slobodno odgovori, bas me zanima sto ces recja sam ti osobe koji ce uvijek saslusat tude argumente i ako me uspijes uvjerit da je iphone bolji od jedne nokie...ja cu ga sutra ponovno kupit nazad...
ko je tebi sta govorio za sto ti treba mobitel? ja sam govorio na temelju svog iskustva i na temelju jos 100 ljudi oko mene, koji su takoder koristili iphone.
i ja ga nisam kupio, jer nebi dao ni 100kn za njega...ja sam ga dobio za 1kn takoder preko t-mobile.
ja nosim n85 zbog toga sto ima 5 mpx kameru, vga snimanje u 30 fps, navigaciju garmin, i nije touch screen. a ako mi zatreba ponekad, ima i wlan i internet...i sve zapakirano u kompektnom kucistu koje ne zauzima pol torbice kad ga nosim kao sto mi je iphone zauzimao
idemo onda redom... kazes najiskoristiviji mobitel koji si ikada imao...
za pocetak da dobimo sliku korisnika...koliko imas godina? za sta ti to konkretno upotrebljavas iphone da ti je tako dobar i iznad svih nokia ili SE mobitela?
ovo pitanje, nije podjebavanje...niti mi je namjera pljuvat po ikome ko koristi navedeni mobitel, i ja sam ga koristio preko 2 mjeseca, i bio je jailbrejkan i bile su instalirane hrpe aplikacije i gluposti...tako da znam sto mobitel sve moze i ne pricam svoja iskustva o mobitelu temeljem jednodnevnog testiranja u t-mobile centru.
a inace se bavim mobilnom industrijom, i u drustvu sefova njemackog telekome, austrijskog, ruskog, hrvatskog, srpskog itd... niti jedan od direktora, voditelja projekta, managera itd...mozda sam vidio da jedan od njih koristi iphone, dok je 95% ostalih koristilo primjerice n95 8gb. slucajnost? ili mozda dovoljno sama cinjenica da ljudi koji mogu i imaju znanje i imaju mogucnosti i koriste mobitele 10000% vise nego pol nas tu s foruma, i upravo takvi ne koriste iphone?
toliko o "iskoristivosti" doticnog mobitela.
a u razgovoru s predstavnikom appla za nas tu balkan, iphone je ciljan za mladu publiku, kojoj je gust po satom biologije ici na fejs napisat status...i zaista u tom razmjeru iphone-u nema premca. osobno mrzim touchscreen na mobitelu, al priznajem da TS na iphone je daleko najbolji sto sam ikada probao.
znate koja je bila posalica kada je iphone 3g dosao kod nas na trziste? " ej, aj upali bluetooth da ti posaljem pjesmu "...jer tada jos nije bilo ibluetooth i ko zna cega sto tek hakeri nakon nekoliko mjeseci uspjeli sredit.
mobitel u tom cjenovnom rangu, za poslovne korisnike je kao sto sam napisao - smece. bez uvrede ikome. a sad za djecu i nas mlade to predstavlja gust, 80% ga je kupilo samo zato da se moze hvalit da ima iphone, 10% ga zaista koristi sve njegove mogucnosti, dok ostalih 10% ni ne zna napravit jailbrejk i koristi ono mizerno malo sto mu mobitel sam po sebi nudi kad ga upalis.
zato mobitel i ja bio ogranicen na mladu populaciju, jer da bi mogao slat obicni MMS koji je standard u mobilnoj telefoniji zadnjih 10 godina valjda, si trebao radit jailbrejk, nac swirlymms program, instaliravat, restart, pazit da ne pobrises nesto sto moze sjebat mobitel itd... toliko rada i potrebno informatickog znanja ( koji mnogi uzimaju zdravo za gotovo, pa misle da moras biti uber idiot ako to ne znas napravit ) samo da bi imao MMS na mobitelu? svasta
dovoljno govori cinjenica da nisi mogao doc u t-centar, kupit iphone, otic iza ugla, stavit karticu i odmah pocet uzivat u svom novom mobitelu, nego si morao imat kompjuter, instalirat itunes, dat broj kreditne kartice...( sto opet da skuzis trik kako to ne moras, moras trazit po googlu tips and tricks da znas sto treba napravit da registriras account na istore bez kartice )...a da ne spominjem da za promjenit najobicniju melodiju zvona, ti takoder treba kabel i kompjuter, jer to naravno ne mozes u samom mobitelu. ispricavam se, ako su u zadnjih nekoliko mjeseci uspjeli napravit program koji rjesava taj problem...al jednostavno poslovni ljudi kojima mobitel mora bit jednostavan, robusan i istog trena koristan...nemaju vremena po googlu trazit svaki dan sto je neki haker iz malezije uspio "sredit" na iphone-u. ako me kuzite.
btw...prodaje se jedan bijeli 16gb iphone za 1800kn...eto koliko su ljudi odusevljeni da ga po tak niskoj cjeni ides prodavat...i to jos bijeli koji je puno rjedi od obicnog crnog...
mene bas zanima izricito, za sto konkretno vi koristite iphone, osim raznih aplikacija i igrica? koje su to dodatne prednosti tog mobitela osim sto je kao prijenosni play station...?
i netko je bio napisao da nisam u pravu kada sam napisao da je zvuk below average...njemu porucujem da slobodno ode na gsmarena.com i procita test iphone i usporedbu zvucnika i jakosti zvuka sa n95 8g i slicnima, pa neka usporedi konkretne rezultate mjerenja, a ne bazirajuci se samo na svom "osobnom" iskustvu...
![]()

ja sam ti osobe koji ce uvijek saslusat tude argumente i ako me uspijes uvjerit da je iphone bolji od jedne nokie...ja cu ga sutra ponovno kupit nazad... 
Odgovori uz citat
Bookmarks