Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 111

Hybrid View

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Sve redom
    Godina
    36
    Bodovi
    17.563
    Nivo
    32
    Bodovi: 17.563, Nivo: 32
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao viperpitbull Pregledaj post
    Pa ja isto tako mislim da je 10000000000 X veci gust surfati iPhonom po netu nego sa bilokojid Uredajem dosada na trzistu .)
    Men je osobno bolje surfati na X1 koja je nakon nekoliko caka sada daleko najbolji uređaj na tržištu . Napominjem da sam koristio iphone dovoljno dugo da bi isprobao sve opcije nekoliko stotina puta tako da znam kakav je iPhone i kakav je X1. Tipkovnica tu uvelike pomaže pri surfanju... Bez pramca iPhone ima bolji TS, ali je sve ostalo bolje na X1 (nakon modova dakako, prije je to bilo puno drugačije).

@wildbabe
    slažem se da je SE tu i tamo znao imat problema malo sa šumom, mada ga nisam osobno imao na svojim uređajima iskusio sam na tuđim, ali također moram reći da najbolji zvuk mobitela (razgovor) ima X1. Pričao sam gotovo normalno sa drugom osobom dok sam bio u prepunoj Areni Zagreb što nisam uspio ni s jednim drugim mobitelom do sada, a to uključuje i iPhone.

Zaključak:
    Ljudi koriste razne tarife na mobitelima i prodavači iPhona vjerojatno imaju više koristi od 2500 kuna koje dobiju za njega nego što bi imali u određenoj firmi ili nečemu sličnom. Znam poslovne ljude kojima je mjesečno račun oko 500-600 kn što i nije nešto pretjerano puno ako uzmemo u obzir kakvih ima, no oni koriste takve tarife u kojima dobiju iPhone za jednu kunu uz produljenje ugovora na godinu dana. I zašto oni ne bi uzeli taj iPhone i prodali ga instantno i pritom si zaradili kojih 2500 kn i otplatili pola godine računa?

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    7.628
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.628, Nivo: 20
    Bodovi: 7.628, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haha, dobra fora. ja opet napominjem da ne samo da sam dovoljno dugo koristio windows mobile nego sam imao pda od samih početaka. čak i pisao aplikacije za njega i to raznorazne. Poznam u dušu wm a većina na drugim dijelovima foruma je upoznata s mojim radom na njemu i mogu ti to potvrdit. Ovo da je ugodnije surfat na xperiji ti ne vjerujem pa da mi držiš pištolj na čelu. Ajmo par razloga:
    1)veličina ekrana
    2)touch, trebaš piknut stylusom, odnosno nečim oštrim jer da jagodicom prsta ideš stisnut treba ti jačina preše za auto
    3)windows mobile, nadma se da će ovo bit riješeno sa sedmicom jer bi se vrlo radio na wm nije real-time os. On je zamišljen kao pda a ne kao telefon. sve funkcije za telefoniranje, internet i multimediju su dodane naknadno, i isprve je zamišljen da radi s malim fileovima i zato nije bilo usporavanja. Od pojave multimedije na wm se stvara sve veća fragmentacija koja nakon mjesec-dva ovisno o tome koliko se često podaci brišu/stavljaju postaje neizdrživa za mob i sve što preostaje je format jer drugog načina nema. Znam da ćeš reći da to kod tebe nije slučaj ali probaj formatirat iz znatiželje nakon dugog vremena i vidjet ćeš razliku.

E sad pošto sam i ja dugo vremena tupio priču kao ti da je wm nenadje*iv i dalje se slažem da je zajednica, pri tom mislim na xda-developers nenadmašivo velika i moćna pretvarajuć s tim taj os u nešto što je jako teško dostići po funkcionalnosti ali ni macos za iphone više ne kaska za njim nakon 3.0 revizije softa. Ali još jedna stvar, opet u korist wm je da poslovni korisnici izbjegavaju iphone i to ne zbog nedostatka mogućnosti nego je razvoj za wm besplatan, dok iphone sdk naplaćuje 99$godišnje. I uz to većina koja kupi takav kit se odluči za razvoj shiny i nepotrebnih stvari dok se za prave aplikacije odluičuju samo softverske kuće a ne pojedinci kao kod wm. Nakon skoro desetljeća iskustva sa wm i tek oko godinu dana sa iphoneom, ispričavam se iphoneovcima ali pamet je definitivno na strani windowsa što je žalosno jer je potencijal iphonea velik ali kao što sam već rekao ljudi idu na zaradu i showoff a ne na ono što je zbilja potrebno. Što se tiče jednostavnosti korištenja, lakoće, fluidnosti i najbitnije stablinosti sve je na strani iphonea, dosad ga je jedino palm pre u neku ruku stigao ali on zasad pada u vodu jer je podrška za iphone pregolema u usporedbi s palmom.

ako sam ovim započeo flame war samo dajte baš mi se raspravlja ali u tom slučaju ćemo otvorit novu temu jer će moderatori podivljat ako se ovdje počne prepucavat
    Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Sve redom
    Godina
    36
    Bodovi
    17.563
    Nivo
    32
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da bi se odma trebalo prebaciti u novu temu zadnjih par postova, primjerice u usporedbu pa evo molim moderatore da to naprave

@FREAKed

Slažem se sa velikom večinom stvari, ekran je uistinu dosta manji, mada je rezolucijom znatno na višoj razini, a kad se zbroji i oduzme broj ppi (pixel per inch) mislim da X1 ima do 10 puta više. Sad zašto je to bitno evo, imam vrlo dobar vid i dovoljan mi je mali zoom na operi (jedan pritisak volume tipke) i vidim sve ko na kompu. A što se tiče pritiskanja linkova ili nečega, istina da većini korisnika je potreban stylus bez daljnjega, osim ako nisu, kao ja, "nabrijali" WM na neke nove ROM-ove. Većina tih ROM-ova, kao što i pretpostavljam znate, pokušava biti više finger friendly i u tome dosta dobro uspjevaju. Biti finger friendly kao iphone, za sada nije baš moguće, osim ako se ne ubaci iPhone ROM, ali čemu onda WM? A što se tiče razgovora, mogu reći da nisam baš oduševljen bio ni sa iPhonom ali bome ni sa X1. Prvenstveno što mi je smetalo je nedostatak tipkica, ali sam se ubrzo snašao, bar na X1. Dakle izvučem tipkovnicu (u vožnji), napamet znam di su brojevi, utipkam broj i zovem, što na iphoneu nisam mogao. Sad je tu još jedna stvar, a ta je onaj senzor za blizinu (ugasi ekran za vrijeme razgovora...) koji X1 nema, no iz navike već čim utipkam broj, pozovem i stisnem gumb za gašenje ekrana.

To bi bilo to što se tiče samih WM i Mac mobile (ili kak se zove točno ispričavam se na mojem neznanju). Što se tiče aplikacija, mislim da ćemo se obojica složit da je tu ipak bolji (čitaj razvijeniji) WM upravo zbog stvari koje si i sam naveo.

Ovo što sam uspoređivao je modani X1 vs iPhone 2.0 (3.0 nisam imao prilike isprobat). Još sam samo jednu stvar jako zamjerio iPhonu, a ta je sada rješena - nedostatak bluetootha za obex ft. Jednostavno mu to nisam mogao oprostiti.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Internet i ostale opcije
    By Brane333 in forum A1
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 25-03-2009, 22:12
  2. Odgovora: 4
    Posljednji post: 14-01-2009, 23:08
  3. Odgovora: 4
    Posljednji post: 08-02-2008, 19:20
  4. pitanje za elektrotehničare i ostale
    By Ifrit in forum Mobil Internet c@fé