa to što iPhone može (ovo je kao oni na reklamama za madrace i slične gluposti )...