Mislim da bi se odma trebalo prebaciti u novu temu zadnjih par postova, primjerice u usporedbu pa evo molim moderatore da to naprave

@FREAKed

Slažem se sa velikom večinom stvari, ekran je uistinu dosta manji, mada je rezolucijom znatno na višoj razini, a kad se zbroji i oduzme broj ppi (pixel per inch) mislim da X1 ima do 10 puta više. Sad zašto je to bitno evo, imam vrlo dobar vid i dovoljan mi je mali zoom na operi (jedan pritisak volume tipke) i vidim sve ko na kompu. A što se tiče pritiskanja linkova ili nečega, istina da većini korisnika je potreban stylus bez daljnjega, osim ako nisu, kao ja, "nabrijali" WM na neke nove ROM-ove. Većina tih ROM-ova, kao što i pretpostavljam znate, pokušava biti više finger friendly i u tome dosta dobro uspjevaju. Biti finger friendly kao iphone, za sada nije baš moguće, osim ako se ne ubaci iPhone ROM, ali čemu onda WM? A što se tiče razgovora, mogu reći da nisam baš oduševljen bio ni sa iPhonom ali bome ni sa X1. Prvenstveno što mi je smetalo je nedostatak tipkica, ali sam se ubrzo snašao, bar na X1. Dakle izvučem tipkovnicu (u vožnji), napamet znam di su brojevi, utipkam broj i zovem, što na iphoneu nisam mogao. Sad je tu još jedna stvar, a ta je onaj senzor za blizinu (ugasi ekran za vrijeme razgovora...) koji X1 nema, no iz navike već čim utipkam broj, pozovem i stisnem gumb za gašenje ekrana.

To bi bilo to što se tiče samih WM i Mac mobile (ili kak se zove točno ispričavam se na mojem neznanju). Što se tiče aplikacija, mislim da ćemo se obojica složit da je tu ipak bolji (čitaj razvijeniji) WM upravo zbog stvari koje si i sam naveo.

Ovo što sam uspoređivao je modani X1 vs iPhone 2.0 (3.0 nisam imao prilike isprobat). Još sam samo jednu stvar jako zamjerio iPhonu, a ta je sada rješena - nedostatak bluetootha za obex ft. Jednostavno mu to nisam mogao oprostiti.