haha, dobra fora. ja opet napominjem da ne samo da sam dovoljno dugo koristio windows mobile nego sam imao pda od samih početaka. čak i pisao aplikacije za njega i to raznorazne. Poznam u dušu wm a većina na drugim dijelovima foruma je upoznata s mojim radom na njemu i mogu ti to potvrdit. Ovo da je ugodnije surfat na xperiji ti ne vjerujem pa da mi držiš pištolj na čelu. Ajmo par razloga:
1)veličina ekrana
2)touch, trebaš piknut stylusom, odnosno nečim oštrim jer da jagodicom prsta ideš stisnut treba ti jačina preše za auto
3)windows mobile, nadma se da će ovo bit riješeno sa sedmicom jer bi se vrlo radio na wm nije real-time os. On je zamišljen kao pda a ne kao telefon. sve funkcije za telefoniranje, internet i multimediju su dodane naknadno, i isprve je zamišljen da radi s malim fileovima i zato nije bilo usporavanja. Od pojave multimedije na wm se stvara sve veća fragmentacija koja nakon mjesec-dva ovisno o tome koliko se često podaci brišu/stavljaju postaje neizdrživa za mob i sve što preostaje je format jer drugog načina nema. Znam da ćeš reći da to kod tebe nije slučaj ali probaj formatirat iz znatiželje nakon dugog vremena i vidjet ćeš razliku.
E sad pošto sam i ja dugo vremena tupio priču kao ti da je wm nenadje*iv i dalje se slažem da je zajednica, pri tom mislim na xda-developers nenadmašivo velika i moćna pretvarajuć s tim taj os u nešto što je jako teško dostići po funkcionalnosti ali ni macos za iphone više ne kaska za njim nakon 3.0 revizije softa. Ali još jedna stvar, opet u korist wm je da poslovni korisnici izbjegavaju iphone i to ne zbog nedostatka mogućnosti nego je razvoj za wm besplatan, dok iphone sdk naplaćuje 99$godišnje. I uz to većina koja kupi takav kit se odluči za razvoj shiny i nepotrebnih stvari dok se za prave aplikacije odluičuju samo softverske kuće a ne pojedinci kao kod wm. Nakon skoro desetljeća iskustva sa wm i tek oko godinu dana sa iphoneom, ispričavam se iphoneovcima ali pamet je definitivno na strani windowsa što je žalosno jer je potencijal iphonea velik ali kao što sam već rekao ljudi idu na zaradu i showoff a ne na ono što je zbilja potrebno. Što se tiče jednostavnosti korištenja, lakoće, fluidnosti i najbitnije stablinosti sve je na strani iphonea, dosad ga je jedino palm pre u neku ruku stigao ali on zasad pada u vodu jer je podrška za iphone pregolema u usporedbi s palmom.
ako sam ovim započeo flame war samo dajte baš mi se raspravlja ali u tom slučaju ćemo otvorit novu temu jer će moderatori podivljat ako se ovdje počne prepucavat

Odgovori uz citat
Bookmarks