"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
jep trenutno nemam nikakvu kuhinju, a cuj, nemrem bas dve do tri godine zivjeti na fast i junk foodu bez da sita skuvam/specem/operem sudje.. hebat ga kad nit kadu nemam, imam tus kadu, nemrem sudje bas nit tamo kvalitetno oprat
ovo nam je privremeno rjesenje, odvajamo stan od staraca i patimo se s tom nesretnom kuhinjom..
em sto je malo prostora, em sto je naknap s vremenom za izradu po mjeri, a i, brate mili, necu bacat 4-5k kn na nekaj kaj mogu dobit do 2k kn i tak i tak koristiti samo kratak period..
nasli kuhinju u primi, nije cak nit ruzna, presmijesno malo kosta, imamo dva elementa viska, al nije bed, element od 40 je ladicar pa cemo mi s jednog elementa od 80 skinit vrata i stavit mjesto ladica.. sve stim,a sve divno bajno i krasno dok se ne pojavi odnekud ciko i rece "ne moze sudoper na element od 40. jer ce podlijevati. i ne moze. tocka"
i kad mu objasnismo da nemre nikaj vece od 50 isao je raditi neki nacrt neke kuhinje koja je i do nekoliko puta skuplja..
i taaaak..
ja i dalje ne vjerujem da se ne moze jer sam nasla vec hrpu sudopera kojima pise da su za element 40.. samo kaj su to vecinom oni kaj imaju korito za element 40 i onda produzetak limeni.. ljudi pod to puknu sudjericu, al meni tu dodje vesmacina punjenjem odozgo..
i tak..
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
oke, mislim da sam skuzila o cemu to ciko pricao, ima nesto sto se zove prelijev.
ne znam sto mu to dodje i di to dodje i kak se to gleda..
zna netko?
oznacava se s ", pretpostavljam da su to inci?
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Nista cudno. Frend je tamo kupio kompletnu kuhinju, ploca, elementi, sudoper, gore kredenci... sve. I izaslo ga oko 1600 Kn.
Stavio bi link, ali izgleda da je nemaju vise u ponudi...
Nema problema, stavi vesmasinu na kotacice, produzni za kabel i crijeva, i fino je izvlacis i uvlacis po potrebi.![]()
ovo je nasa.
nasmij se cijeni
al odbi od nje ova dva elementa skroz lijevo (donji i viseci), oni nisu u toj cijeni, a uostalom, 60 su i ne trebaju nam
od onog ladicara skoz lijevo smo mi misli izvest sudoper tako da poskidamo ladice, kupimo pante i stavimo jedna vrata s jednog ovog od 80, maknemo mu gornju plocu, uzemo plocu od 50 i na nju urezemo rupu za sudoper.
viseci od 40 nam je isto viska, njega dajemo starcima za ne znam nit ja kaj
ovaj od 80 s kojeg bi skinuli vrata bi pregradili iznutra tak da ima dva dijela od 40, jedan s vratima a na drugi bi sibnuli one ladice. al to je samo ideja, i nemamo pojma kud bi s tim. vjerojatno nikud. al nije nit bitno. jer za te pare po ostalim ducanima nismo nis nasli. najjeftinija solucija na elemente je 1600kn bila u lesnini. ovo je opet povoljnije.
al da.
mora nekaj ne stimat.
trenutno je to sudoper..
ako vam je to kratkotrajno rjesenje dok ne nabavite prostora za vecu kuhinju najbolje da se naoruzate pilom i silikonomvaljda ce izdrzat koliko vam bude trebala
![]()
due to budget cutbacks, the light at the end of the tunnel has been temporarily shut down. we apologize for the inconvenience.
Bas cu sutra pitat frenda kakva mu je kuhinja, sad je vec proslo malo vremena otkad je nabavio. Ako je zadovoljan, to je onda stvarno povoljno, i to njegovo i ovo tvoje...
Dovraga, nisam nikad imao takve ni slicne akcije, ali zar nisu ljudi nekad dizali kredite za uredjenje kuhinje?
Izgleda onda da ni opremanje mog buduceg stana nece biti bolno koliko sam mislio...![]()
o, mili..
lijepe, kvalitetene kuhinje bome kostaju. jako puno kostaju. u desecima tisuca kuna kostaju.
ali ovo je za dvije do tri godine. cemu bacati pare? sve su to privremena i najjeftinija rjesenja, investirat cemo smao u mikrovalku i friđ jer to planiramo prenjeti u novu kucu. sve ostalo je privremeno i jeftino, a osim toga, as you can see, i prostorno smo yebeno ograniceni..
rave, a valjda hoce.. morat ce, a iovak ionak izdrzava samo nas dvojene namjeravam cerupat guske ili prati lonce za bataljun ljudi u tom sudoperu
![]()
sitila se sad necega, imate vi u zg nesto tipa ovo: http://www.max-moris.hr ?znam da rezu iverial u svim bojama kako ti pase, kantiraju ga i jos uzmes one djavle za vrata, par tipli i spojite to za par satii imate element koji vam fali, homemade
![]()
due to budget cutbacks, the light at the end of the tunnel has been temporarily shut down. we apologize for the inconvenience.
imamo i raspitah se, nije prejeftino, dugo se ceka, blabla. imamo elgrad par metara od kuce. tam bi uzeli gornju povrsinu od 50cm i dali da nam je oni ispile za sudoper. samo treba skuzit koji je đavo taj preljev i moze li sudoper na element od 40. ma da sam nasla hrpu sajtova koji kazu da moze.. al me svejedno muci onaj ciko i njegovo odrjesito "nema sanse"
u najgorem slucaju malo ispilate bocne stranice(maloprije sam skuzila da je i u mene dio jedne stranice ispilan da stane sudoper
)
Ja tu stvarno ne kužim u čemu je problem! Ako je širina elementa 400 mm, širina ploče 500 mm, a dubina ploče 600 mm, onda bi trebalo moći. Pošto je ploča šira od elementa, teško će voda uništiti element, može samo ploču, ako ne pazite. Ukoliko je s dvije strane zid, tu stavite lajsne i silikon, pa voda ne može nikud.
Mislim da će vam veći problem to što će peć i vešmašina stati u knap.
Vešmašina ne stane u WC?
Ukoliko vam je pećnica nepotrebna, tad bi bilo bolje uzeti na taj zid apartmansku kuhinju, a na drugi element iste boje, ručke je moguće promijeniti. Većinom su apartmanske kuhinje 120 cm, ali valjda je moguće naći i 100 cm.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
pecnica je potrebna, ipak mislim koji put ispec kolac ili citavo pile..
sad je gotovo, kuhinja je kupljena, krpat cemo se sa sudoperom kako god znamo.. idem si nakupovat brdo silikona![]()
apdejt
daklem, onaj isti sudoper izpitanja je stao u elemnt 40cm! i to cak nismo nit isli na radnu plocu od 50cm, nego na ovu od 40 koja je i dosla s elementom!
obzirom da imam centimetar sa svake strane od ruba sudopera, malo sam pazljivija da ne spricam okolo dok perem nekaj, ali zaista, vecih problema nema!
toliko o strucnosti osoblja u salonima namjestaja i njihovoj striktnoj tvrdnji da se to ne moze. aha. rajt.
kad ufatim vremena, i poslikam vam![]()
Bookmarks